• ana lily amirpour'un yazıp yöneteceği fantastik proje. ed skrein, kate hudson, craig robinson kadrodan bazı isimler -şimdilik-
  • amirpour büyük scammer, salt biçimcilik kisvesi altında "olması için olan" sahneleri potporivari şekilde sıralayarak yarattığı "şey"e filmim diyerek pazarlayabiliyor, helal olsun. şu filme virtue signalig olsun diye eklediği, hikayede hiçbir işlevi olmayan temaların bile kendi fikri olduğunu düşünmüyorum. çünkü fırsatı varken ne derinleşebiliyor ne de bir tutarlılık gösteriyor "ideolojik" olarak.

    biraz sert girdim fakat diğer iki filminden daha akıcı diyebilirim. hipster "silkeleme" işinde uzmanlaşıyor qral.

    aslında amirpour'un filmlerinin kendince eğlenceli yönleri var. fakat ben bir arthouse yönetmeni olmalıyım kafasına girmesi, kendi kendini sabote etmekten başka işe yaramıyor ve buna rağmen ısrarla arthouse pastişi işler yapmaya devam ediyor.
  • 1 saat 45 dakika boş yapmayı başarabildigi için bu filmimsiyi tebrik ediyorum. senaryosuz film yazmakta ayrı başarı.

    filmle ilgili 2 şey dikkatimi çekti.

    - kate hudson yaşlanınca daha taş gibi hatun olmaya başlamış. hatunda fizik efsane.

    - o pezevengin tarzına da bayıldım. pezevenk gömleğinden tut ankara pavyonlu pezevenk arabasına hele o gözlükler güzeldi. hatta filmin tek güzel sahnesi neon ışıklar eşliğinde pezevengin yaptığı omletti.

    film yorumlamam bu kadar 10 üzerinden 4 bile çok.
  • filmden bir bok anlamayanların dediğiyle alakası olmayan harika bir seyirlik film. evet, sadece seyirlik film. evet, "sadece seyirlik film" diye bir kategori var. film çok basit, hiçbir şey anlatmıyor, sadece izle, arada gül, sıkılma diye yapılmış. bu kadar. başka anlamlar çıkarmaya kalkarsan saçmalarsın ve anlaşılacak bir şeyi olmayan filmi bile anlamamayı başarırsın. her şeyi havada, öylesine izleyeceğin bir film arıyorsan keyifle izle. filmden sanat tarihine geçecek bir eser olmasını bekliyorsan ve bu filmi izliyorsan sorun sende, filmde değil. beklentisi büyük olan o beklediğinin hangi filmlerde olmadığını filmi izlemeden önce öğrenebiliyor olmalı.
  • eğlencelik film.

    mona lisa'nın büyülü gücüne karşı polis memurunun bir vuducudan aldığı tavuk ayağınını göstererek karşı koymaya çalışması filmin en eğlenceli sahnesiydi.

    gerçi maruz kaldığı gücün karşısında o tavuk ayağının hiçbir işe yaramayacağını çok iyi bilse de yine de son bir umut olarak başvurdu bu çareye.

    yaşadığı şeyin gerçekliğinden son derece korkması ama takıntılı kişiliği nedeniyle olayın peşini bir türlü bırakamaması polisi orijinal yapan şeydi.
  • filmin yarısına kadar hayatımdan ayırdığım süre için çok kızgınım! iyi ki tamamını izleyip, vaktimi iyice çöp etmemişim...
hesabın var mı? giriş yap