• misafirperver olma hali.
  • ataturk ilke ve inkilaplari tadinda kafaya vura vura ogretilen, turk insaninin bi'kilometre uzaktan taninmasina yarayan ozellik.. hala ayni mi bilmiyorum..
  • ister akraba veya arkadas hatta sadece uzaktan tanidik (hatta eski zamanlarda ister tanri misafiri yabanci) olsun, eve gelip as, cati ve/veya muhtelif maddi manevi destek arayan insana eldeki imkanlarin sunulmasi vaka-i adiye; ilk birkac gun neden geldigini ne istedigini sormak ise ciddi ayip adledilmistir. ozetle butun bunlar gayet normal olmasi gereken davranistir.

    bu dogal yaklasimi anormal bulanlar olan bitene misafirperverlik ismini takmistir.
  • insanları kendi evlerinde gibi hissettirme durumu.. bilinç altında 'keşke gelmeselerdi de kendi evlerinde dursalardı' düşüncesi yatıyor olabilir. bir bakmak lazım.
  • türklerin en temel özelliğinin bu olduğu tüm eğitim hayatımız boyunca beynimize nakş edilir. oysa bizde misfirperverlik olarak algılanan şey kendinden üstün bir devletin vatandaşına (genelde batılı) duyulan merak ve faydalanma güdüsüdür.

    misafirperversek; sudan'dan, tacikistan'dan gelen gariban insana misafirperver olalım sıkıyorsa.
  • türkiye'nin 6.4 puan alarak 53. sıraya yerleştiği haritası mevcuttur.
    [http://www.gazeteport.com.tr/…in-haritasi-cikarildi http://www.gazeteport.com.tr/…in-haritasi-cikarildi]
  • türklerde ayrı bir yer kaplayan kültürdür. nedeni ise aslında geçmişe dayanır. türkmenler anadolu'ya germiyan önderliği altında geldiklerinde o güne kadar eşine rastlanmamış bir kültüre sahiptiler.

    dervişler ve ahiler yollarda hanlıklar kurmaktaydı ve gelenlere 3 gün boyunca karşılıksız ev sahipliği yapmaktaydılar bugünkü cemaatlere bakınca aradaki fark gözlenebilir. ayrıca dönemin en büyük seyyahlarından biri olan ibn battuta'yı da konuk etmişlerdir, dönem olarak orhan gazi dönemi olarak akılda canlandırılabilir.
  • kendisine yapılan olağan dışı ikramlar ve edilen, yer yer ölçüsüz iltifatlarla, yabancının yabancı olduğunun kendisine hissettirildiği bir kültürel pratik. tanımın yapıldığı yazı için: http://t.co/4nkca9mfqw
  • valla yöropa'da olan misafirperverliğin türkiye'de olanınkinden katbekat fazla olduğunu düşünüyorum. her ne kadar toplumlar bazı kesimlere ve gruplara karşı örgütlense de; bireysel olarak hiçbir yöropalı* hiçbir insanı aç bırakmaz, yemeğini suyunu verir, lunapark'a götürür.
hesabın var mı? giriş yap