• lisede sonraki gun yapilacak olan kompozisyon sınavı icin bir deneme yazilacagindan haberdar iki arkadas , aksam montaigne’in denemeler adli kitabindan birer denemeyi noktasi virgulune aynen yazarak sonraki gunku sinavda yazip tam puan almayi planliyorduk. planin ilk asamasi cok iyi isledi ve sinavda aynisi yazip hocaya teslim ettik.

    sinav sonuclari aciklandi, sonuçta denemelerin mucidinden deneme araklamisiz ve yuz bekliyoruz, ama hayatimin en buyuk soklarindan birini yasadim. ikimiz de yetmis almistik. isin ilginc tarafi sinifin en dusuk notlariydi bunlar. tabi sonraki senelerde ,dersimize girmemesinin de rahatligiyla hocaya bunu itiraf ettik ve hocanin ismi montaigne’e yetmis veren hoca olarak kaldi.

    durumun vehametini anlamak acisindan alternatif ornekler;
    einstein' a 50 veren fizik ogretmeni
    shakespear e 60 veren ingilizce ogretmeni
    ataturk 'e 50 veren inkılap ogretmeni
    mendel 'e 40 veren biyoloji ogretmeni
    bolt 'a 30 veren beden egitimi ogretmeni

    edit: duzeltme
  • "shakespeare'in sonesi yoktur" diyen edebiyat öğretmenimizle akrabalığını sorgulamama sebep olmuştur.
  • edebiyat subjektif bir şey mi ki temel eserler yüz puanı hak etsin? matematik formülü yazdın da hoca yeni teori mi üretti?
  • kompozisyon? deneme? konu? amaç? beklenti? giriş gelişme sonuç? klasik?

    bence çok bile vermiş.
  • muhtemelen yazım ve noktalama hataları, anlatım bozuklukları vs gibi sorunlardan puan kırılmıştır. ayrıca deneme türü kişisel görüşlere dayandığı için öğretmen görüşleri beğenmemiş de olabilir ki bu bence puanlama açısından hatadır. yazılı kağıdını incelemeden kesin bir sonuca varmak hatadır.
  • montaigne'e fazla bile.
  • cevap anahtarını sınav kağıdı zannedip okuyan ve tam puan vermeyen hoca hikayesini hatırlatmıştır.
hesabın var mı? giriş yap