• sen özsün adlı kitabı raflarda yerini almış bulunmaktadır. bu adam gerçekten iyi. nedenselliği, cevap bulmaya zorlandığınız yerleri öyle güzel anlatıyor ki. sesi ve gülüşü bir başka abimizin. youtube'da altyazılı videolarını bulabilirsiniz. kitabını da alın derim zira şu an okumaktayım.
  • ermiş insan. olmuş kişi.
  • diğerlerinden farklı olarak bu gurunun anlattıkları, insanı sıkmıyor. çünkü çok bilmiş, nirvanaya ermiş sakallı budacıklar gibi sadece soyut kavramlardan bahsedip pratikte bi halta yaramayan ya da yarıyorsa bile nasıl yapılacağını göstermeyen bir tip değil.

    çok güzel hikayeler anlatıp sonucunda sizi dumur edebiliyor. mantıklı espriler yapıyor. hatta gülerken düşündürebiliyor.

    mesela diğerleri gibi "aşk falan boş, özüne dön, nirvanaya ulaş" demiyor.

    " aşk güzel şey, insanın eşinin olması hoş fakat eğer yoksa üzülmeyin. bunu değerlendirin, kendinizi geliştirin, özünüze dönün, bunu fırsat olarak görün" gibi bir şey diyor.

    bi de şöyle bi güzelliği var, bir sürü türkçe altyazılı videosu var youtube'da. yani baya yararlanabiliyoruz adamın fikirlerinden. ha unutmadan, guru ama tıpkı jiddu krishnamurti gibi "ben ne desem diyim, özünü ancak kendin kavrayabilirsin" diyor kendisi.

    ayrıca da günlük hayatta kullanılabilecek pratikler paylaşıyor. bence bir iki videosunu izleyin.
  • "kişiliğe tutunulduğu sürece özgürlüğe ulaşmak imkansızdır."
  • sevimli ve esprili bir hint gurusu. hint felsefesinde gerçekten kadim bir bilgelik var ve bunu öğrenmek insanın ufkunu açıyor. takip edin derim.

    şu
  • bilincin oyun alanı

    bilincin milyon zerresinde, milyon tane film yapılmakta. ve bunlar her an değişmekteyken, neden herhangi bir tanesini daha ilginç bulayım ki? hepsi sürekli olarak odak içi ve odak dışı oluyor.
    hiçbirisine karşı özel bir ilgim yok.
    fakat içinden yükseldikleri, içinde oyun oynadıkları ve içinde durgunlaştıkları...fakat kendisi, bunların hiçbirisi tarafından dokunulamayan..işte bulunması gereken budur!
    tüm bu oyunları, mekanizmayı, arama hissiyatını, ayrı olma hissiyatını yaratan o'dur.
    ve tüm bunları sadece kendisini yeniden keşfetme tecrübesini yaşamak için yaratmaktadır.
    bu mükemmel bir varoluş.
    muazzam.
    fakat bunu görebilmek için muazzam gözlerin olmalı.
    ve muazzam bir yüreğin.
    ki, hâlihazırda var,
    ve hâlihazırda sen o'sun.

    mooji
  • kanka modunda.
    sohbetini dinlemek ders alıyormuş havası değil, keyifli bir muhabbete dahil olmuşum hissi verir bana.
    aslında tüm aydınlanmış kişiler aynı şeyi anlatır hep. üslupları, yolları farklıdır.
    kimi biraz mesafeli bir his uyandırır bende, kimi azarlanıyormuşum hissi, kiminin dediğinden hiç bir şey anlamam. mooji ise, böyle rahat rahat, gevşek gevşek konuşur, kolay anlaşılır, sıkmaz, bazen kahkahalarla güldürür..
    keyifli, eğlenceli bir adam.
  • çok güzel taklitler yapıyor ve nedense ses tonu mu yoksa anlatırken verdiği samimiyet mi nedir ''evet ya'' diyorsun.
  • adamın tipinde "ben çakalım ve şimdi türlü kelime oyunlarıyla senin üzerinden kendim için menfaat alanları inşa edeceğim" gibi bir tip yok. sevimki biri gibi. ama yine de modern insan tecrübeleri gereği şüpheyle yaklaşıyor. henüz çok dinlemedim. biraz kendisini dinledikten sonra bu entry'mi editleyebilirim.
hesabın var mı? giriş yap