• selçuk yöntem'in fox tv'de sunacağı yarışma programı.

    doğru bilinen her soru için yarışmacı, para ağacında bir basamak yukarı çıkacak. nihayetinde 12 soruyu doğru cevaplamayı başaran yarışmacı, 1 milyon liralık büyük ödülün sahibi olacak.
  • selcuk yontemin sundugu amerikan menşeili yarisma. daha kaliteli sorular sorulursa izlenebilecek yarişma.

    not: resim degil fotograf geyigi de bi bitmedi.
    resim daha kapsamli bir kelimedir , fotografi da kapsar , her fotograf ayni zamanda resimdir ama bu onermenin tersi dogru degildir.

    bknz tdk
  • selçuk yöntem sunumuyla izlediğimiz, kim milyoner olmak ister akranı bir yarışma. selçuk yöntemi çok beğenir ve takdir ederim ancak yarışmadaki o berduş haline bir anlam veremedim daha doğrusu yakıştıramadım.
  • başvuru koşullarına başvurmadan önce çok dikkat edilmesi gereken program. "fotonuzu alıp montajlarız bi bok yapamazsınız" denmektedir.

    https://i.hizliresim.com/banoav.jpg
  • 10 yaşında çocuğun bile bilebileceği kadar basit sorular sorulan, reyting amaçlı kırsal kesim amcalarına ankara havası oynattırarak reyting almaya çalışan başıma birşey gelmeyecekse son derece kalitesiz bulduğum tv programı. kenan ışık dönemindeki kim 500 milyar ister ile karşılaştırdığımızda türkiye'nin zeka seviyesinin geldiği noktayı çok net görebiliyorsunuz.

    sordukları sorular:

    resimdeki tencerenin kulpu
    karganın çıkardığı ses
    resimdeki şeyin baraj olduğu

    mesele zaten soruların bilinmesi değil, programa gelen dayının oynaması, programa çıkan kızın babasının çiftçi olup hayatında hiç karga görmemiş olması, karganın cik sesi çıkardığını sanması vb. gibi sürreal şeyleri halka izletmek ve reyting toplamak.

    mülakatında sizi niye programa alalım diye sorarlarsa; ekranlarda göbek atarım, saçma sapan bir aksanla konuşup şapşallık yapıp seyirciyi güldürürüm gibi cevaplar verin. kesin programa alınırsınız.

    selçuk yöntem kim milyoner olmak ister ile yarışacak bir program yapmaya çalışmış ama bu program yarışsa yarışsa çocuktan al haberi programıyla falan yarışır. hatta onunla bile yarışamaz bence çünkü orda çocuklara sordukları sorular bundan daha zor ve çocuklar da şu yarışmacılardan daha zeki.
  • başlangıç için nispeten kolay soruların geldiği , 15.000 tl'lik sorulardan sonra ise zorluk derecesinin kat yaptığı, yeni, selçuk yöntem'in sunduğu eğlenceli yarışma.

    bence budoğal ve rahat konsept ile tutar gibi bu...
  • çok kolay soruların sorulduğu yarışma programı.
  • soru olarak kolay olan ancak baraj olmadığından mütevvelit 1 milyonluk resmi bile açtırsanız soruyu bilemediğinizde 0 "sıfır" ile ayrılacağınızdan , aynı zamanda iyi bir strateji yaratmanızın şart olduğu yarışma.

    ayrıca ;

    resmi açtırdığınızda geri dönüşünüz yok ve ne soru gelecek bilmiyorsunuz.

    mesela ; sadece bir televizyon resmi geldiğinde kolay deyip açtırabilirsiniz , ancak o televizyonun mucidinden , tüm tarihinden , hakkında söylenen sözlerden, kanallardan , tekellerden , medyadan ya da donanımsal olarak trilyon çeşit soru gelebilir.

    bu da zorluğu arttıran bir başka etken. barajınız olmadığından da cesaret ve risk analinizinizi iyi yapmanız gerekiyor.

    10. veya 11. soruya kadar gelip de mesela , soru açtırıp 0 para ile dönenleri de izlediğimizde iyice şenlenecek yarışma....

    yani öyle kolay değil , ilk sorular haricinde ki muadillerinde de ilk sorular cidden kolay oluyor zaten.
  • selcuk yontem'in oldukca basarili sundugu yarisma. kim milyoner olmak ister'den ayrildiginda uzulmustum. benzer bir formatta gorunce cok sevindim. uzun saclar da yakismis bu arada :) yolu acik olsun..
  • bir türkçe öğretmeninin edebiyatın alanına girdiği gerekçesiyle sabahattin ali sorusunu risk alarak cevapladığı yarışmadır.

    yarışmanın başında söyle demişti: öğretmek ve öğrenmek istiyorum, öğretilecek çok şey var. tarihi de çok seviyormuş ve bomba da geldi keşke bilmeseydim dedi ya la. bir de yaz tatillerinde tatil yapmak yerine çalışmış evet.
hesabın var mı? giriş yap