• hükümet'in restidir.

    3 kredi derecelendirme kuruluşu türkiye'nin puanını indirmişken sen taksan ne olur, takmasan ne olur? türkiye'den kaçan kaçtı, kaçmayan valizini topluyor.
  • - bu rest, bana şu sahneyi hatırlattı.

    ev vermiyoruz
  • (bkz: peki)
  • yok hükmündedir kafasının başka çeşit bir tezahürü.
  • tabii numan'cım, istersen bi de ölü taklidi yap, belki giderler...

    ama kabahat bunlarda değil, bunları adam sayıp devletin başına seçende...
  • ekonomimizi dikkate almamaktır.
  • "dikkate alan alacak zaten siz dikkate almasanız da olur" dedirten açıklama. aleyhimize olan hiçbir şeyi ciddiye almaz olduk ne olacak bunun sonu gerçekten merak ediyorum. yok dikkate almıyoruz yok bunlar bizim kuyumuzu kazıyor yok bize oyun oynanıyor ya anladık kendinize toz kondurmayacaksınız da komik açıklamalar yapmayın bari. susun efendi gibi alınacak önlemleri hazırlayın hepimiz biliyoruz gayet dikkate aldığınızı, fellik fellik finansman/sıcak para aradığınızı. enflasyon desen inmiyor, üretim desen hak getire, geçen senelerin kurtarıcılarından turizm de rusya uçak krizi sonrası dip yaptı. son bir iki aydır toparlamış olması inanılmaz bir ekonomik kayıp olduğunu tabii ki değiştirmeyecek. bunun üzerine bir de neredeyse son 2 yıldır gerek akla hayale sığmayacak politik olaylarla gerek bir çeyrek ayrı, bir çeyrek apayrı gelen ekonomik verilerinle oynaklığın kitabını yazmış bir dolar/tl kuruna sahipsin ve moody's'i dikkate almıyoruz diye açıklama yapıyorsun. o giren sıcak para akışı bitince ne diyeceksiniz acaba çok merak ediyorum.

    petrol fiyatlarının 50 doların altında seyretmesi bir süredir döviz rezervlememize ve cari açığın bir miktar kapanmasına sebep oldu ve bu da tabii ki hükümet yetkililerinin kendi icraatlarıymış gibi övünmesine sebep oluyor son birkaç aydır. fakat petrol fiyatları uzun vadede bir numaralı sıcak para kaynağı arap ülkelerinin belini bükecek ve sıcak para girşi de bundan önemli ölçüde nasibini alacaktır. daha bugün gelen bir haber arabistan mb bankalara para enjekte etmiş. üzülerek söylemem lazım ama bizim için geçiyor bahar ayları. aralık ayında gelecek olası bir fed faizine de çok sert bir tepki vereceğini düşünüyorum dolar/tl kurunun. gerçi daha çok zaman var türkiye'de neler olur bilinmez fed'e kalmayabilir de kurun uçması. bekleyip görelim neler olacak.
hesabın var mı? giriş yap