• istanbul tıp fakültesi'nin güleryüzlü ortopedi hocalarından biri. türk ortopedi camiası onu 10 temmuz 2002'de kaybetti. türkiye'de ortopedinin ve travmatolojinin kurucularından sayılan ve çoğu doçent ve profesör olan çok sayıda öğrenci yetiştiren prof. dr. mişel kokino, 10 temmuzda 65 yaşında kalp ameliyatı olduğu trakya üniversitesi tıp fakültesi hastanesi'nde hayatını kaybetti. 10 mayıs 1937'de istanbul'da doğan prof. kokino, istanbul tıp fakültesi'ni bitirdikten sonra aynı fakültenin ortopedi ve travmatoloji kliniğinde öğretim üyesi oldu, uzun yıllar burada ders verdi ve üç yıl boyunca kürsü başkanlığı yaptı. 1996'da trakya tıp fakültesi'ne geçen kokino, ölümüne kadar görevini sürdürdü.

    almanya ve avusturya'da üç yıl boyunca araştırmalar yapan kokino'nun 100'ün üzerinde türkçe ve yabancı dilde yayını bulunuyor, fransızca, ispanyolca, italyanca, ingilizce ve almanca biliyordu. karısı da akademisyen olup trakya tıp fakültesi fiziksel tıp ve rehabilitasyon ana bilim dalı'nın 12 yıl boyunca bölüm başkanlığını yapan siranuş kokino'ymuş ve o da 2017'de hayata gözlerini yummuş.
  • trakya üniversitesi tıp fakültesi eski derslik binasında kendi adına anfisi olan vefat etmiş hoca. yer yetmediği için bazen sınavlar bu anfide olurdu ve herkes kopya çekerdi. sınav zamanı üst sıralara doğru yer kapmaca oyununun oynandığı zamanlar olurdu.
    hocamızın bir de girişte solda portresi bulunmakta, neden kameraya böyle poz vermiş bilinmez ama çok sempatik biri olduğu tipinden anlaşılıyor.
  • mişel bey’in yazlığı avsa adası’nda mavi koy mevkiinde ihtişamlı bir yapıydı, çocuk aklımla adanın en karizmatik evi olduğunu düşünürdüm, belki de hakikaten öyleydi.
    maalesef mişel bey ve siranuş hanım gibi bu ev de yeni sahipleri tarafından yıkılarak onlarla beraber anı olarak kalmıştır.
hesabın var mı? giriş yap