• bir iş fikrini kazanç getiren mekanizmaya dönüştürebilme fikri, becerisi, planı, programı, sistemi, faaliyeti ve çabasına ecnebilerin ticari alemlerinde verilen isim.

    jargona "to monetize" gibi bir fiili de kazandıran monetizasyon meselesi, aynı zamanda işbu alemlerin en büyük sıkıntısıdır.

    hastanın şikayeti şöyledir: "fikir çok şahane, aplikasyonumuzu milyonlarca insan kullanıyor, seviliyoruz sayılıyoruz, server tarafındaki altyapıda binlerce kişi çalışıp maaş alıyor, halka açıldık borsa değerimiz fezaya fırladı ama bütün bu sirkülasyonu, aktiviteyi bir türlü paraya tahvil edemiyoruz, denklemin nakit akışı sütununda çuvallıyoruz. banner gösterimiyle falan olacak iş değil bunlar. tank bana en yakın çıkışı bul lan allahsız!"

    bu konuda en önemli örnek facebook ama zukenberk kör topal bu sorunu aşabildi. niye kör topal diyorum çünkü attığı taşın aslında çok daha fazla kuş vurması gerekiyor da ondan. milyar kişi sizin platformunuza angaje oluyor ama akşam kepengi kapatırken akmasa da damlıyor diye şükretmek nereye kadar?

    bu en az onun kadar önemli diğer örnekler arasından foursquare ve instagram sayılabilir.

    bu aplikasyonlara düzgün işleyen bir monetizasyon modeli bulana nobel ekonomi ödülü verecekler.

    .
  • devletin iç ya da dış borçlarını finanse etmek için para basma yoluna gitmesi.
  • zaman zaman iç borçtan kurtulma çaresi olarakta sunulur.. genellikle monetizasyon denilince basılan parayla iç borçların tamamının bir seferde ödenmesi kastedilir.. ancak monetizasyonu, iç borçları vadesi geldikçe para basarak ödemek $eklinde yumu$atanlar da vardır.. hangi yöntem uygulanırsa uygulansın, monetizasyonun sonu hiperenflasyondur. piyasaya çıkacak olan muazzam büyüklükteki bu para, aylık enflasyonu yüzde 50'nin, yıllık enflasyonu yüzde 5000'in üzerine ta$ıyabilir..
  • karşılığı olmadan para basma eylemi. yeni çağda finansal gevşeme tabiri yaygınlık kazansa da devlet tahvilleri karşılığında para basma mentalitesindeki değişim ufak tefek farklılıklarla ayrılabilir. esasında piyasayı canlandırmak ve insanları tekrar harcamaya sevk edebilmek için yapılan bir eylem.
  • kar edemediği durumda en kısa vadeye bile tahammül edemeyecek bütçe sistemleri olan, özellikle uluslararası hisselerle ayakta kalan firmalarda her fikrin ardında sapasağlam durması gereken duvar. aksi takdirde sene sonunda insan kaynakları departmanına çok iş düşer.
  • şu tam olarak bunu yaşıyoruz işte dediğim durum
  • borcun parasallaşması.

    devletin, borcunu para basarak elde ettiği kaynaklarla ödemesidir. enflasyona neden olduğu için borcun reel değeri düşmüş olur.

    olağanüstü bir borç yönetim şeklidir.
hesabın var mı? giriş yap