• sonrasında tıpış tıpış gidersiniz istinye şubesine,elemanlarımız değişti ondan adresinizi bulamamışlar derler.daha önce onlarca defa kargo getirdikleri adresi herhangi bir gps ya da kullandıkları bir navigasyon cihazına filan kaydetmedikleri sonucunu çıkartırsınız siz de.teknolojiyi kullanmayan insana bağımlı bir sistemi olduğunu düşündürtür.bu arada işin ilginç tarafı bu bulunamama durumunu size cep telefonunuza mesaj atarak bildirir ama mesajdaki numara da ne hikmetse hiç açılmamaktadır.
  • geneli kapsamayan beyandır. ilk olarak kargo sahibine telefonla ulaşarak 5 dakika sonra gelirler. şimdiye kadar mng kargodan sıkıntı yaşamadım.
  • yurtiçi kargoda işten çıkarılan dağıtımcının mng kargoda işe başlaması olayıdır.
  • yurtiçi kargo da aynı beceriye sahip ben hem evde değilim hem işte değilim o halde nerdeyim kendimden haberim yok...
  • oncelikle, gecmis olsun demek istiyorum. kargo sirketlerinin bir cok subesi aslen frenchise. yani sahibi sizin bizim gibi bir sahis. sizin bizim gibi diyince, benim gibi degil en azindan onu biliyorum da her neyse. bu sahislarin dagitim icin gelen paketleri dagitmak icin belli bir suresi var. eger bu sure icerisinde dagitimi gerceklestiremezlerse merkezden turlu turlu yaptirimlara ugrarlar. bunun icerisinde gelir kaybi ve hatta bayiligin iptali dahi olabilir. bazi kesimlerin ovundugu "pratik zeka"yi (yuzu kizarmadan sahtekarlik yapabilme yetenegi) kullanarak elektronik denetim sistemini alt etmek icin bu sahislarin buldugu yontem ise biz dagitima gittik ama evde bulamadik demek. ne yazik ki kargo firmalari bunun marka degerlerine nasil bir zarar verdigini henuz tam olarak idrak edemediler.

    siz mng kargo'nun bir sikayet e-mail adresini bulup sikayetinizi e-mail ile dile getirin. bunun yaninda markafoni'ye yapacaginiz sikayet emin olun ki mng merkezde ki ilgili kisiye oradan da sizin subeye kadar gidecektir. sesinizi duyurmak icin tabi sikayetvar gibi siteleri de kullanabilirsiniz. fakat tahmin ettigim kadariyla maksadiniz olay cikarmak degil ucretini odediginiz servisi alabilmek. o yuzden son tercihi son care olarak kullanabilirsiniz.
  • bugün evde olmama rağmen başıma gelmiş olay. takip ediyorum, kargonun bana teslim etmek üzere kuryeye zimmetlendiği bilgisi girilmiş. işim var ama kargo gelecek diye bekliyorum. o da ne? mng kargo'dan mesaj var: "kargonuz adresinize getirilmiştir. bulunamadığınızdan şubemizde bekletilmekte olup, pazartesi almanız rica olunur." bir de telefon numarası var ama aradığımda açan yok.
    bu apaçık yalan söylemektir. ben şubeye gidip almak zorunda değildim. pazartesi gidip hesabını sorduğumda verecekleri cevabı merakla beklemekteyim.

    edit: benim gitmemi beklemeden bugün kargomu adresime teslim ettiler. evde yoktunuz demek yerine direkt bugün getirmiş olsalar bir sorun yoktu.
  • sürekli olarak evde kalan birileri varken, evde yoktunuz bahanesinin hesabını sormak için hevesle gittiğim şubelerinde, bir de taşınmış olduğumuzu öğrenerek bahaneyi bahanelikten çıkarttıkları da gözlemlenmiştir.
  • gayet dogru bir iddia. adamlar evde bulamiyorlar bir turlu , sonunda subeye gidip kendimiz aliyoruz kargoyu . cok ilginc ...
  • sen bide yurticini kargoyu gor :) daha kapidan kargo alamadim maalesef kendilerinden,
hesabın var mı? giriş yap