• mondial'in 2011 yılında ürettiği 162 cm3 motor hacmine sahip motosikleti. aylardır para biriktirip hala yeterli parayı bir araya getiremediğim için alamadığım motosiklet. sonunda iddaaya yatırcam bütün parayı.
  • ilk goruste vuruldugum varos fatihi, anadolu kaplani, apachimobil. gercekten cok guzel bir motor ama mondial ismine guvenemedigimden dolayi hindi gibi dusunuyorum. bilen arkadaslar fiyat- performans oraninin yuksek oldugunu ve baslangic icin iyi bir makine oldugunu soyluyor. motosikletten anlayan arkadaslarin yardimlarini bekliyorum. amacim anadolu'yu bu motorla ve aslan yelesi saclarimla fethetmek.

    p.s: epoksi kaplatilmis hali inanilmazdir.
  • tasarım olarak beğeni kazanmış mondial modeli.

    caps united:

    http://www.mondialmotor.com.tr/?p=model&i=1270
  • çekişi güzel kalitesi kötüymüş
  • 162 cc 14.5 beygir görüntü olarak tam olmasa da cruiser modunda bir motosiklettir. mondial'in son dönemde getirdiği 125 drift, 150 mcx gibi modellerle aynı firma üretimidir. 150 mcxle motoru aynıdır.

    çinde haojinyan (adını tam hatırlamıyorum ama böyle bir firma adıydı) firması bunu üretir. hatta çinde aynı motorun aynı şasisi üzerinde 225-250 ccleri de bulunur.

    türkiye'de 2 tane motosiklet mağazası bu motorun 250 cc parçalarını getirmiş durumda. 250 cc olanlar "seramik silindir"miş.

    hatırlayamadığım bir yerden tanıştığımız eski motorcu bir arkadaş bu motordan alıp; performans ateşleme sistemi (iridyum buji, buji başlığı, kalın buji kablosu, büyük ateşleme bobini vs.) 250 cc silindir, krank, piston ve 225 cc üst kapak takarak yaklaşık 20-22 beygir makina elde etmiştir. orijinal dişliyle 3. viteste bile ön kaldırabilen bir makina elde etmiştir. kaliteli fren balataları, marka lastikler ile hem yol tutuş hem frenler de yeterince modifiye edildiğinden gayet sağlam makina olmuştur. bir seneden fazladır hizmette olmasına rağmen sıkıntı çıkarmamıştır.

    aynı işlemi 2-3 makina daha yapmıştır. 17 ön dişli ve orijinal arka dişli ile 140+ hızları gördüğü söyleniyor.

    kısaca; 1 500-2 000 tlye düzgün bir mr alıp 700-800 tlye modifiye, fren ve lastiklerle beraber en fazla 3 bin küsüre gayet güzel bir yol makinası yapılabilir. güzel bi ön cam, deri 3lü çanta seti, elcik püskülleri;

    ohşşş...

    modifiyeyi yaparken kazanılan tecrübe ve zevk işin bonus kısmı tabi.
  • honda cb 125 ace ile aynı fiyatta olmasından ötürü kararsız bırakan asfalt canavarıdır. deposuna kurban olduğum, mondial aştı kendini.
  • mondial gibi bi markanin diger modelleri arasinda tasarimiyla fark yaratandir.. fiyati dolayisiyla varos fatihi ve apachimobil gibi isimlerle anilir olmussada kullanan kisiye gore oyle bir degisir ki durum... uzun arastirmalardan sonra edindigim fikir ; manuel motor kullanmaya yeni baslayacak bi insanin bu fiyata elde edebilecegi en iyi performans ve dizayndir kendisi..
  • kardeşi mondial 100 sfc snappy x kadar dayanıklı olduğuna inanırsam, yeterli parayı temin ettiğim gibi altıma en 0 km'sinden bir tane çekeceğim motosiklettir.
  • bir kaç küçük dokunuşla şu hale gelebilen şık motor.

    bir kaç alternatif daha:

    .

    .

    .

    .

    özellikle mat siyah kaplanmış hali 10 numara.
  • kullanıcılarına sorular hazırladığım motor.
hesabın var mı? giriş yap