• müdavimleri arasında adı kısaca "merkez" olan, mithat alam'ın bağışlarla açtığı ve büyük destek verdiği, çoğu işini öğrencilerin yürüttüğü, bürokrasiden uzak, film sertifika programı başlatmış, film dersi alan öğrencilerine kamera ve kurgu imkanı sağlayan, süper arşivi olan, akşamki gösterimlerden sonra terasında kahve içip filmi tartışabileceğiniz süper ötesi, bağımlılık yapan mekan
  • okulda derslerden kalan vaktimin 3/4unu gecirdigim mekan
  • şimdiki öğrenciler çok şanslı, bize yetişemedi diye üzüldüğüm hoş mekan.
  • ilkin başka bir binanın yapımı için kurulmuş şantiyeye şantiye şefi ve amele kısmısının kullanımı için yapılmış şantiye binası olarak hizmet vermiş, daha sonra mithat alam bey in ( gayet zengin )
    kolleksiyonunu paylaşmak amacı ilen oluşturduğu 'film center' projesine bazı hayırseverlerin katkısı ilen yeniden düzenlenip film merkezi haline getirilmiş bina ve içinde çalışanlardan mütevellit oluşum. tabii bi manevi bağ oluyo tüm üniversiteynen ama bu şekildede açıklanabilir kanısındayım. bir de bu enteresan bilgilerin hepsi binanın girişinde yazıyo yani hani bi nevi utanmıyo geçmişinden bina diyoki ben böyle böyle buyum diyo yani...
    ( alternatif son: iyide kardaşım bina kendi mi astı onu oruya? dingil! ne bu bööle romantik romantik? herşeye başka anlamlar yğklemeler filan aşıkmısın olm!!! )
  • panik atak ve panter emel tarzında sarışın bir teyzemizide bünyesinde barındırır. mithat alam amcamızın eşi diyesim var ama belkide sesli typo yapmış olucam. o vakit şöyle diyelim; film center ile ilgili bilimum kokteyl olsun, önemli gün olsun, toplantı olsun ortalarda gözüküp, avazı çıktıgı kadar bağırır, "ooooggg efendim kimleri görüyorum", "aaa sizde mi burdaydınız", "gelin gelin gelin, sizi rektörümüzle tanıştırıcam", "güzelim hiç bu çiçek burda olmuş mu", "yavrum bak çiçek böcek çekip durma, bak abuzer beyler geliyor onları çek" tarzındaki misafirperverligi ve dominant karakteri ile bu tür önemli gün ve haftalara renk katar. gülüşü bir efsanedir. kalın ve sigara dumanı ile kartlaşmış bir sesi vardır. böğürünce de daha bi tırmalayıcı özellik kazanabilir sesi.
  • randevu alıp kaçırdığınız filmleri pofuduk minderli koltuklara kurulup (hem de isterseniz tek başınıza) izleyebileceğiniz film merkezi.
  • allah razı olsun bizi hülya koçyiğitle buluşturmuş merkezdir. bu buluşmadan öncede, 70li yıllara damgasını vurmuş bir çok hülya koçyiğit filmi yayınlayıp bizi mest etmiştir.

    hülya koçyiğitin samimiliği ve içtenliğinin yanısıra onca yıla rağmen halen bebek gibi bir yüzünün bulunması bizi şaş şaş şaşırtmıştır.
  • (bkz: altyazı)
  • her filmden önce çalan paint it blackcoverıyla takdirimi kazanan film merkezi
    (bkz: tea party)
hesabın var mı? giriş yap