• (bkz: #6755111)
  • beyin viagrası.
  • sınavlardan önceki gece yutulduğu takdirde uykusuz bir gece ile öğrenmeye ve unutmamaya programlı bir beyne sahip olmanızı sağlayan ilaç. yan etki olarak uyku düzeninizi bozmaz, yani ertesi gün bütün gün uyku hali yaşamazsınız. ayrıca savaşta* binlece asker üzerinde denenmiş ve belirgin bir yan etki yapmadığı belirtilmiştir. yine de siz kullanmadan önce doktorunuza başvurunuz.
  • dün akşam 2 tane yuttuktan sonra gece mışıl mışıl uyumam münasebeti ile bi'sikime yaramadığına ikna olduğum ilaç.
  • uykusuz geçmesi istenilen gecelerin süper kurtarıcısı. cin gibi oluyor insan bunu içince.
  • biyonik insan gibi uykusuz 25 saat geçirdikten, akabinde iki vize devirdikten sonra eve gelip 3 saat boş gözlerle tavana bakarken gram uyku olmadığının anlaşılmasıyla "aa süper bişiymiş lan bu" diyerek ortalıkta sadece motor faailyetler icra ederek gezilebilen, 2 saat uykunun bünyeye kafi geldiği, sınav dönemlerinde konsantrasyon sağlayan ilaç.
  • modafinil abddeki cephalon inc.firmasınca dikkat ‘arttırıcı’ve aşırı gündüz uyuklamalarını(narkolepsi’yi) ‘azaltıcı’ olarak geliştirilmiş ve bu maksatla orada provigil adıyle satılmaktadır. abd, uk ve fransız savunma bakanlıklarınca askerlerlerinde ve uçak/helikopter pilotlarında gerekli zamanlarda kullandırılmış ve kullandırılmaktadır.

    major depressif bozukluğu olan kişilerde, aşırı uyuma istekleri ve yorgunluk hissetmeleri, sadece bu bozukluğun ana sebebi değil, fakat uygulanan antidepressant tedavisinin bir yan tesiride olabilmektedir.
    buna ilaveten, bu fonksiyon azalmalarına ve sedasyona antidepressantın kendiside sebeb olabilmektedir.

    bu gibi durumlarda modafinil’in antidepressantlarla birlikte kullanılmaktadır.

    en mühimi : yapılan denemelerin modafinil’in ssri antidepresanlarıyla birlikte kullanılması halinde hastalar üzerindeki depressif etkileri büyük ölçüde kaldırdığını göstermiş olmasıdır.(link3,2,1)

    böyle bir ilacın mevcudiyetini bundan bir evvelki depresyonumun bitimi esnasında öğrenmiş, ve abdde kullanmakta olan depresyon hastalarının çok müsbet yorumlarıyla karşılaşmıştım.(link3)

    modafinil ‘cephalon’ un fransadaki fabrikasında ‘modiodal’ adıyle üretilmekte ve ülkemizde mevcuttur. bir kutuda 30 adet 100mg var. bağımlılık yapmıyor.

    içeriği: modafinil

    adları:ülkemizde modiodal, diğer ülkelerde alertec ve provigil

    link1: http://www.modafinil.com/antidepressant.htm
    link2: http://www.antiaging-systems.com/a2z/modafinil.htm
    link3: http://www.revolutionhealth.com/…gil-for-depression
  • surekli alininca vucudun tolerans gelistirdigi o yuzden arada bir birakmak gereken hizlandiricidir.
  • bugün bir arkadaşıma üniversite yıllarımda 2-3 gece uykusuz kaldığımda bana mısın demezken artık bünyemin bir gece bile uykusuzluğu kaldıramadığını söylememe müteakip, kendisinin tereddüt etmeksizin tavsiye ettiği referans olarak da sözlükte yazanları anlattığı ilaçtır. deneyeceğiz bakalım (bkz: sözlüğe inanmak)
  • uyku sorunum olmamasına rağmen dikkat eksikliği nedeniyle üç gün üstüste kullandım. gün boyunca iki saat uykuyla ayakta durmanızı sağlıyor. hani önemli bir işinizin (iş görüşmesi, sınav vs.) olduğu günün sabahında kurduğunuz saat çalmadan kalkarsınız, garip bir heyecan duyarsınız ya. işte gün boyu böyle hissettiriyor. uyumak aklınızdan bile geçmiyor. son günlerin popüler tabiriyle dipçik gibi oluyorsunuz.

    ekleme: bütün bunların yanında bir ilaç olduğu ve doktor tavsiyesi ile kullanılması gerektiği unutulmamalıdır.
hesabın var mı? giriş yap