• günışığı kitaplığı'nın kurucusu ve yayın yönetmeni,yazar.1994 yılına kadar arkeolog olarak çalışmıştır.çocukluğunda kitap okumayı sevmemesine rağmen pal sokağı çocukları ile keyifle okumaya başlamış.çocuk yada genç edebiyatçısı diye adlandırılabilir.çocuklara yönelik son kitabı "eyvah kitap!" güzel bir denemedir.
  • çocuk ve gençlik yazarı. günışığı kitaplığı'nın editörü. çocuk edebiyatı konusundaki farklı görüşleriyle bilinir.
  • fakültede günışığı yayınlarının kurucusu olarak öğrendiğimiz ve aynı zamanda birkaç kitap isimlerini ezberlediğimiz yazardı. geçtiğimiz günlerde işim gereği ''eyvah kitap'' adlı kitabını okudum. tek başıma okurken ''lan acaba bu kitap öğretmenlere mi yazıldı'' diye düşünmekten kendimi alıkoyamadım. harika bir dil, kusursuz bir 9-12 yaş ağzı, cüretkar gerçeklikler...
    sonra bu kitabı çocuklara da ders esnasında okumaya karar verdim. birkaç hikayesini daha önce ben de okumamıştım. sonra fark ettim ki yaptığım şey gerçekten plansızlığımın cezası olarak bana geri dönebilirdi. kura sistemiyle bir hikaye seçtirdim ve okumaya başladım. okuyorum ama duraksıyorum sürekli. gözüm bir sonraki cümleyi gördükçe ''ulan bizim çocuklar inşallah cesaret alıp kitap okumayı bırakmazlar, öğretmenlerine saçma sapan konuşmazlar'' gibi şeyler kuruyorum aklımda. hikayenin son paragrafına gelince gelişmeleri o kadar güzel bağladı ki.
    sonra çocuklara şunu söyledim:
    bu yaşlarda istediğiniz veya istemediğiniz her şeyi düşünebilirsiniz. her yaşınızda bunu yapabilirsiniz. söyledikleriniz, yaptıklarınız, düşündükleriniz bazen çevreniz için faydalı bazen de faydasızdır. bütün bunları yaparken ortaya çıkan deneyimler yoluyla faydalı olup olmamasını siz tercih edersiniz. tıpkı bu hikayedeki arkadaşınız gibi.
    öyleyse bundan sonra bir şeyler düşündüğümüzde, söylediğimizde ya da yaptığımızda sonucu biraz kendi başımıza kalıp düşünelim.''
    abartmıyorum kitabı önce ben okuyacağım yarışına girdiler. o yüzden teşekkürler mine soysal. çocuk edebiyatındaki ilginç ve cesaretli dilin umarım evlatlara ışık olmaya devam eder.
  • odada yalnız öykü kitabını okuduğum, basit bulup beğenmediğim, yazar.
hesabın var mı? giriş yap