• pc maclan isimli yazılımı üreten şirket. miramar systems.
  • navy flight school (a.k.a. top gun) ve f14 tomcat yuvasi fightertown*'u barindiran kasaba. tevekkeli degildir, amerika'da miramar yoresinden gelmek bir ayricaliktir (bkz: butun britanyalilar kafayi yemi$).
  • (bkz: marimar)
  • hong kong'da 4 yıldızlı bir otel. tsim sha tsui bölgesinde, nathan road üzerinde ve knutsford terrace'a çok yakın bir yerde. en merkezi otellerden biri. yerin 2 kat altında kapalı havuzu mevcut.
  • havana'da bir bölge. devrimden önce abd'li zenginlerin yerleşmeyi tercih etmesi sebebiyle çok sayıda geniş bahçeli ve lüks ev vardır civarda. şimdi ise bu evler yabancı ülke temsilcilikleri için tahsis edilmiştir.
  • mozilla thunderbird'in yeni geliştirilen sürünümün geliştirme sürecindeki adı.

    http://www.mozillamessaging.com/…eleases/downloads/
  • an itibariyle okumakta oldugum necip mahfuz kitabi.
  • bir neil sparkes şarkısı.
  • porto'da şehir merkezinde bulunan tren istasyonu estacio de francia'dan kalkan trenle yarım saatlik bir yolculukla ulaşılabilen okyanusta denize girmek tecrübesini bana yaşatan süper kumsal..şimdi porto'ya gidipte okyanusta yüzmemek olmaz dedik doğal olarak..sırt çantasına gerekli malzemeler alındı trene binildi gayet güzel bir sahil kasabası olan miramar durağında inildi..o sıcak havada suratınıza çarpan soğuk esintiyle kendimize geldik vay bee ne güzel esiyor efil efil dedik plaja doğru yürürken..plaja inince uzanan upuzun kumsal ve okyansula ilk karşılaşma süperdi ucu bucağı gözükmeyen boyutları ve baya sert dalgalarıyla tüm görkemiyle karşımızda duruyorudu sonunda..tek kelime ingilizce bilmeyen plajdaki kafeterya personeliyle el kol hareketleriyle anlaşıp barak diye tabir ettikleri güneşliklerden istedik..yalnız tuhaf olan bir şey vardı suda kimse yoktu koca plajda taş çatlasa 2-3 kafa görüyorduk onlarda en fazla 1 1,5 metre açıkta takılıyolardı yüzdüğü falan yoktu kimsenin...okyanusa girmek için ilk hamleyi yapıp ayağımızı suya sokunca herşey aydınlandı..türkiyede soğuk olan denizler var, suyu 'çivi gibi' diye tabir edilen yerler var ama böyle birşey olamaz ben böyle bir soğuk hayatımda görmedim, buz kovasına girmekle aynı şey..üstüne dalgalar o kadar sert çarpıyorki kıyıya dengede durmak imkansız ve kıyının dibinde dizine kadar kuma gömüyor seni sular her çekilişinde...sarhoş olmadan girilemiyeceğine karar verdik ve tanesi sadece 1 euro olan 'super bock' isimli muhteşem biralardan yuvarladık biraz ve en fazla 30 saniye durarak şöle bi dalıp çıktık.. serince oturmak bira içmek için mükemmel bir yer o sıcakta kesinlikte..ama okyanusta denize girmek mi? yokmuş öyle birşey
  • her yıl düzenlenen bir air show'u var bunun. gerçi gün içinde şehrin farklı yerlerinden sürekli bir savaş uçağı görmeniz mümkün ama benim gibi milli bayramları türk yıldızlarını izlemek için iple çekenler için görsel şölen.
    kapanışa doğru yaptıkları şu hareket ise enfes.

    https://youtu.be/tpxu63ubbg8?t=1441
hesabın var mı? giriş yap