• memleketçi sanayi ve iş adamları derneği.
  • 40'ıncı şubesinin açılışında sedat peker izdihamı yaşanan oluşum. ünlü bir mayfa adamının himayesi altında bir örgütlenme yani.

    internet siteleri: http://misiad.org.tr/ şeklinde. hakkımızda kısmına girdiğinizde "mukaddesatlarımız her türlü ticaretin üstündedir" ifadesini görüyorsunuz.
  • ülkücü mafyaların toplanma ve örgütlenme merkezidir. daha doğrusu eski kart ülkücülerin toplanma merkezidir.

    bu yapı her ilde şubeler açıp yayılmaya başlıyor. önümüzdeki yıllarda adı sanı sıkça duyulma ihtimali var.

    öncelikle yapıyı tanıyalım;

    yapı 2014'te kurulup genel merkezi ankara'dır. ekseriyetle ülkücü işadamlarını(!) topluyor. kurucusu üniversite mezunu 1954 doğumlu urfalı karanlık sima feridun öncel'dir. feridun öncel'in sedat peker ile sıkı yoldaşlığı var. bir nevi sedat peker'i yetiştiren biridir diyebiliriz.

    mhp ve akp ile araları kötü galiba. kurucusunun 2015 yılında facebookta mhp ile ilgili yaptığı bir açıklama var. o yazıyı en alta hem link hem içerik olarak paylaşırım. çünkü yazılar sonradan siliniyor.
    https://www.facebook.com/…ll/posts/868385009860319/

    ==============================
    sonradan ek1-
    oda tv'de de bunların haberi var. hem de geçen ay haberleri yapılmış. sözde ulusol takılan kanal gidip pekerci bir yapının reklamını yapıyor.
    https://odatv4.com/…tlenmeyi-saglamak-16102009.html

    =====================================================
    sonradan ek-2: aralık 2020'de doğu perinçek'in kanalı ulusal tv'de bu yapının reklamı yapıldı. suriye'deki ranttan pay istiyorlar.
    https://www.facebook.com/…14/videos/376231350129248
    =========================
    sonradan ek-3: ilginç bir şekilde belçika'da çok aktifler.
    https://www.misiad.be/

    ===============================================
    sonra ek-4(8 mayıs 2021): feridun öncel meşhur sedat peker davalarından ötürü o da sorguya çekilmiş. açıklamayı bizzat sedat peker yaptı;
    https://www.youtube.com/watch?v=rs1gl3hmf8i
    öncel'in operasyon ile imalı açıklaması şu linkte:
    ================================================

    bazı bilgiler internette siliniyor. silinmeye tedbir olarak yazıları burada tutacağım.

    (öncelikle öncel'in akp ve mhp arasındaki sürtüşmeye dair yaptığı açıklamayı bıraya alalım;
    link şu:
    mhp ve misiad'ı karşı karşıya getirmek isteyenlere cevap
    hayatımda değişik mücadeleler içinde oldum. yakın dostlarımın tamamına yakınını, bir kısmınızda bazısını bilir.
    12 eylül öncesi bunlardan biriydi.
    12 eylül sonrası başka bir mücadeleyi gerektirdi.
    şanlıurfa’sı ayrı, ankara’sı ayrı…
    parti, dernek şimdi misiad…
    tam misiad gibi tertemiz, yepyeni, faydalı ve vatan için gençlerimizin gelecekte ki önlerinin açılması ülke ekonomisine destek olabileceğimiz bir işe kalkışıyoruz ki... nifak sokmak isteyen art niyetli müdehaleler olunca bir açıklama bir diğerini, bir yazı bir başkasını, bir izah diğerini gerektiriyor.
    yoruluyor muyum? çok şükür hayır!..
    bıkıyor muyum?
    can bedende durduğu müddetçe alçaklıkla mücadeleden bıkmam, bilenler bilir…
    ama canım sıkılmıyor mu? insanların art niyetlerinin, hasetlerinin dipsiz bir kuyu olduğunu fark etmek can sıkıyor muhakkak…
    misiad’ı (ve bunun mümkün olmadığını herkes bilirken) mhp’ye karşı oluşturulmuş bir karanlık odak olarak yaftalamak istiyorlar. değişik toplum kesimlerinden ve ideolojilerinden vatansever insanların kurduğu bir dernek ile yılların mhp’sini rakipmiş gibi göstermeye, partinin zayıf kalması için hayata geçirilmiş bir proje olarak lanse etmeye kalkıyorlar. güya mhp’ye dostluk yapar görünürken, zayıflık atfetmiş, bana ve misiad’a iftira ederken de hasetlerini gizlemiş olacaklar.
    tamamen iftira işte…
    bu olayların ve şerle beslenen bu basit komitacılığın amacı çok açık. misiad’ı mhp’nin karşısında bir oluşum gibi göstermek. birbirinden farklı kulvarların yapılarını karşı karşıya getirmek. misiad’ı her geçen gün daha da yükselen bir değer değilmiş gibi gösterecek ve zarar verecek eski tarz ayak oyunu. kısaca güya ince tasarlanmış bir kurgu, bir oyun… dedim ya, güya ince… her tarafı kokuşmuş ve hayat tarzını bu temel üzerine bina etmiş müfterilerin yaranma gayretlerini görüyor, biliyorum.
    derneği, mhp’ye zarar verecek bir şekilde kurduğumuz ve yönettiğimiz iftirası yayılmaya çalışılıyor. bunun sebebi toplumda fazla sevilmemiz itibar görmemiz birilerini rahatsız ediyor demek ki. ben yıllarımı ülkücü milliyetçi hareket içerisinde onurlu bir şekilde geçirmiş bir insanım. harekete zarar getirecek soysuzluğu yakıştıranların soysuzluğuna veriyorum. bu kadar basit, bu kadar temelsiz, bu kadar yanlış bir iddia olamaz.
    evet, misiad büyüyecek, güçlenecek, ülkede iş dünyasında söz sahibi olacak yakın gelecekte. ama herhangi bir oluşum veya kuruma karşı değil. iş dünyasında milli bir ses olmak için.
    derneğin, dernek yönetiminin, dernek temsilcisi arkadaşlarımın hiçbirisinin böyle bir şey aklından geçmez. siyasetten beklentimiz yok. vatan-millet hizmeti noktasında “daha neler yapabiliriz”i konuşmaktan, birbirimizi bu yolda teşvik etmekten başka bir derdimiz yok. bunu gönül rahatlığı ve açık yürekle söyleyeyim. bütün arkadaşlarım bölgelerinde sevilen ve itibarlı kimselerdir. küçük ve anlamsız işlerin içine ben nasıl “girmem” diyorsam, onlar adına da “girmezler” diye söylerim.
    bize ve dernek yönetimine çamur atılacak bir nokta emaresi yokken bunların söylenmesi, allah bilir ya misiad daha da güçlenince, memlekete hizmetleri artınca kim bilir ne hale gelecek?
    kur’an’da geçtiği şekliyle, “her gelen sözü doğruluğunu teyid etmeden” alet olmamalı.
    sayın bahçeli’yle olan bağım dün mü başladı ki bugün bitsin? koltuk kavgası mı ettim de düşmanlığına soyunayım? partiyi iktidar etti diye mi garez edeceğim?
    sayın devlet bahçeli’nin liderliğinden gurur duyuyorum. kişisel dostluğumuz veya ağabey-kardeşliğimiz fani hayatımız devam ettikçe sürer merak etmeyin…
    herkes haddini bilsin, iftira etmesin, şer saçmasın, vicdansızlık etmesin.
    ferdiun öncel
    memleketçi sanayici ve işadamları derneği
    (misiad)
    genel başkanı

    =====================================================
    öncel hakkındaki internet bilgileri ise aşağıdadır;
    kaynak linki şu;
    12 eylül 1954 yılında şanlıurfa’da doğdu. ilk ve ortaokulu şanlıurfa’da, liseyi istanbul’da ihsan mermerci okulunda bitirdi. üniversite öğrenimini, gazi üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi’nde tamamladı. halen, başkent iktisatçılar derneği genel başkanı, türk dünyası kurultay delegesi. feridun öncel,1995 yılı genel seçimlerinde mhp 1. sıra şanlıurfa milletvekili adayı oldu. 1995-1998 yılları arasında şanlıurfa mhp il başkanlığı yaptı.çeşitli dergi ve internet gazetelerinde makaleler yazıyor.

    feridun öncel’in genel başkanlığını yaptığı başkent iktisatçılar derneği, mum gibi yanan kerkük , ermeni soykırım yalanı ,vatan namustur satılamaz, türk telekom’un satılışı (özelleştirme) , aihm kararı, ab macerası, küresel sermayenin ürünlerine boykot çağrısı ve uyuşturucu madde kullanımı’nın zararlarına ilişkin raporlar düzenleyerek bunları kamuoyu ile paylaştı. bu çalışmalar nedeni ile gerek yurt içinden gerekse yurtdışındaki vatandaşlarımızdan binlerce teşekkür ve övgüler almıştır.

    feridun öncel için
    kim ne dedi ?

    sayın başkan'ım; feridun öncel
    "başkent iktisatçılar derneği"yayını olan muhteşem sunu'ları ve araştırmalarını hayranlıkla izledim. derneğin sayın başkanı'nın neredeyse 35 yıl önceden tanıdığım çok değerli bir arkadaşım olduğunu görünce mutluluğum katlandı.aslında sayın feridun öncel'i iyi tanıyanlar bu muhteşem çalışmalara hiç şaşırmazlar.sağol sayın başkan'ım, sağol eski arkadaşım,yürekli ve gerçek vatansever olduğunu çok iyi bildiğim kardeşim.
    erdoğan kayıhan
    (e)albay
    ----------------------------------------------------

    sayın feridun öncel
    başkent iktisatçılar derneği genel başkanı
    ab ile ilgili hazırladığınız dosyayı aldım. son derece memnun oldum.
    bu ülkeyi vatan olarak seven insanlar ab’nin kuyruğuna yapışmaktan kendilerini kurtarmalı, bağımsız, güçlü türkiye’yi savunmaları gerektiğine inanıyorum.
    bu vesile ile başarılarınızın devamını dilerim.

    mustafa başoğlu
    türkiye sağlık işçileri sendikası
    genel başkanı
    --------------------------------------------

    değerli insanlar,
    ‘vatan namustur satılamaz’ isimli çalışmanızı duymuştum.bu konuda sessiz kalınmasından son derece rahatsızlık duyuyordum. hazırladığınız sunumu ağlayarak izledim.bana gönderen arkadaşım gibi be de duyurmaya devam ediyorum...

    emine iskenderov
    --------------------------------------------

    sayın yetkili,
    iyi ki varsınız...

    pro.dr.faik sarıalioğlu
    başkent üniversitesi
    tıp fakültesi dekanı
    -------------------------------------------------

    sevgili başkanım merhaba,
    bugün web sayfanızı tekrar ziyaret etme imkanım oldu. doğrusu, bir başkentli olarak gurur duydum.gerek sitenin içeriği gerekse faaliyetlerin kapsamı verilen hizmetin kalite ve büyüklüğünü göstermektedir. başarılarınız devamını diliyorum. her zaman yanınızda olduğumu bilmenizi istiyorum. selamlar...

    prof.dr.selahattin sarı
    -------------------------------------------------

    sayın yetkili,
    icraatınızla türkiye’nin en başarılı derneği sizsiniz. ‘soy kırım yalanı’ ve türk telekom’ konulu çalışmalarınız muhteşemdi. çalışmalarınızda başarılar diliyor saygılar sunuyorum.
    faruk erdem
    emekli hakim
    ----------------------------------------------------

    sizleri, bu çok güzel çalışmalarınız için kutluyorum.
    ben de mevcut bütün adreslere postalayacağım.
    selam ve sevgilerimle.

    sedat ilhan
    emekli general
    -------------------------------------------------
    elime geçen, emek eseri sunumlarınıza teşekkür etmek istedim. elinize, gönlünüze sağlık. umudunuz hiç bitmesin,yolunuz açık olsun.

    ahmet ülkü aktug
    zonguldak vali yrd.
    -------------------------------------------------

    yurt dışında yaşayan bir türküm. hazırladığınız sunumları ilgi ile takip ediyorum. çalışmalarınız da başarılar diliyorum.
    tufan deniz
    texas, houston-usa
    -------------------------------------------------

    başkent iktisatçılar derneğine
    insanlarımızı bilgilendirici çalışmalarınız için çok teşekkür ederim.e-postalarınızı iletişim halinde olduğumuz her türk’e gönderiyoruz... ellerinize sağlık, emeğinizi türk tarihi en güzel sayfaları ile tarihe armağan edecektir.
    neriman aydın

    ==============================================
    öncel'in sorguya çekilmesi sonrasında yaptığı imalı açıklama şudur;
    kaynak link
    yol yalnız yürünmüyor canlar...
    yollarda düz değil çetrefilli...
    yol eğri sen doğru yürü...
    kimilerinin özrü abdestsiz namaz kılmaya benzer, allah islah ede.
    doğduğumuz gün öldüğümüz gün arası değişmez hak vatan demişiz de ğiş mezz.
    yolumuzun gönül yolcuları bu yol sizinle yürünür
    yürümeyi bilmeyenler utansın.
    yanındayız yalnız değilsin başkan diyen koca gönüllü dostlarım allah birliğimizi dirliğimizi daim etsin.
    =========================================================================
hesabın var mı? giriş yap