• rezil otesi grafiklerden ve seslerden olu$an mk serisinin fiyasko oyunu .
  • karakter yaratımı en başarılı olan mk oyunudur...özellikle shang tsung night wolf kabal bu oyunda çok ama çok başarılıdır...bence motaro hem goro dan hem de kintaro dan daha iyi bir boss
  • bir zamanlar çılgınlık düzeyinde oynadığım oyun. çeşit çeşit komboları, bir sürü yeni karakteri ve gelişmiş grafikleri ile ilk ortaya çıktığında büyük yankı uyandırmış bir çalışmadır. zaten zamanın tüm oyun dergilerinin sayfa sayfa "mortal kombat 3 hareketleri" açıklamaları vermesi de bunun kanıtıdır.
  • sega megadrive'da ana menüde "a c yukarı b yukarı b a aşşaa" yapınca extra bikaç seçenek açılırdı... mesela oyunu zaman sınırı olmadan oynardık. sora "finish him" seçenekleri vardı fatality 1 ve 2 diye. hemen hemen her karakterin 2 fatality'sini uygun mesafeden tek bi tuşa basarak yapardık. mesela sub-zero fatality 2de adamın dibine gidip y'ye basınca adamı halter kaldırıyor gibi alır yukarı buz yapar ve 2'ye bölüp atardı. rain, sub-zero, noob saibot, kabal ve smoke'la acaip oynardım ben bunu....
  • johnny cage, raiden ve scorpion gibi demirbaş karakterleri barındırmayan, en mortal kombat gibi olmayan mortal kombat oyunuydu..
  • bugün 15 sene sonra bodrumdan çıkararak kutusunun üzerindeki tozları üfleyip canlandırdığım sega mega drive ii'ye hevesle ilk taktığım oyun. sadece şifreleri, özel hareketleri değil, çocuk ellerine göre yapılmış minyatür mega drive gamepadleriyle dövüşmeyi de unutmuşuz tabii, bir saat içinde sub-zero ve stryker'dan yediğim dayağın haddi hesabı yok. hadi sub-zero neyse de stryker ne lan? öhm, neyse bugünlerde mortal kombat 9 oynarken "noob saibot hileli abi yaa" diyenlere özellikle tavsiye etmediğim süper nostaljik oyun. noob saibot asıl bu oyunda imbadır, hayvandır, şerefsizin önde gidenidir. rain de arkasından gelir.

    ekleme: sözlük yönlendirse de tam adı ultimate mortal kombat 3 olup mega drive ii versiyonunda oyuncu kadrosu olarak kitana, reptile, sonya, jax, nightwolf, jade, scorpion, kano, mileena, ermac, rain, klasik subzero, maskesiz subzero, sektor, sindel, stryker, cyrax, kung-lao, kabal, shang tsung, liu kang, robot smoke, noob-saibot, motaro ve shao kahn ile human smoke bulunmaktadır.
  • nostalji yapmayak isteyenler için muhteşem grafiklerle itunes store'dan indirilebilir haldedir. orjinaline bu kadar sadık kalınarak bu kadar geliştirilebileceğini düşünmezdim.
  • gerek atmosferi, gerek finish him'leri, gerekse karakterleri* itibariyle ilk iki oyundan fersah fersah gerideydi bence. ultimate versiyonu ile biraz karizmayı düzeltti gerçi. ama ne ilk oyunun o mistik havası, ne de ikinci oyunun o karanlık ve ürkütücü atmosferi bir daha geri gelmedi mortal kombat 9'a kadar.

    grafiklere bakın:

    mk1: http://fourplayercoop.com/…05/test-your-awesome.png
    mk2: http://www5c.biglobe.ne.jp/…zou/emu/animality01.jpg
    mk3: http://www.kamidogu.com/…es/reference/animality.jpg
hesabın var mı? giriş yap