• [[ en güncel edit: 8 haziran saat 16:00 itibarıyla: minik ilayda ilhantekin'in kısa vadeli & en önemli & acil ihtiyaçları için gereken miktara ulaşılmıştır. aile birazdan kampanyanın sonlandırılması işlemlerine başlayacak. bu aşamadan sonra, ilayda'yı bundan sonraki yaşamında da yalnız bırakmak istemeyen ve onun için hala yapabileceği bir şeyler olduğunu düşünen insanlar için yapabileceğim şey şu; buyurun: https://twitter.com/merveilhantekin (annesinin hesabı)
    ---
    ilayda'nın feryadını duyup yardıma koşan tüm ekşi sözlük okur / yazarlarına ve onların ulaştığı tüm insanlara ilayda ve ailesi adına sonsuz teşekkürler.. ailesi de minnet ve şükranlarını iletiyor sizlere.. iyi ki varsınız. sizi tanıdığım için sonsuz mutluyum..
    ---
    burada dile getirilen feryada kulak verin !! minik ilayda.. henüz 3 yaşında.. doğum esnasında yaşanan sıkıntılardan dolayı 6 aylıkken serebral palsi olduğu anlaşılmış. (şu an yatalak durumda) aynı zamanda epilepsi hastası.
    ---
    “adana’da yaşayan merve ilhantekin, kızı ilayda'nın 6 aylıkken yutkunma yetisini kaybettiğini ve midesine bağlanan hortumla beslediklerini söyledi. kızının hastalığının her geçen gün ilerlediğini ve komaya girdiğini ancak bir çare bulamadığını ifade eden anne ilhantekin, "günde 3 kez komaya girdiği oldu. komada 4 gün hiç uyanmadan yaşadığı oluyor" dedi ve sağlığına kavuşabilmesi için yapılabilecekler konusunda devletten yardım istedi.”

    www.gunaydingazetesi.com.tr/komaya-giren-kizi-icin-care-ariyor/47920/
    -----
    cuma günü öğrendim ve beni, tek kelimeyle telef etti.
    çocuğun çaresiz görüntüsü ve annesinin hali gözümün önünden gitmiyor, annesinin komadayken kızına "ilayda uyan kızım" demesi ve "kimse bizi duymuyor" feryadı, aklımdan çıkmıyor..

    durumlar vahim. yüksek ateşten komaya giriyormuş ve bazen 4 gün boyunca komada kalıyormuş. ve yutkunma yetisini kaybettiğinden dolayı sadece mideden beslenebiliyormuş. çocuğun yemekten canı çekmesin diye evde yemek pişirilmiyormuş, o derece acıklı.

    çocuğun ve annesinin, ailesinin hali içimi parçaladı. kendisinden 1 yaş büyük abisinin kalbi de delikmiş. ilayda’nın ikizi ise henüz 5 aylıkken vefat etmiş. aile 3 evlatta 3 büyük acı yaşamış, yaşamakta..

    https://twitter.com/merveilhantekin (annesinin hesabı)

    elimden, kendimce parasal yardımda bulunmaktan ve durumu burada paylaşmaktan başka bir şey gelmedi. zira aile borçlarla boğuşuyor ve eşyalarını satarak durumu götürmeye çalışıyormuş. baba da kızının durumundan dolayı çalışamıyormuş.

    http://www.mynet.com/…icin-care-ariyor-vid-3388398/

    https://www.youtube.com/watch?v=c7cx3z3_uhu

    fizyoterapi ilayda için çok önemliymiş, kas gelişimi ve reflekslerin düzelmesi için. ama devlet haftada sadece 2 seans ve toplam 80 dakika imkân tanımış. bu da sürekli olarak özel fizyoterapistlerinden -külfetli- hizmet alımını mecbur kılıyormuş.

    bu anlamda, ilayda'nın daha iyi imkânlarla, daha hızlı iyileşebilmesi ve evde bakım için gerekli olan ortopedik araç/gereç ve tedavi sürecinde gerekli olan/olacak fizyoterapi masrafları için aile mevcut koşullar dikkate alındığında, ilayda'nın kısa vadeli & en önemli & acil ihtiyaçları için 80.000 tl'ye ihtiyaç duymakta.

    bu kapsamda, ilayda için, adana valiliği’nin oluruyla üç aylığına (10 marttan itibaren) bir yardım kampanyası başlatılmış, linki şurada:

    https://pbs.twimg.com/media/cdsiqlrviae-bts.jpg

    https://www.e-icisleri.gov.tr/evrakdogrulama üzerinden evrak doğrulama kodu:
    a2jack - j+srjh - ad03rq - hys/s6 - rwbwpftp

    (kod tam okunmadığı için açıklama:
    - jack karakterlerinin hepsi büyük.
    - sonraki ilk j ve s harfi büyük.
    - sonraki a ve d harfleri büyük.
    - ad03rq'da 3'üncü karakter sıfır'a tekabül ediyor.
    - sonraki h, s ve s harfleri büyük.
    - sonraki ilk w ile p, f ve p hafleri büyük.)

    belgeden, kampanyanın 08.06.2016 gününde dolacağı anlaşılıyor. süre çok kısalmış durumda. ben de bu yüzden, daha fazla gecikmemek için mevcut bilgilerden hareketle bu girişimi başlatmak istedim. farklı iki vakitte adana il dernekler müdürlüğünden yetkililer ile de görüştüm ve ilayda ilhantekin’le ilgili bu kampanyayı doğruladılar. adana il dernekler telefonu: 0322 457 72 79.
    ---
    hesap bilgileri:

    hesap sahibi: ilayda ilhantekin
    iban no: tr81 0001 0004 5873 6714 6950 02
    banka: ziraat bankası, adana, baraj yolu şubesi (şube kodu: 458)

    gelen uyarı üzerine not: aileye sordum, twitter'daki en son tweette yer alan iban da ilayda'nınmış, onu da paylaşıyorum:

    hesap sahibi: ilayda ilhantekin
    iban no: tr11 0001 0004 5873 6714 6950 01.
    banka: ziraat bankası, adana, baraj yolu şubesi (şube kodu: 458)

    ziraat atm'sinden havale yapacaklar için:

    hesap no: 73671469-5002
    şube kodu: 458

    veya

    hesap no: 73671469-5001
    şube kodu: 458

    (not: ilayda'nın hesabına, atm'den veya internetten havale yaparken, şube kodunun 4 haneli olarak istenmesi halinde 458 yerine, 0458 yazılması yerinde olacaktır..)
    ---
    aile ile ilgili yeni bilgileri ve toplanan miktarı burada edit'le paylaşacağım.

    --- edit / not geçmişi ---

    not-1: adana'da çevresi olan ekşi insanlarının, yapabiliyorlarsa, ilayda'nın babası için, kızının durumundan dolayı alacağı izinlerin anlayışla karşılanacağı bir iş hususunda aracılılık etmeleri, çok süper olur..

    (bkz: #61015834)

    edit-2: ilayda'nın daha iyi imkânlarla, daha hızlı iyileşebilmesi ve evde bakım için gerekli olan ortopedik araç/gereç ve tedavi sürecinde gerekli olan/olacak fizyoterapi masrafları için aile mevcut koşullar dikkate alındığında, ilayda'nın kısa vadeli & en önemli & acil ihtiyaçları için 80.000 tl'ye ihtiyaç duymakta. (8 haziran çarşamba son gün)

    edit-1: annesi ile görüşebildim. aile bu sürede yurtiçi, yurtdışı birçok madrabazla muhatap olmuş. kendilerinin izni dışında, yardım toplayanlar, dergi basıp para toplayanlar, kampanya yapanlar olmuş. ama tabi ki kendilerine ulaştırılmamış bu yardımlar. 15-20 bin tl para bu şekilde kendilerine hiç ulaşmadan dolandırıcılara geçmiş. kötü niyetli bir çok kişi de gece gündüz demeden aramış bu süreçte. annesinin telefonu bende mevcut.. görüşüp bilgi almak isteyen olursa iletebilirim.
  • duyulması/yayılması için en azından entrysel desteğe ihtiyaç hissedilen kampanya.
  • kimsesizlere kimse olma fırsatını sunan kampanya.
  • dört gözle updullah'larını bekleyen kampanya.
  • tam da ay başına denk gelen kampanya.
  • ufak da olsa okuyan/gören herkesin mutlaka içinde bulunmasını arzuladığım kampanyadır.
  • son sıradan da olsa gündem başlıkları içine girebilse çok iyi de olacak, çok da güzel iyi olacak kampanya..
  • sözlükteki adanalılar uyumasin. hadi gençler yardım edelim bu yavruya.
  • yeterli desteği bulamamış olan kampanya.
  • birşeyler iletebilecek durumda olanların açıklamaya "ekşi sözlük" yazmaları halinde, buradan ne ulaştırıldığını paylaşabileceğim kampanya..
hesabın var mı? giriş yap