• edit 6: 7.7!
    edit 5: 8'e indi! ellerinize sağlıkkkk!
    yalnız lutfen artık 1 ya da 2 vermeyin 3-4-5 verin.

    edit 4: arkadaşlar sadece dizinin geneline değil bölümlere de ayrı ayrı puan verilebiliyormuş. buyrun ilk bölümün linki buna da 2-3-4 verin. 1 vermeyin bot olarak algılanmasın.
    https://www.imdb.com/…006864/ratings/?ref_=tt_ov_rt

    edit 3: ulan vermeden bir okuyun. 1 vermeyin artık bot saldırısı olarak algılanacak 2-3-4 hatta 5 verin. hay allam ya! 365'ten 631 olmuş 1. silinecek puanlarınız. direkt başlığı okur okumaz neymiş niyeymiş bakmadan girip 1 mi veriyorsunuz arkadaş?

    güzel dünkü 9,1'den 8,7'ye indirdik daha az önce 8,9'du.

    edit 2'yi sildim ekşiup sakıncalıymış.

    artık 1'e vermeyin bot saldırısı olarak algılanabilir 2-3-4 verin.
    güzel, 1'e bayağı oy verilmiş . dün 9,1'di puanı şu anda 8,9 olmuş bile. devammm.

    edit :
    herkes 1 vermesin özelden yazdılar öyle olunca imdb bot saldırısı olarak algılıyormuş. 2-3-4 verin.

    herkes link niye vermedin diye eleştirmiş buyrun:

    https://www.imdb.com/title/tt10234724/

    ilk bölümünde zorlama bir şekilde sözde ermeni soykırımı propagandası yapan marvel'in disney+ ile yaptığı diziye imdb'de protesto amaçlı 1 verme kampanyasıdır.

    sözde ermeni soykırımı, yalan olduğu arşivlerce kolayca kanıtlanabilir olmasına rağmen politize edilerek gündemde sogulanması imkansız hale getirilmiş tabu bir konu olarak tutulabilmiş, türkofobi/türk düşmanlığı içeren ırkçı ve emperyalist bir yalandır.

    (bkz: sozde soykirimi yalanlayan talat pasa telgraflari)dizinin yönetmeni mısırlı bir arapmış. zaten bu mısır arapları son yıllarda türk düşmanlığında iyice zıvanadan çıktılar.

    zaten ana karakteri oynayan dalyarrak da daha önceden 2016 yapımı ermeni propaganda filmi ''the promise''te de ana karakteri oynamış. zaten çocukken aşırı hristiyan evanjelik bir eğitim almış.

    ermeniler askeriyeyle alakası bile olmayan türksat uydusunu elon musk fırlatacakmış diye bile twitter'da yüzbinlerce kişiyi toplayabilen bir milletken, şimdi ben burada bir sürü umrumda değil, bize ne amk, bence dizi güzeldi, bence ermeni soykırımı gerçek diyen alagavatla muhattap olacağım onun da farkındayım.
  • son zamanlarda çok tehlikeli bir şey açıkça belli oluyor.

    bu ibine us. film endüstrisinde türkiye'yi ötekileştirme peşinde. iyice kaka ülke imajından sonra istediğini yapmak için kamuoyu desteğini rahatça alabilir.

    80 lerde ameirkalı askerlerin iyi olduğunu sanan biz salak çocuklar büyüdükçe olayların propaganda olduğunu ve vietnam'da küba da işgalci oros.u çocuğu olduklarını anlamamız zaman alsa da bu filmlerin hala ne işe yaradığını büyük bir çoğunluk anlamıyor.

    ülkemdeki ak çomar ergenlerin youtube da oraya buraya "ottoman geri döndü hepinize gününüzü gösterecek" gibi yorumlar yapması da tam da adamların istediği ağızlar.
  • 1 vererek katıldığım kampanya
  • tanım: sözde ermeni soykırımını propagandası yapmasından dolayı imdb'de 1 puan verilmesi için başlatılmış kampanya.

    1'imi verdim.

    edit: ermeniler mi atağa geçti ne oldu anlamadım ama biz eksilemeye başladıktan sonra toplu bir şekilde diziye 10 puan verildi. bu başlığı gündemde tutmak şart.
  • yahu, ermeni soykırımını amerika kabul etti, dünya lideri ağzını açıp, tek bir laf etmedi. ilk tepkinizi bunun önünü açanlara olması gerekmiyor mu? her gün bir başlıkta muhalefet gömülüyor, marvel dizisi bile gömülüyor ama malum şahsa gıkını çıkaran yok.
  • malesef ilerleyen yıllarda cok ugrasacagiz bu sorun ile
  • kampanyaya katılacağım ama 2 ile.

    herkes bir vermesin, istatistikten çıkartıyorlar sonra.
  • 1 vererek katıldığım kampanya.

    o soykırım yalanını rusya ukrayna savaşından sonra abd bile yalanlayacak.

    gerçeklerin ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır bilirsiniz.
  • ermeni soykırımını sanırım biz de kabul etmiştik bir ara. şimdi ne yapıyoruz kabul mu ediyoruz? tepki mi veriyoruz?

    neyse

    link

    edit: ben burada ermeni soykırımı vardır, yoktur demiyorum. yıllardır bu konularda ülke bir ılımlı yaklaşıyor, bir ters bir tutum alıyor. benim eleştirdiğim nokta bu tek bir politikan olur onun peşinden gidersin. belgelerin varsa iki taraf için de geçerlidir çıkartır gösterir kanıtlarsın. biri de son entrysini 2019 yılında girmiş bir çaylak bana gelmiş "çok cahilsin sessiz kal da akıllı bir şey sansınlar demiş." adamın son entrysi 2019 mansur yavaş ile ilgili sakal yasağı getirmesi üzerine. kim bilir hangi trolün 2.,3.,4. yedek hesabı. neyse kıssadan hisse ben burada var desem ne olur, yok desem ne olur, vardı yok oldu desem ne olur, yoktan var edildi desem ne olur. önce net bir politika belirlensin ona göre yorumumuzu yaparız. benim bireysel düşüncem soykırım denen şey gerçekten çok güçlü bir olgu, savaş zamanı net bir kaynak olduğunu en azından bu konuda ben henüz görmedim. iki taraf için de geçerli, varsa kaynağınız gönderirseniz ve okumama izin verirseniz çok müteşekkir olurum. cahil kalmayayım. *
  • dizi imdb'de şu anda 8.9 puanda. ben bu diziyi bir ara izlemeye çalıştım, başlıkta belirtilen konunun yanı sıra çok da tırt bir dizi. bence yüksek puan almasının sebeplerinden biri bu yukarıda belirtilen konu olabilir. bunu hak ettiği yere çekmek bizim elimizde. desteklediğim kampanya.
hesabın var mı? giriş yap