• (mfsl ya da mofi)

    klasiklesimis cd ve plaklarin audiophile versiyonlarini ureten sirket. bircok ticari cd uretilirken "dynamic range compression" denilen, cd'nin basit muzik sistemlerinde, radyoda vs daha yuksek ses vermesini saglayan bir isleme tabi tutulurlar. bu durum cok kaliteli sistemlerde ses kalitesinin dusmesine sebep olabilmektedir. bu sirket direk olarak yuksek kaliteli sistemler icin sinirli sayida cd - plak uretmektedir. internette bazi albumleri arattiginizda mfsl edition veya mofi edition olarak gozukur.

    kaynak: wikipedia, http://en.wikipedia.org/…/mobile_fidelity_sound_lab
    not: düzeltme için robin'e teşekkürler
  • bu firmanın çıkardığı plaklar pure virgin'dir..türkçeye yarısaydam olarak çevirebileceğimiz bu plaklar güneşte incelendiğinde hakikaten arka tarafını gösterir..ama şeffaf değildir!kayıt kalitesine gelirsek mükemmeldir tek kelimeyle.bir albümün plak formatında hangi kopyası olursa olsun mfsl baskının eline su dökemez *
    her albümün mfsl kopyasının olmadığı gibi çok basit sistemlerde farkı da ortaya çıkmayabilir mfsl baskı plakların..en azından ortalama seviyede bir hi-fi ses sistemine sahip olmak gerekir keyif alabilmek için.
    bugüne dek bu firmanın birçok plağından satın almış * * * birisi olarak sözlük aracılığıyla kendilerine bir teşekkürü kendime borç bilirim.
  • rutracker kullanan dijital arşivcilerin dikkatini illaki çekebilen şirket. bir albümün yanında (mfsl) ibaresi görüyorsanız ve bu albümler özellikle caz albümleriyse, sakın ıskalamayın. gerçek anlamda normal mastering'le arasında fark var ve bu fark oldukça hissedilebilir bir seviyede. hatta diyebilirim ki, gece ile gündüz kadar bir fark söz konusu.

    yine de belirtmek isterim, indirdiğim bazı rock albümlerinde (ki dark side of the moon, meddle ve the wall buna dahildir) fark çok çok bariz değil. ve fakat bazı caz albümlerinde (miles'ın filles de kilimanjaro ya da miles in the sky'ı gibi, coltrane'in blue train ya da soultrane albümü gibi, vs) birebir duyuyorsun farkı. tam emin olmamakla beraber bu fark sanıyorum ki canlı kayıt, kanal kayıt düzleminde devreye girebiliyor. burada farktan kastım flac'la mp3 arasındaki gibi şey değil. sözlük erkekleri zaten flac'la 320 kpbs arasındaki farkı play tuşuna basmadan anlıyor, onu artık anlamış durumdayım da, mfsl ile standart bir mastering arasındaki fark çok etli.

    mfsl'yi biz daha çok albüm kapağından biliyoruz. şurada görüleceği üzere standart bir çerçevesi oluyor gold cd'lerinin. o standartı gördüğünüz an es geçmemeniz önerilir. öyle ki rvg edition'lardan bile daha iyi bir mastering'e sahip oluyor bu kayıtlar.

    umarım bir gün karşıma fiziksel olarak da çıkarlar. o albüme sahip olsam bile, mfsl versiyonunu hiç düşünmeden alabilirim.

    sitesine bir bakın. zaten öyle çok çok albüm yok. vinyl olarak daha fazla kayıt var. dijitalde ise en fazla 30 kayıt falan var cd olarak. meraklısı takip edecektir.
  • kendi sayfalarında, master tape'leri analog olan albümlerin plak aktarımı sürecinde digital kaynakları kullandıklarını bugün itiraf eden ve bu yüzden özür dileyen audiophile basım firması.

    daha iyi ses için normalin iki katı ödeme yapan sıkı takipçilerini büyük hayal kırıklığına uğratmış görünüyorlar.

    konu ile ilgili the 'in' groove adlı ünlü plak satıcısı firmanın sahibinin kendileri ile yapmış olduğu röportaj ve daha sonrasında detaylı yorum yaptığı video'yu linklerde izleyebilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=shg0780ygae

    https://www.youtube.com/watch?v=rsi0ywnf9kc

    firmanın kaybettiği itibar bi yana, zaten sınırlı sayıda ve masraflı olarak yaptıkları basım sürecinin ve şirketin mali durumunun nasıl etkileneceği merak konusu.
hesabın var mı? giriş yap