• rusya ve amerika arasındaki uzay yarışının kızıştığı dönemde bir cia ajanının 'sahte aya iniş' görüntülerini çekmesi için stanley kubrick ile anlaşmakla görevlendirilmesini anlatan antoine bardou-jacquet filmi. cia ajanı rolünde ron perlman*** var, diğer başroller ise rupert grint* ve robert sheehan*.

    filmin fragmanı.

    bu da red band fragman.
  • kafası güzel yarı çıplak gezenleriyle, warhol kafasındaki slip donlu elemanıyla, başarısız rock grubu ve tartışmasız bir kaybeden olan menajerleriyle tam bir ingiliz dönem komedisi olmuş. sheehan ve grint'in olması benim izlemem için yetti de arttı.

    http://moonwalkers-movie.jp/
    https://www.facebook.com/moonwalkers.official.jp
  • filmin 41. dakikasından:

    -herif g.tün önde gideni.
    -elbette öyle olacak. yönetmen sonuçta.
  • başıma bir şey gelmeyecekse underrated olduğunu düşündüğüm film. tamam çok şahane aksiyon sahneleri ya da dahiyane bir senaryosu fakat çok iyi akıyor film ve hiç sıkmıyor. hatta bence senaryosu oldukça ilgi çekici.

    --- spoiler ---

    düşünün ki abd aya gitmek için bütün hazırlıkları tamamlıyor ama aynı zamanda da başarılı olamayacağından korktuğu için bir b planı yapıyor. plan ise stanley kubrick'i bulup ona kısa bir film yaptırmak. aya gitmişiz gibi çek panpa diyorlar yani*. rupert grint'in ise filmde baya iyi olduğu düşünüyorum. renkli kıyafetleri ve turuncu saçlarıyla oldukça eğlenceli.
    --- spoiler ---
  • "insanoğlu aya gerçekten ayak bastı mı" sorusunu komik bir dille sorgulayan bir film. veya tam sorgulamasa bile en azından insanların kafasında küçük de olsa bir soru işareti bıraktırmayı başarıyor. aya gidilmesiyle ilgili bugüne kadar birçok teori ortaya atıldı. aya gidilmediği, stüdyo ortamında çekilen filmle gidilmiş gibi gösterildiği, hatta bunun için stanley kubrick'le çalışıldığı gibi birçok şey söylendi. bunun için birçok kanıt gösterilmeye çalışıldı. mesela bunlardan birisi de aya dikilen bayrağın dalgalanmasıydı. ayda atmosfer hareketleri olmadığı için bayrağın dalgalanamayacağı söylendi. bu doğruydu. ancak atlanan bir şey vardı. o da neil amstrong tarafından ay'a götürülen amerikan bayrağının folyo gibi ince bir metalden yapılmış olduğuydu. içinde de yatay bir çubuk vardı. yatay çubuk açılmakta zorlanmıştı. yüzeye sabitlenecek dikey çubuk için de epey çaba gösterilmişti. yani zorlamalar sonucunda dalgalı bir görüntü oluşmuştu. zaten bir süre sonra dalgalı görüntüsü de kaybolmuştu. bayrak da uzay aracı hareketlendiğinde yerinden çıkmıştı. gerçekte aya gidilmeyip, bu seyahat stanley kubrick gibi detaycı bir yönetmen tarafından stüdyoda çekilseydi, hiç dalgalanmayan bir bayrak görürdük. hatta vasat bir yönetmen bile böyle bir hata yapmazdı ya neyse. bunun gibi aya gidilmediğine dair birçok kanıt sunulmaya çalışıldı. "neden bir daha gidilmedi" denildi. tabi aya gidiş maliyetinin çok yüksek olması, devletlerin gereksiz bir şey için bu kadar çok bütçe ayırmak istememesi göz ardı edildi. o zamanlar soğuk savaş vardı. ve bu iş adeta bir tükürük savaşına dönmüştü. sonunda amerika gitti ve ortada yarış falan kalmadı. ancak aya gidilmediğine dair bu teoriler o kadar ciddiye alındı ki, bugün bile her 5 amerikalı'dan biri aya gidilmediğine inanıyor. hatta ruslar arasında durum daha da kötü. çünkü orada oran dörtte bire kadar çıkıyor. moonwalkers aslında aya gitmenin sadece stüdyo kısmıyla ilgilenen eğlenceli bir film. fransa yapımı. ingiltere'de geçiyor. ingiliz oyuncular ağırlıklı. ama film asla bir fransız- ingiliz komedileri soğukluğunda değil. espiriler gayet güzel. filmde 60'ların 70'lerin hippi dünyası da çok iyi resmedilmiş.
  • kickstarter’da destek arayan patenimsi icat. bir bu eksikti hıammına!
hesabın var mı? giriş yap