• eskiya,her sey cok guzel olacak,o da beni seviyor gibi filmlere imzasini atan,arnavutkoyde ikamet eden ve genelde chrysler cip ile dolasan film yapimcisi. tam ismi ''ayse mine vargi'' dir.

    1976’da ankara siyasal bilgiler fakültesi basın yayın yüksek okulu’ndan mezun oldu. 1968 yılında türkiye güzeli seçildi ve 1968-1978 yılları arasında mankenlik yaptı. 1976’da cen ajans’ta çalışmaya başladı. 1979’da eşi ömer vargı ile kendi prodüksiyon şirketini kurarak film yapımlarına başladı. 1982’de filma cass’a ortak oldu. halen şirketin yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak çalışmaktadır.
    ilk kez bir türk filminin dağıtımını warner bros tarafından yaptıran vargı, türk sinemasının ilk kadın yapımcısı unvanını taşıyor. mine vargı, kadın girişimciler derneği’nin kagider kurucu üyesidir

    (bkz: filmacass)
  • 70'lerde muzik piyasasinda da gozukmustur, sadece mine olarak. haftaya diye bir sarki vardir, herkes hatirlar. yani en azindan vikingler cizgi filmi icin modifiye edilmis halini..
    haftaya/bulusalim haftaya/kac saat bekledim/kimse yok ortada.. diye gider.
  • eski bir türkiye güzeli olması ihtimali yüksektir.
  • new york turk filmleri festivalindeki panel'in konugu olan kendisi, bir misafir sanatci edasiyla kendisine yoneltilen sorularin karsisinda "ben kocamla(omer vargi) 25 senedir beraberim. o yuzden onun dediklerinden farkli olmicaktir soyleyeceklerim, sanirim kocamin cevaplari yeterli olucaktir" diyerek butun seyircileri sasirtmis, ilk kadin yapimci unvaninin ise bir hic olduguna karar vermemi saglamistir. lakin kendisinin bir yapimci olarak olmasa bile her kosulda bagimsiz bir insan olarak, kocasindan farkli bir degerlendirmesi olmasi gerekir bence.
  • bazı insanları uzaktan tanıyıp sevmek en güzelidir. konuşmaya başlarlar biterler. bir jestleri insanı rahatsız eder bir daha ilgilenmezsin bile.
    şeffaf oda programına davetliydi kendisi. patronize tavırlarıyla rahatsızlık vermesi bir yana içi boş konuşmalarıyla şaşırttı. üstelik iyilik yüzündedir insanın, güzelliğine güzel ama iyi değil sanki. öyle gergindi ki halleri.
  • son yıllarda gönül yarası ve fida film ile ortak kabadayı ile başarılı işlere imza atan bir yapımcı. yapımcılığa hiç ilgisi olmadığı halde "amerikalı" filmi ile atılmıştır.
  • 1968 turkiye guzelidir. (bkz: mine kürkcüoglu)
hesabın var mı? giriş yap