• 2010 yılı itibariyle hem ingiltere hem de ispanya özelinde benim de yapmış olduğum tespittir.

    bizim internet ve mobil bankacılık alanlarında en azından o dönem için oldukça gelişmiş olduğumuzu düşünüyorum.

    *son 22 yılım bu iki ülkede geçti.
  • özellikle amerika birleşik devletleri'nin baya baya ilerisindeyiz bu konuda. bazen cidden baş ağrıtabilen durumdur.
  • avrupa'da elektronik bankacilik sistemi tas devrinin bir yil oncesine aittir. kredi kartimdan yaptigim harcama sistemde 4-5 gun sonra gozukur. nerelere otomatik odeme yaptigim belli degildir. talimati oyle pat diye durduramazsiniz.

    ote yandan, bir ustteki giride arkadas, turk bankalarinin musteriyi iyi siktiginden bahsetmis, avrupa bankalarinin hic sikmedigini saniyor. ben her yil 204 euro ( tl hesabi 1350 lira) yillik hesap ve kart parasi oduyorum. yani turk bankalarinin siki bamya gibi kalir avrupa bankalari yaninda.
  • türkiye’deki bankacılık sistemi (güvenlik paketleri vs. dahil) dünyanın baya önünde seyreder vaziyette zaten. bunu bilmek için türk bankalarındaki güvenlik sistemlerini araştırmanız yeterli.
  • kesinlikle türkiye bankacılığın her konusunda daha iyidir. evet ilk defa avrupa'yı kötülüyorum. bir de aq bitmeyen bürokrasisi. türkiye daha rahat bu iki konuda da.
  • elektronik / mobil bankacılık türkiye'de gerçekten çok ileridedir. bunun sebebi yukarıda sayılanlardan daha çok bankaların doksanlarda hayvan gibi para kazanmış olmalarından kaynaklanır.

    o zaman; o kadar çok kazanmışlar ki; parayı nereye koyacaklarını şaşırıp it'ye yatırım yapmışlar. özellikle pamukbank, yapıkredi ve garanti bankası.

    daha sonra teknolojinin işletme maliyetlerini çok düşürdüğünü farkedip devam ettirmişler ve bir kültüre dönüşmüş.

    tabi bu kültürün oluşmasında vatandaşın aceleci ve sabırsızlığı da etkili olmuştur.

    ek: bu bilginin kaynağı meteksan ın eski ortaklarından biridir. meteksan'ı, meteksan yapan doksanlardaki bankalardır.
  • ulan, sahiden doğru bir önerme... özellikle amerika'dan kat be kat öndeyiz bu konuda.
  • sadece mobil bankacilik degil, hizmet sektoru, finansal sektorler, odeme altyapilari vb bircok mobil ve web tabanli islemlerde, kurumsal applerde turkiye dunyada ilk 3-5 icerisinde yer alir.

    bunun orneklerini bircok farkli sektorde rastladim.

    ornek 1 : kargo firmasi, yurtdisindan ortak oluyorlar yil 2005, yurtdisi ortak avrupanin en buyugu, turk firmasi in kullandigini kendi gelistirdigi yazilimi 14 avrupa ulkesine entegre edilmesini istiyor.
    ornek 2: banka, yurtdisindan satin aliniyor, turkerin kendi yazdiklari bankacilik programini kendi ulkesine istiyor.
    ornek 3: yemek karti firmasi, yabanci firma turkiyede bir firmaya ortak oluyor. turkiyedeki teknolojiden 15 yil geride, kendisine ve 17 ulkeye turkiyedeki tum uygulamalari entegre etmeye calisiyor.

    az ekmeklerini yemedik :)

    benim gordugu kadariyla, avrupa genc nufusunun olmamasi nedeniyle mobil piyasasinda cok geri lerde.. sadece bir sektor degil, bircok konuda fersah fersah geride..
  • ekonomimizin kırılgan olmasından kaynaklanan dalgalanmalara göre yatırım enstrümanlarının sık kullanılmasıyla gerçekleşen durum.
  • kesinlikle katıldığım önerme.

    (bkz: polonya)dan çok öndeyiz.
hesabın var mı? giriş yap