• philip reeve'in türkçe'ye yürüyen kentler ismiyle çevrilen, blue peter yılın kitabı (2003) ödülüne de sahip bilimkurgu kitabı. kitabın türkçe çevirisine bulunan yaratıcı isimle, bu kitap tam anlamıyla bir küreselleşme metaforudur. çocuğum olsa beşiğinin başında bile okurum şimdiden. gerçi yürüyen kentler dünyasına çocuk getirmek akıl karı olmadığı için bu düşünce, kendi kendini imha ediyor haliyle.
  • ortalıklarda peter jackson'un gözünü diktiği söylentileri dolaşan kitap.
  • bi heyecanla siparişlerini verdiğim kitap serisi

    sonuçları bildireceğim...
  • bundan yaklaşık dört yıl önce, şu ankinden başka bir şehirde en sevdiğim kitapçının üst katındaki raflardan birini karıştırırken rastgele bulduğum ilk kitabı sayesinde aşık olduğum, hayatımda okuduğum en güzel bilimkurgu serisi. post-apokaliptik kitaplar bana hep daha ilginç gelmiştir ve yazım aşamalarının çok daha zor olduğunu düşündüğümden yazarlarına büyük saygı duyarım genelde. philip reeve muhteşem bir insan; okuduğum ve izlediğim röportajlarından yola çıkarak bunu söyleyebilirim. hem illüstratör hem de the mortal engines, larklight, fever crumb gibi serilerin yazarı, çok yaratıcı, çok zeki olduğunu düşündüğüm fakat ne yazık ki underrated kalmış bir yazar. şimdiye kadar çevremde veya internette tanıştığım insanlar arasında bu seriyi okuyan kimseye rastlamadım. hatta ben ilk iki kitabını bitirdiğimde serinin kalan iki kitabı türkçe'ye çevrilmemişti bile. iki yıl onların çevrilmesini beklemekle, yayınevlerinin sitelerini kontrol etmekle geçti. son iki kitap on8 yayınevi tarafından basıldığı için kitap kapakları farklı-ben olsam orijinal el çizimi baskıları tercih ederdim, onlardaki retro havası çok güzel-yine de fena değiller.

    tüm seriyi baştan sona üç kez okudum, 3-4 saatlik playlistler halindeki steampunk müzikleriyle çok iyi gidiyor, tavsiye ederim. devam kitabı sayılabilecek (aslında daha eski olayların anlatıldığı) fever crumb'ın türkçe'ye çevrilmesini bekliyorum, eğer çevrilmeyecekse de umarım ingilizce baskıları türkiye'ye gelir bir şekilde.

    sci-fi ve post-apokaliptik romanları sevenlerin mutlaka okuması lazım. son sayfalarda "keşke bitmese" diye ağlayacaksınız, inanın bana.

    filmi çıkacak söylentileri ne kadar doğru bilmiyorum çünkü yaklaşık 7-8 yıldır söylentiden ileri gidemediler. dürüst olmak gerekirse böyle bir serinin filmleştirilip ayağa düşmesini istemem, elbette daha çok kişi okusun, bilsin; ama filmi yapılmasın yahu, hester ve tom benim hayal ettiğim şekilde çok daha mükemmeller çünkü.
  • ilk kitabını okuyup bayıldığım seri. ilk sayfalardan itibaren kitap sizi esir alıyor ve son sayfalara doğru heyecan düzeyinizi zirveye çıkarıyor.
    yazar kurgu açısından gerçekten çok başarılı bir kitap çıkarmış ortaya. çok güçlü bir bilimkurgu kitabı olmasa da yine de bu türü sevenleri memnun edecektir. serinin diğer kitaplarını da en kısa zamanda alıp okumayı düşünüyorum.
    ayrıca bu serinin filmi çıksa oldukça güzel olurdu diye düşünüyorum.
  • peter jackson tarafından beyazperdeye uyarlanacağı açıklanan eser.

    2017 ilkbahar döneminde çekimler başlayacakmış. vizyon tarihi ise sanırım belli değil henüz.

    lovely bones "uyarlama vahşeti" ve cgi show hobbit üçlemesi sonrasında ne düşünsem, bilemiyorum.
  • 14 aralık 2018'de vizyona girecek olan uyarlama film.

    https://twitter.com/…iniz/status/801846198474866688
  • ilki hayatımda okuduğum en kötü 10 kitap listesine kafadan girdi. bu kadar kötü bir kurgu bu kadar kötü bir hikaye, bu kadar rezil bir son yazmak için yazar bir hayli çaba sarf etmiş olmalı. orjinalini okumadım ama, eğer türkçe çevirisinde saçmalamadılarsa, kitabın anlatım yöntemi bile saçma sapan, bölüm birinci şahıstan anlatılırken bir anda oradan üçün şahsa geçiyor, sonrada alakasız bir anlatıcı bölümü tamamlıyor.

    yaratılan evren bir ölçüde kabul edilebilir olsada, bunu kendi içinde tutarlı anlatma şekli son derece başarısız. karakterlerin karakteri yok hepsi karikatür gibi, bırak kitap boyu bir bölüm boyu bile hiç bir karakter bir tutarlılık taşımıyor. herşey acımasız bir dünya yaratmak için derken, o kadar naif durumlarla karşılaşıyorsunuz ki komedi olsa olur. kısacası boşuna zaman kaybetmeyin
  • ve peter jackson filmin ilk görselini facebook cp yaparak ortalığı karıştırdı.
hesabın var mı? giriş yap