• 33. derece mason olan albert pike tarafından yazılmış masonluğun temel eserlerinden biri kabul edilen kitap.
  • böyle bir kitabın var olduğunu masonların hepsi bilmez. bunun yanında bilenlerin çoğu da -çok üst seviyelerde olsalar dahi- bu kitabı okumaz.

    içinden alıntı yapmak gerekirse "sevgi, barış, kardeşlik"ten dem vuran masonların aslında ne tür inançlara sahip oldukları anlaşılabilir(çoğu bilmese de):
    "..lucifer, the light-bearer! strange and mysterious name to give to the spirit of darkness! lucifer, the son of the morning! is it he who bears the light, and with its plendors intolerable blinds feeble, sensual or selfish souls ? doubt it not!.."

    (bkz: deus meumque jus)
  • kitabın orijinal ingilizce pdf'i şu adresten indirilebilir:
    http://knowledgefiles.com/…asonry/morals-and-dogma/
  • 18. yüzyılda albert pike adında 33. derece mason üstadı tarafından yazılan kitap. hakkında sansasyonel söylemlerin olmasının yanı sıra masonik dereceleri ve masonluğu ele alır. masonluk diyince komplo teorisini şap diye yapıştıran arkadaşların günümüzde bu kitap hakkında savunduğu iddia, 3. dünya savaşından bahsettiği ve illuminatinin planlarını bu kitaba göre yaptığıdır.
    türkiye'de birkaç bölümü parça parça türkçeleştirilmiş bulabildim. ancak kitabın full türkçe çevirisi şuan için yapılmamış sanırım.

    (bkz: masonluk)
  • 33. dereceden mason eflatunu olan albert pıke'ın 1871 yılı baskısı olan bir kitap. masonlukla ilgili tüm kaynakların ilk kitabı olarak biliniyor.

    tanrıyı kıyamete zorlama kavramı yok öyle bir şey, o eski moda, şimdi yeni moda ne? tanrı bitti yaşasın yeni tanrı diyorlar. illuminati diye bir örgüt yoktur. bir yaşayış şekli veya varoluş şeklinden, dünyayı ben triajörüm anlamında yöneten insanlar var. adam 3. dünya savaşında da dinler yok olacak diyor ve ekliyor; "dinler bu toplumun gelişmesindeki en büyük engeldir. onun için yok edeceğiz."

    şimdi dinler gerçekten bitiriliyor mu? avrupaya gidenler çok iyi bilir ki kiliseler boşaldı vatikandan kaynaklanan bir kavganın içinde illuminat kavga.
    tanrı öldü yeni tanrı bulmak zorunda vatikan. onun için isa kültünün bittiği bir durumda hemen kadın kültüne geçiyorlar.

    kaynak: öteki gündem ertan özyiğit
    link
  • 33 dereceli masonlukta kabul gören son ciddi düzenlemeyi yapan albert pike'ın 1871 yılında yayınlanan; “morals and dogma of the ancient and accepted scottish rite of freemasonry” adlı eserinin kısaca anıldığı isim.
  • turkce cevirisi cikmis cok kapsalimli ve degerli masonik yayindir.
  • bu eser, kalabalığı ateşin etrafında toplamak için yazdırılmıştır. karikatürden başka bir şey değildir. zekice bir hareket ama. işin ilginci bu eseri yeryüzünde okumuş 1000 kişi falan zor bulursunuz. yine de kalabalığı ateşin etrafında toplamış mıdır? görünen o ki toplamıştır.

    gerçekten insanı aydınlatan eserler vardır dünyada ama maalesef onlar gözden düşürülmüştür. bunun gibi karikatürlerin adı çıkmıştır.
hesabın var mı? giriş yap