• yani, ağız tadıyla köpüklü bir türk kahvesi içmek isteyenler için doğru tercih olmaz. eğer türk kahvesi içemiyorsanız sütlü türk kahvesi için daha iyi..
  • tiryakilik yaratacak denli hoş bir içime sahip, özel aromalı türk kahvesi. ki bunu tadıncaya kadar favorim güllü kahve idi, ama bu, fincanın dibinde telvesini bile bıraktırmayacak bir lezzette olunca az buçuk işler değişti gibi. hele ki hafif kremalı bir tat hoşunuza gidiyorsa, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. mest.
  • bu kahve çeşidini rastgele yapılan bir tuğba kuruyemiş alışverişinde keşfettik ve bodoslama "alıp deneyelim ya, iyidir belki," diye aldığımız şeyin hastası olduk.

    içinden normal türk kahvesine nazaran sanki çikolatalı süt karışımı (nesquick diye marka yazmamak için ne de kasmak aman ne kasmak...) gibi toz kıvamda bir şey çıkan pakedin "anam kahve değil bu da nesi, nasıl pişiriliyormuş acaba?" diye arkasını okuduk ve her bir kahve fincanı su için bir tepeleme yemek kaşığı kahve koyup türk kahvesi gibi pişirildiğini öğrenip afiyetle içtik.

    gel gelelim içtikten sonra internetten "mirvari kahvesi" diye arama yapıp da "oo tuğba kuruyemiş dışında hiç görmedik adını bile duymadık vay be ne acayipmiş..." dediğimiz şey hakkında, tuğba kuruyemiş dışında bir sonuç bile çıkmaması ve galiba firmanın bizi hafiften yiyor olması?

    bir iki yerde bunun adına osmanlı kahvesi de demişler ama araştırılınca onun içeriğinde bundan daha değişik şeyler bulunuyor, bayağı internette mirvari kahvesini arattığınızda "mirvari kahvesi tarifi" diye çıkan sonuçlar bile hep "tuğba kuruyemiş'ten aldığınız kahveyi cezveye koyup pişirin," şeklinde slkjdf çok saçma lan. hayır çok sevip bu zımbırtının bağımlısı olacağız sonra bunu satıştan kaldıracaklar kendi kendimize yazık edeceğiz.

    türk kahvesine nazaran çok daha yumuşak içimli, sütlü türk kahvesini andıran, saçmasapan, anlamsızca türk kahvesi gibi pişirildiği halde bildiğimiz türk kahvesiyle hemen hemen hiç alakası olmayan sıcak içecek karışımı. (tanımsle.)
  • türk kahvesini sert bulanlar için, yumuşak içimli bir alternatif. sütle de suyla da gayet lezzetli oluyor. şeker atma ihtiyacı da hissetmiyorsunuz, daha ne olsun. fiyat bilgisi de verelim, gün itibariyle 250 gramlık paketi 15 tl.
  • yumuşak sütlü gibi türk kahvesi olarak lanse edilen kahve. dibek kahvesine de benziyor ama damla sakızı da var içinde. hatta bissürü bişeyler var. içimi çok keyifli. şekersiz içmek için mikemmel bir kahve. ama tabii ki bi türk kahvesinin yerini tutmuyor.
  • geçen hafta tuğba kuruyemiş'te ikram edilen kahve. altı üstü 2-3 liralık alışveris yaptım ama müşteri seçmemeleri hoşuma gitti.
    elbette işin aslı türk kahvesi ama, türk kahvesi mideyi çok yorduğundan bugün aldım ufak 120 gramlık ufak paket. fazla içince mide buna da itiraz edebilir belki ama içimi yumuşak olduğundan sorun olmuyor.
  • yeni nesil aromalı türk kahvesi geyiğinde içilebilecek en iyisi dediğim kahve. kahvenin kendisine has kokusunu ve aromasını sevenler, öyle arada sırada değişiklik olsun diye içeceklerdir lakin ay türk kahvesi ne öyle acı diyen tayfaya ilaç olacaktır efendim.
  • türk kahvesinden hoşlanmayanların da sevebileceğini düşündüğüm kahve.

    ancak; her ne kadar tuğba kuruyemiş, ''tarihin derinliklerinden gelen lezzet '' mottosuyla osmanlı kahvesi vurgusu yapmaya çalışsa da, az telveli ve az köpüklü olması itibariyle osmanlı kahve kültürüne uymamaktadır.

    zira osmanlı'daki kahve kültürünü diğerlerinden ayıran en büyük özellik bol telveli ve bol köpüklü olmasıdır...
  • sade türk kahvesiseverlerin hoşuna gitmeyeceğini düşündüğüm kahve türü. şekerli/sütlü sevenler içinse iyi bir alternatif gibi duruyor.
  • tam bir gece kahvesi.

    içimi yumuşacık. hatta sütle yapıldığında sıcak çikolata havası veriyor. şekere hiç ihtiyacı yok. elbette, türk kahvesinin yerini tutmaz. ayrı bir kahve olarak düşünmek gerek.
hesabın var mı? giriş yap