• orjinali güzeldir; iyi bir temel kaynak olarak kullanılabilir. en kötü dedikodu malzemesi olarak kullanırsınız; öyle de güzel anekdotlar ve kuramcıların özel hayatlarıyla ilgili detaylar sunar.

    bunun dışında richard m lerner'in human development isimli kitabı ve william crain theories of development isimli kitaplarında da çok malzeme vardır. ek olarak birkaç tane daha kuramlarla ilgili kitap tavsiyesinde bulunabilirim.
  • başucu kitabım...psikolojinin gelişim serüvenini, felsefeden kopup bağımsız bir disipline evrilmesini, 17. yy düşüncesinden günümüze kadarki gelişimini gayet ikna edici biçimde ele alıyor kitap. yer yer ''dedikodu'' yapmıyor mu? pek tabi ki de yapıyor ve bence yöntem olarak gayet başarılı. sonuçta bir fizik kitabı değil, bizzat davranışları inceleyen bir disiplini anlatıyor ve bence filozof/fizyolog/psikologların hayat hikayelerini anlatması kadar doğal bir şey yok.
  • kitabın güzel yanlarından biri de, psikoloji tarihini direkt psikolojinin yeni bir alan olarak kabul edildiği ana indirgemeyip, öncesinde felsefe ve fizyolojinin içinde nasıl yer aldığını aktarmasıdır, ve bunu yaparken, mekanik ruh tanımına, özellikle descartes'a ve ruh-beden problemine değinir, babbage'ın hesap makinesine farklı bir bakış açısı sunar, ve yapay zekayı irdeler; beynin yeni yeni incelendiği zamanlara da değinir.

    sonrasında psikolojinin kuruluşuna yavaş yavaş girilir, yapısalcılık, işlevselcilik, davranışçılık, gestalt, psikanaliz ayrı ayrı bölümler halinde sunulur. bu bölümler altında da çok ilgi çekici, düşündürücü başlıklar bulunmaktadır.
  • psikoloji tarihi hakkında hızlı bir özet gibi,kuramlar,kuramcılar,çalışmaları,nasıl yol aldıkları hakkında bilgi veren güzel bir kitap.

    modern psikoloji biliminin kurulduğu 1879 yılından günümüze kadar gelişen psikoloji akımları, dönemin sosyal, tarihi ve enetellektüel koşullarını anlatıyor.
  • d. p. schultz ve s. e. schultz'un kitabı.
  • her psikoloji öğrencisinin mutlaka okuması gereken kitaptır.
hesabın var mı? giriş yap