• 1996'da bulunmus olan tetrasiklik yapili antidepresan bir madde. remeronun etken maddesi..
  • iupac ismiyse;
    1,2,3,4,10,14b-hexahydro-2-methylpyrazino[2,1-a] pyrido [2,3-c] benzazepine'dir
  • yan etkileri:
    uyuklama (ozellikle dusuk dozlarda)
    sersemletme
    huzursuzluk
    istah acilmasi ve kilo artisi
    agiz kurulugu
    mide ve bagirsak sikintilari
    belirsiz ruya ve kabuslar

    sonuc olarak depresyondan kurtulucam derken insanliktan cikaran ilac etken maddesidir, ne gerek vardir, ama sen doktordan iyi mi bileceksindir, o kadar biliyorsan kendi kendine normale don de gorelimdir, vesaire vesairedir..
  • bu illetin tadı çok acıdır. ama işte en çok para eden satılık hastalık depresyonu delicesine sömürmek isteyen ilaç firmaları bunun ağızda dağılan tabletini * yapmak için kolları sıvarlar. tatlı olsun diye de maddeyi kaplayıp çoluğu çocuğu, yaşlıyı şizofreni kandırmaya kalkışırlar. o sırada ortamda safın biri -ki ben oluyorum- yeterince tatlı olmuş mu diye serçe parmağının ucuyla tozdan bi lokma alır ağzının içine sürmeye başlar. olmuş olmuş süper olmuş diyip ikinci lokmaya serçe parmağını uzatır.

    15 dakika geçer geçmez derken oturduğu yerden kalkması icap eder. ama gel gör ki beyin emreder ayaklar dinlemez. beyin kalk len derken popo kısmı bok yeme otur peşindedir. bu münakaşayı beyin kazanır. tatlı bir uykuya dalar bünye. yaklaşık 3 saat sonra ofiste ayakları masaya uzatmış bürositte döne döne uyuyan bir organizma vardır.

    demem o ki, bilimsellikten uzak bir şekilde, madde bünyeyi uyutarak depresyonda olduğunu unutturuyor. uyurken anormal rüyalar ve kabuslar şeklinde seyreden yan etki profili uyandığında halüsinasyonlara dönüşüyor, sonunda da uyku bir yaşam biçimi haline geldiğinde sonsuz uyku haline doğru adım atılıyor.

    (bkz: intihar)
  • (bkz: marzipan)
  • presinaptik a2 adrenerjik reseptörleri ve tip-2 ve tip-3 postsinaptik serotonin reseptörlerini inhibe eder. kısa ve uzun süreli dönemde, ağır ve orta dereceli majör depresyonda kullanılır.
  • iştahı inanılmaz derecede açan, çok hızlı kilo alımına sebep olan antidepresandır. kullanırken aynı zamanda radikal diet yapmak gerekir.
  • antidepresan ve antipsikotik ilaçlar içerisinde en çok kilo alımına sebep olan üçüncü ilaçtır. diğerleri klozapin ve olanzapin'dir. şeker hastalarında kullanımı kontrendike olan bir antidepresandır.
  • bu madde büyünyeyi uyutarak depresyonu unutturmuyor. atıp tutmadan önce biraz farmakoloji karıştırmak faydalı olacaktır.

    mirtazapinin sedatif etkisinin yani uyku getirmesinin nedeni antihistamin özelliği taşımasıdır. antihistamin sınıfı ilaçlar alerji tedavisinde kullanılır ve bir çoğumuzun tecrübe ettiği üzere bu ilaçların bir kısmı bünyede balyoz etkisi yaratmaktadır. bir antihistamin olan atarax da, endikasyon dışı olarak uykusuzluğa deva olsun diye kullanılmaktadır.

    aynı şekilde remeron da antidepresan etkisinin yanında güçlü bir antihistamin özelliği sergilediği için endikasyon dışı olarak uykusuzluk durumunda kullanılabilir. tek seferlik kullanımda yine atarax gibi balyoz etkisi yaratacaktır ve uyku yanında 1-2 gün süren sersemliğe de neden olabilir. düzenli kullanımda histamin reseptörleri adapte olacağı için balyoz etkisinden ve ertesü gün yaşanan sersemlikten eser kalmamakla birlikte, ilaç alındıktan sonra 30 dk-1 saat içinde uyku bastıracaktır. bu yüzden gece yatmadan önce alınması tavsiye edilir.
  • presinaptik alfa2 otoreseptörünü bloke ederek serotonin ve noradrenalin salımını artırır.

    ayrıca postsinaptik 5-ht2 ve 3'ü de bloke eder.

    mianserin de benzerdir.

    bu ilaçlar primer olarak reuptake inhibisyonu yapmazlar.
hesabın var mı? giriş yap