• http://www.yenil200.com/ adresli sitesinde gorulebilecegi üzere tasarımı guncellenmiş, kanımca rakibi nissan navarayi en azından tasarım acısından geride bırakmayı başarmış, fotograflardan gorebildigim kadarı ile konsol ve kabini binek otomobilleri aratmayacak düzeyde bir pick up haline gelmiş mitsubishi modeli. baz model icin verilen 51 bin ytl fiyatı ve dizel motoru ile suv snoblugundan uzak ve sportif gorunumu ile can evimden vurmuş bu cihazı yollardan once garajımda gormek istiyorum.
  • çevremdeki iki l200ün de uzun yola çıktıklarında turbo borusunu patlatarak yolda kalması, acaba kronik bir sorun mu diyerek düşündürmüştür beni.
  • tasarım açısından "mühendisler yemek molası vermiş, yarım kalmış lan bu" imajı çizen bir araçtır. hani zevk ve renk meselesidir ama, gücü zaten navara'nın altındadır.
  • yeni modellerinde arka koltukta oturmanın artık rahat olduğu, çekişi bir mazda veya ford ranger kadar iyi olmayan arazi aracı.

    arkası kapatıldığında da cenaze aracına benziyorlar.
  • kullanim amaciniza bagli olarak sizi cok mutsuz edebilecek bir arac.

    pazardaki en onemli rakipleri ranger, navara, hilux/tacoma. bunlarin icinde hacim olarak en kucugu o, ozellikle tacoma'nin yaninda cuce kaliyor. kasasi dar ve kisa. bir de tasarimi yumurta gibi, istanbul'da her sokak basinda uygulandigini gordugum kasa eklentileri bile durumu kurtaramiyor.

    ic mekanda malzeme kalitesi ranger ile birlikte sonunculugu paylasiyor, sert gri plastik cok rahatsiz edici, bununla birlikte tasarimi basarili. ic mekan hacmi de cok basarili degil, yine de ortalama boyutlarsa 5 erkegi sigdirabilirsiniz. iceride duyulan dizel motor ve lastik sesi rahatsiz edici.

    direksiyon sisteminin kullanimi cok rahat, yumusak keyifli bir arac ama otoyolda yorucu olacaktir. mekanik olarak ranger'in eline verir ama kasa yapisi diger 3 modele gore daha yuksek oldugu icin (ustelik benim kullandigim modeller arazi surusu icin fazladan yukseltilmis) yuklendigi zaman virajlarda tedirgin edici oluyor. bu konuda en basarili model tacoma.

    motoru yakit kalitesine cok fazla duyarli, navara haric diger modellerin hepsinde ayni yakiti kullanmamiza ragmen en cok cuvallayan l200.

    eger paraniz varsa gidin tacoma/hilux alin, sonrasinda mekanik olarak dayanikli, her arazide gidecek bir arac pesindeyseniz l200 iyi bir secim olabilir yoksa ranger'in tasarimi ve sehir ici kullanim icin sunduklari tercih sebebi olacaktir.

    ek bilgi notu: l200 u yol performasina gore degerlendirdigim icin elestiriler geldi. yukarida yazilan araclarin navara haric hepsini hem otoyol hem de arazi kosullarinda fazlasi ile deneme sansim oldu. navara'nin da eski modelini kullanmistim. bununla birlikte bu araclari alacak kisilerin cok azi benim kullandigim arazi kosullarini yasayacak, cogu muhtemelen asfalt disina cikmayacaktir - turkiye pazarinin geneli bu- bu durumda oturup da arazi perfomansini detayliyazmak icin zaman harcamam anlamli gelmedi. yine de, sevenleri icin gelsin, evet arazi de l200 iyi bir araba.
  • 96 model bir örneği düzenli bakımla 640 bin kilometre yapabilen bir araçtır. her daim temiz mazot, otomobil mekaniğinden anlayan sürücüler, düzgün kullanım, eksiksiz bakım bahsi geçen kullanım ömrüne katkı sağlamıştır muhakkak. ilginç olan ise 550 bin kilometreden sonra yağ eksiltmeye başlamasıdır ki yük çekme amaçlı bir araç için çok iyi bir ömürdür. hidrolik direksiyonu bile olmayan ilkel bir araç gibi görünse de anadolunun küçük bir kasabasında esnaflık yapan birini sorunsuzluğuyla ihya edebilmiştir.
  • -ön tasarimini robota benzetmekteyim guzel sayilir fakat arka kasa ve stoplar gözüme hoş gelmedi kasa arasindan şaft gözukmekte.

    *içinin malzemesi kötü ama tasarimi iyi denebilir, artik hangi malzeme kullanilmissa ziebarth a iki kere detayli gitmesine rağmen icindeki resmen ahır kokusu gitmedi (arac sifir )
    fabrika buna çare bulamiyor bizde ki bazilarindada var diyor.

    *daha önce isuzu dmax i surdugum icin güc bakimindan sadece onla kiyaslayabilirim, isuzudan az daha hantal bence.
    isuzuya göre kasasi daha uzun. kibar bir vitesi var ama biraz zor geçiyor yeniliğine veriyorum.

    *dmax e gore bosken daha kolay patinaj cekiyor, doluyken(yaklasik 950kg) frenler daha zayif.
    direksiyon ustu korna cok hassas, dokunusta caliyor.
    *direksiyon cok yumusak uzun yolda yoruyor.
    su ana kadar kesfim bu..

    nedense bu aracın önünü hep bu robota benzetirim;
    http://images.gittigidiyor.com/…per__22184025_1.jpg
  • dakar edition'ına hasta olduğum. raptor gibi lan..
  • arka koltuğunda oturan hamile bir kadına rahatlıkla düşük yaptırabilecek bir araçtır kendisi.
hesabın var mı? giriş yap