• (bkz: çok komik sayın amına koyduğum)

    edit: başlık başa
  • (bkz: siyasal islam’ın en boktan ideoloji olması)

    “hatay’ı al, musul kalsın”mış, sizin padişahlara kalsa elimizde sadece iç anadolu yobazlığı kalacaktı.

    osmanlı’yı öven bir grup fanatiğin bir esprisi.
  • komiktir, normalde gerçekten kalitesiz mizah yapıyorlar ama buna güldüm. mizahtan nem kapmamak lazım, özellikle kara mizah ifade özgürlüğünün en büyük kalelerinden biridir.

    caps te hakaret vs yok gayet berber ortamına da uyan bir espri var. ekside favori almalıyım diye hemen buraya taşıyıp kasıntı tepkiler vererek atatürkü kullanan pozisyona kendinizi sokuyorsunuz. gül geç veya gülme geç, ama geç kardeşim.

    buraya yazdın, biz de sövdük diye ülkenin ideolojisi kurtulmadi veya kimsenin politik görüşü değişmedi. her şeye muhalif olup, karşı çıkıp yerin dibine sokmaliyim, linç etmeliyim diye yana yakıla geziyorsunuz. soğuk su için hava alın iyi gelir.
  • komik değildir.
    şu dönemde bir süleyman şah türbesine sahip çıkamayanlar, dönemin o zorlu şartlarında yürütülen denge politikası ve dış siyaset sayesinde hatay’ın anavatana katılmasını küçümseyemez.
    manda ve himaye isteyen, amerika gelsin bizi yönetsin diyen siyasal islamcı misvakcılar olmasaydı sınırlarımız şimdikinden daha genişti ve kurtuluş savaşı daha kolay başarı ile sonuçlandırılmıştı. o dönemde de vatan hainiydiniz, hala vatan hainisiniz.
  • bal gibi de komiktir. misvakin tum mizah yazarlarini kovup yerine 3 5 tane incici almasi gerekliligini realiteye dokmus bir capstir. inci yazarina aylik akbil versinler yeter dergiyi ucurur yemin ederim. ilk defa en azindan komik olma cabasinda bi sey yapmislar.
  • savaşı kaybetmediğimiz halde osmanlının imzaladığı sevr antlaşması sonrasında tek kurşun sıkmadan ingilizlerin istanbul'a girip istediği gibi at koşturmasını, bilecik-nevşehir-amasya üçgeninde şu anki toprağımızın sadece 1/3'üne (musul ve kerkük'e en yakın sınırımız 800 km mesafede kalacak şekilde) razı olup gerisini bırakan ve ülkenin tek hakimi konumunda olup sadece 3-4 km mesafedeki topkapı sarayı'ndaki kişiye nedense hiç dokunulmamasını anlayamayanların gülebildiği capstir. musul ve kerkük lozan'da değil sevr antlaşmasında kaybedildi. ondan önce avrupa, kuzey afrika ve ortadoğu'da kaybedilen topraklar ayrı bir konu zaten. atatürk benzeri kişinin ortalıkta saçma sapan dolaşmasını tasvip etmesem de bu yapılan mizah falan değildir. bunca yıl sonra abd desteğine rağmen kuzey ırak'ta sınırları cetvelle çizilmiş başka bir ülke kurulamamasının nedenini araştırırlarsa belki birkaç şey kafalarına dank edebilir.

    hadi kopya da verelim çünkü bilmezler:
    5 haziran 1926 (bkz: ankara antlaşması)

    sırf aşağıdaki maddeden ötürü o bölgede başka bir kukla devlet kurulamıyor.
    "madde 5: taraflardan her biri 1. maddede belirlenen sınır hattının kesin ve bozulmaz olduğunu kabul ederek bunu değiştirmeye matuf her türlü teşebbüsten sakınmayı taahhüd eder."
  • türbeyi al, toprak kalsın...
  • o değil de bu tipi kayığı atatürk'e benzetenlerin gözlerinden beynine giden sinir hücrelerinin her birini ayrı ayrı sikeyim.

    espri zeka ister. dolayısıyla, bu kitleden espri yapabilecek adam çıkmaz. en zekileri hasançaçan işte. çok da şey etmeyelim yani işin o tarafını.
  • düşününce rahatsız edici evet ama komik olan caps’tir. kendinizden olmayanı küçük görme huyundan vazgeçin artık...
  • bu konu hakkında söylenebilecek tek şey.

    https://eksiup.com/p/u454154bh6k5
hesabın var mı? giriş yap