• (bkz: buralar karışır)

    edit:

    neyse, madem önlerden rezerve aldık bu başlığa, milliyetçilikle ilgili bir kaç kelam da ben edeyim.

    http://www.evrimagaci.org/makale/103

    bütün milliyetçilerin ya da milliyetçiliğin aptallık olduğunu düşünenlerin bence bu evrim ağacı makalesini okuması gerekiyor.

    ilk bakışta bunun milliyetçilik ile ne alakası var tepkisi verebilirsiniz. o nedenle buraya kısa bir özet yazayım ki yarısında çıkmayın makalenin.

    bu makalede çocukların ahlaki olarak iyi mi yoksa kötü mü doğduğu irdeleniyor. binlerce yıldır konuşulan bir konunun bilimsel açıdan en modern hali. denekler insan bebekleri.

    bebeklerin doğuştan bildiğiniz " ırkçı " ön yargılar ile var olduklarını savunuyor araştırmacılar. bebeklere göre onların dünyasındaki canlılar " biz " ve " onlar " olarak ayrılıyor. " biz " için çok basit bir ortak payda bile yeterli olabiliyor. milliyetçiliğin evrimsel kökeni de tam olarak burası. madalyonun diğer kısmından bakarsak da " onlar " olan kısım var. bu kısmı hiçbir şekilde önemsemedikleri gibi onların cezalandırılmasından hoşnut olduklarını görüyoruz. bu da ırkçılığın evrimsel kökenine denk geliyor. ve bu durum aslında biyolojik evrimimiz açısından çok mantıklı. makalenin konusu da bu. ancak işin bir de kültürel evrim kısmı var. biyolojik evrim rasyonel davranmaz. çok basit bir yapısı vardır. hayatta kalanın genleri varlığını sürdürür. kültürel evrimimiz biyolojik evrimin kusurlarını giderebilir. bu konu aslında tam da bu ikisinin çatışmasıdır aslında.

    ek olarak benim bu başlıkla ilgili yorumum da şu:

    milliyetçi olmak geri zekalılık belirtisi değil. milliyetçi olmak, hatta ırkçı olmak gayet doğal, biyolojik bir sonuç. bunun zekayla alakası yok. bunun eğitimle alakası var. makalenin devamını okursanız şuan yazdıklarımın da araştırmaların devamıyla ve araştırmaları yürüten dr. bloom'un yorumlarıyla çok alakalı olduğunu göreceksiniz. en milliyetçi, en ırkçı insanların en eğitimsiz bölgelerden çıkmaları tesadüf değil.

    milliyetçilik ve ileri boyutunda ırkçılık aşılması gereken bir eşiktir her insanın hayatında. bu da eğitimle yapılmalıdır. ancak bizim güncel eğitimimiz milliyetçidir. ailedeki eğitim de aynı şekilde.

    edit2:

    bu başlıkta türk milliyetçilerini eleştirecek olan, solcu olduğunu zanneden geri zekalı kürt milliyetçilerine şimdiden kafam girsin. kendimle çelişmiş gibi oldum dimi? çelişmedim. bunlar bir kere kürt milliyetçisi olduğunun farkında değil. o yüzden geri zekalılar.

    edit3: buraya bir bakış açısını eklemek istedim. bebeklerin doğasında " biz " ve " onlar " yapısı var oluyor, " biz "'e karşı iyi davranırken, " onlar"'a karşı kötü davranıyorlar dedik.

    peki milliyetçilere geri zekalı derken tam olarak ne yapıyorsunuz? " biz " olarak " onlar " yaptığınız bir gruba saldırıyorsunuz. sen haksızsın güzel kardeşim, şu, şu, şu sebeplerden demiyorsunuz. hakaret ediyorsunuz.

    aynısı ateist vs teist konusunda da çok yaşanıyor. ve daha başka bir çok konuda. kendimizi bir gruba ait görüp o grubun dışındaki gruba, tercihen o grubun direk karşısında duran gruba saldırıya geçiyoruz. etkileşim değil, saldırı.

    biyolojik olarak buna yatkınız çünkü. elbette tek sebebin bu olduğunu söylemiyorum ama bence bu çok önemli bir etken. ve bu, biyolojik evrimin bize kazandırdığı önemli bir yetinin yan etkileri. bunu kabullenmek, bunun ayırdına varmak bu olumsuz yan etkilerden kurtulmak için gerekli ilk adım. düşüncelerimizi, eylemlerimizi, duygularımızı daha iyi anlamak ve daha iyi temellendirmek için bu makalenin okunması gereken bir makale olduğuna inanıyorum.
  • bazı orospu çocuklarını geren durum.

    milliyetsizlik de aptallık bence. neyse siz şimdi milliyetsizlik kavramıyla taşşak geçin, arrivederci.
  • milliyetçilik kabileciliğin evrilmiş halidir, insan türünün onsuz yapamayacağı bir içgüdü tarafından tetiklenmektedir. azıcık kafası olan temel insan içgüdülerine ters gidecek ideolojilere yönelmez.
  • tanımını kendi içinde barındıran tümce
  • doğruluk payı olan önermedir.

    milliyetçiliği vatanını milletini sevmek olarak görürsek bu gerizekalılık değil, olması gerekendir. milli takım kazanınca seviniriz, bir türk yurtdışında başarı kazanırsa gururlanırız. bunlar olduğu sürece sorun yok lakin bunun üstüne çıkılırsa işte orada sorun başlar.

    sadece türk milliyetçiliği değil olay. global olarak sorundur. norveç'te gençleri katleden manyak da milliyetçiydi mesela. almanya'da türklerin evini kundaklayanlar da milliyetçi. ve bunların hepsi yaptığı şeyleri milliyetini ülkesini çok sevdiği için yaptığını söylüyor. tıpkı bizdeki milliyetçiler gibi.

    yurtdışında sol partilere oy verip türkiye'de sağ partilere oy vermek gibi bir gerçek de var. insanlar genel olarak, çoğunluğu olduğu yerde kendini güvende hissettiğinden ötürü o partiye oy vermektedir. türkiye'de sünni türk'tür bu. ne bileyim italya'da da italyan hıristiyan.

    doğuştan gelen seçme şansımızın olmadığı bir durumdur milliyet. bugün macaristan'da doğsaydk, tuna nehri'nin akışına ölürüm diye türküler söylecektik belki de. doğuştan gelen bir şeyle aşırı övünme evet gerizekalılıktır. ülkeni milletini vatanını sevip hizmet etmek ise olması gerekendir.
  • gerizekalıca ifade. devletler milliyetçilikle kurulur. milliyetçilere gerizekalı diyenler de o ülkelerde yaşama hakkı edinir. milliyetçilik bir ülkenin kurulması ve sürdürülebilmesi için en önemli şarttır. bunu anlayamayanlar ancak devletsizlerdir. her şeyden önce bir kendini atatürk ile karşılaştır bakalım. hanginiz gerizekalı görünüyor?
  • ciddi ciddi millet ve ırk ayrımı yapamayanların düşündüğü.

    ne diyelim, bir oswald spengler açıp okuyun.
  • dikkat ederseniz milliyetçi insanlar genelde agresiftir. halkın içinde en çok nefret besleyen kesimi milliyetçi olur. bunu sadece türk milliyetçiliği için yazmadım. kürt, sünni, alevi vs. her türlü milliyetçilik için geçerlidir.
  • mükemmel bir tespit.

    terör yanlısı azınlıkların;
    yakmaya,yıkmaya, kırmaya, dökmeye, vatana ihanete, devletin tarihi liderlerini aşağılamaya... gibi birçok şeye ırkçı terörizmle yaklaşma hakkı, entelektüel bir birikim ve zeka örneği iken,

    devletin kurucu unsurlarının, milliyetçilik yapması elbette gerizekalılıktır.
    milliyetçilerin akıllı sayılmaları için,
    devletin bir bölümünü işgal etmek isteyen özgürlük savaşçısı diye isimlendirdikleri, kahpeleri desteklemek gerekir.
    devlet bebek öldürüyor, gerilla bunu önlemek istiyor, iftiralarına ortak olmak gerekir.
    öğretmen, asker, polis, doktor, mühendis katliamlarına destek verilmelidir.
    terörist arasında da seçici olmak gerekir. sümmehaşa pkk terör örgütü değildir, ışıd teröristtir demek gerekir.
    ...

    aptal milliyetçilerin, aklı başında mümin olması için bunları yapması gerekir.
hesabın var mı? giriş yap