• bu sene ilk avustralya açığını oynayan ve şuan 4.tura yükselmek için mikhail youzhny ile karşılaşan 90 doğumlu kanadalı yetenekli tenisçi.uzun boyunun avantajını özellikle servislerine çok iyi yansıtıyor.bir terslik olmazsa 2 sene içinde ilk 5'e oynayabilecek kapasiteye sahip.

    edit:3-1 yenerek son 16'ya yükseldi.bu genç adama bol şans diliyoruz.
  • (bkz: ace makinesi)
  • 2011 avustralya açık'ta ilk turda bjorn phau'yu ikinci turda michael llodra'yı, üçüncü turda ise az önce mikhail youzhny'i harcadı. 230 km/h ile şu ana kadar turnuvanın en hızlı servisini attı, üç tur sonunda toplam 79 ace ile terbiyesizlik yaptı. dikkatle takip edilmesi gerekiyor, gözünüzü ayırmayın..
  • 20 şubat 2011 itibariyle 2011 sezonunda en çok puan toplayan tenisçiler sıralamasında 7. durumda bulunan genç tenisçi.
  • şu anki seviyesi ilk 10'a giremeyecek bir düzeyde gibi. çok etkili bir returner değil, karlovic kadar servis atıyor. pek bi numarasını göremedim. ilk 10'a girmek istiyorsa kendini biraz daha servis karşıladığı oyunlarda geliştirmesi lazım. bu oyunla federer, nadal, djokovic, berdych, murray gibiler kendisini kolay harcar. şu sıralar dennis istomin ile geçen senenin şampiyonu olarak oynadığı san jose finalinde başabaşlar ki çok doğal bunun tiebreaklerle dolu bir final olacağı. ee o zaman ne özelliğin kaldı kendin gibi bir tenisci ile bu kadar eş bir oyun oynayıp milimetrik farkla kazanıyorsan.. ki kazanabilecek mi, kazanamayacak mı göreceğiz birazdan.

    ek not : tamam belki biraz kendisine yüklenmiş olabilirim. şu an izlediğim maçta şu istatistik dikkat çekici. ilk set 5-5 devam ediyor. kendi servis oyununda 21 sayıda sadece 1 sayı alabildi istomin, gerisi 40-0 raonic.. raonic'in aldığı sayılardan 3'ü ace.. kısaca kendi servis oyununu iyi domine ediyor şu ara istomin'e karşı.
  • kendisinin servis hızı rekoru nedir bilmiyorum ama az önce 150 mph (241 kmh) ile bi servis attı. istomin muhtemelen topu göremediği için itiraz etti.
    sonuç: yaklaşık 10 cm gibi bariz bir şekilde içerde*.
  • aslen karadağlı imiş. isminden de belli oluyor yugoslav olduğu. 3 yaşında yani savaş sırasında kanada'ya göç etmiş ailesi.
  • geçen yıl şampiyon olduğu san jose'deki sap open finalinde denis istomin'i 7-6(3), 6-2 yenerek kariyerinin üçüncü şampiyonluğunu kazandı. roanic ayrıca bu turnuvayı üst üste kazanan ilk tenisçi de oldu. oyuncu turnuva boyunca 61 ace attı ve sadece bir oyunda servis kırdırdı.

    http://www.atpworldtour.com/…n-to-retain-title.aspx
  • roddick'in emekliliğe yaklaşmasıyla birlikte, kortlarda big serve elit oyuncu meşalesini roddick'ten devralacak gibi görünen tenisçi. ayak oyunu ve kondisyonunu da geliştirebilirse belki şirinleri bile görebilir.
hesabın var mı? giriş yap