• hiçbir şekilde anlam veremiyorum. rahatsız olan insanlar var haklı olarak.

    hani sanki karlı havada sıcak şöminesinin karşısında kitap okurken sıcak kahvesini yudumlayan ve arada kedisinin başını okşayan entelektüel insanların yüzde doksanını oluşturduğu bir ütopik ülke mi yaratmaya çalışıyorlar anlamıyorum ki. boş bomboş.

    ne işi var kedinin ya? rahatsız olan var odaklanamayan var.

    edit: bazı suserlar “bu soğuk havada sıcak bir yere sığınmış bir kedi" felsefesine çok fazla sığınmışlar. ankara milli kütüphaneyi hayatlarında hiç görmemiş bu arkadaşlara şöyle bir izahatte bulunmayı da bir borç bilirim: söz konusu kedi bir seneye yaklaşık bir süredir kütüphanede. yemi, tası her şeyi mevcut. ayrıca söz konusu kütüphane de oldukça geniş bir kütüphane olup; fobisi, alerjisi, herhangi bir hayvan düşmanlığı içermeyen bir çok maruzatı olan kullanıcıların bulunduğu çalışma salonları dışında da oldukça fazla idari bölümü ve uygun alanı olan son derece sıcak bir kütüphanedir. vicdanı olan her insan hayvanların durumları için endişelenir ilgili davranır bu bir hakikat. ama çalışma alanlarındaki durum da geçerli bir mazeret olsa gerek. tartışma kültürünü yoksayacak kertede iğrenç hakaretlere varacak kadar çirkinleşmek ve sözde duyarlılık bir arada çok da naif duruyor gerçekten bunu da ayrıca belirtmekte fayda var.
  • aslında çözümü çok basit kedidir.
    rahatsız oluyorsan gitme. bak çözüldü.
    bahçelide milli kütüphane gibi zibilyon mekan var, git onlardan birinde çalış.
    hatta mümkünse sen çalışma, mal gelmişsin mal git böyle, gerek yok sana.

    edit:
    oo mesaj kutumu coşturmuş ekşici angut kesim.

    insan için dizayn edilmişmiş.
    ulan dünya üstünde insan için dizayn edilmemiş yer mi bıraktık sanki?
    biz burda değilken kimin için dizayn edilmişti buralar?
    hayvan için dizayn edilmiş şeyin üstüne gidip bina diken biz, insanlar değil miyiz?
    ee kim kimi yerinden yurdundan etmiş oluyor şimdi?

    hadi onu geçtim. ısınmaya gelen hayvanı kovacak kadar vicdan yoksunuysan zaten senden hiçbir cacık olmaz, o yüzden diyorum sen okuma mal diye.

    edit2:
    yüzlerce mesaj geldi ama özellikle birini paylaşmak istiyorum, birisi şöyle demiş:
    "editli argumanin bile sacma; kendinden haberin yok"
    bu yürüyen ego kılıklı arkadaştan ricam, dünya üzerinde insan için dizayn edilmemiş, ya da insan için dizayn edilme eylemi sonucu zarar görmemiş tek bir noktacık göstersin bana, tüm beyin nakli işlemlerini ben karşılayacağım söz.

    ayrıca destek yönünde de mesajlar geliyor teşekkür ederim.
    takmıyorum bu sığır sürüsünü zaten raad olun*
  • küçücük hayvandan rahatsız olan hayvan düşmanı şerefsizler boşuna kütüphaneye gitmemeli dediğim olay. hayvan düşmanı bir şerefsizin çalıştığından hayır mı gelir? ne zararı var sana küçücük hayvanın? dokunmadığın takdirde yanına bile gelmez o kedi.
  • bizim insanımızda olmayan tartışma kültürünün amına koyim dediğim durum.
  • ısınmaya çalışan bir kediden rahatsız olacak ne yaşadın hayatında arkadaşım ? alerjin mi var rahatsız mı oluyorsun ? bulunduğu yerden uzak bir yere geçersin. sanki kedi bütün kütüphaneyi kaplıyor. sizin bu şımarıklığınız yüzünden başka canlıların rahat yaşama hakkını elinizden alabileceğinizi size kim söylüyor ?
  • kedi varken ders çalışamıyorsan focuslanmanda sıkıntı var demektir. beyin eksik demekki fazla kasmayın
  • zaten her yerdeler, kütüphanede olmasınlar. bu kedi fanatikliğini anlamak mümkün değil.
  • çözümü çok basit olan kedidir.
    tutup, dışarı koyacaksın. hatta onu getiren "saygısız, duyarlı olduğunu sanan duyarsız" ile birlikte.

    ben de at seviyorum. at mı getireyim ?

    amına kodumunun saygısız, bencil, duyarsızları...

    edit 1 : birçok geri zekalılar için editleme gereği duydum.
    öncelikle hayvanları severek, onları besleyerek duyarlı olduğunun düşünen, hayvanların her yere girebileceğini savunan, istemeyen insan çıksın gitsin diyenlerin zihinlerini önce tek tek sikiyorum.
    çok ısıtmak istiyorsanız, alın evinize götürün. ne işi var kütüphanede, restoranda masaların üzerinde ? hadi o hayvan, anlamıyor. peki amına kodumunun evladı, senin zihnin hiç mi yok? düşünemiyor musun başka insanların rahatsız olabileceğini, korkabileceğini, sağlık sorunu olabileceğini ?
    yani illa bir yerlere "geri zekalıya anlatır gibi" hayvan giremez mi yazmalılar ?

    hayvan severek duyarlı olduğunu sanıp, rahatsız olan insanları da cani olarak nitelendirenler; önce duyarlı olmak nedir onu öğrenin. bırakın gösteriş yapmayı.
  • kedi giren kütüphaneye melek girmez. buradan yetkililere sesleniyorum.
  • bu insanları bir star wars hayran öyküsünü aktararak yazmıştım: (bkz: #68383803)

    bir kediden ölesiye nefret edebilecek, bu nefretini meşru gösterebilmek için türlü bahaneler uydurabilecek insanlar öfke bile uyandırmıyor bende. bir insanın ruhunun bu kadar çorak olması sadece acıma hissi uyandırıyor.
hesabın var mı? giriş yap