• ing. ipotege benzer teminat
    ing.-tur. sozluk karsiligi ayni olsa da farkli piyasalarda kullanimi farklidir:
    soyle ki, bildigimiz ipotek borc almak istendiginde, 'sabit yatirimim yok bari evimi rehin gostereyim' demeye yararken, mortgage evin kendisini yatirim olarak gosterip o evi almaya yarar (abd).

    nasi hesaplanir ki bu denilmesi halinde (bkz: mortgage odemesi hesaplamalari)
  • bi miktar downpayment odeyip, sonra aylik taksitlerle ev almanin beraberinde getirdigi sey.
  • "morgıc" diye okunur.
  • spam maillarin bu hizla gelmeye devam etmesi durumunda kisa sure sonra turkce'ye gireceginden korktugum sozcuk.
  • uzuuuun vadeli konut kredisi olayı. bu yöntemle kira öder gibi son derece lüks bir ev sahibi olabilmektesiniz.türkiye'yi bu sisteme alıştırma amacıyla, century 21 bilimum bankalarla (bkz: hsbc) anlaşarak 10 yıl vadeli konut kredisi olayına girmiş ve projelerini çatır çatır satmıştır/satmaktadır.
    ipoteğin yurtdışı versiyonu denilebilir..
  • son zamanların en popüler ana haber bülteni malzemesi.
  • atv ana haber bultenlerinin ana konusu, hatta nerdeyse tek konusu. bugun artik gece konduda oturan insanlari luks bir eve goturup ev sahibiyle karsilastirdilar, kadin manzarasini bozan gecekondulardan sikayetci oldugunu acikca soyledi, ben de o saatten beri aci aci guluyorum. haberlerde surekli olarak bes katli havuzlu mobilyali villalar gosteriliyor. o kadar buyuk bir reklam ve o kadar ozendirici goruntuler ki insan kendini haberleri degil de hukumetin emlakcisini izliyor saniyor.
    ne yapmak isteniyor anlamadim, herkes bu gosterilen evlerde mi oturabilecek? yine demin atvdeki habere gore "bir bucuk milyon dolar" pesinatla basliyormusuz, sonra kira oder gibi villa sahibi oluyormusuz.
    dalga mi geciyorlar acaba dedim kendime. kira oder gibi, gosterilen evlere bak...
    ben basimi sokacak duzgun bir apartman dairesi bulamayacagim, gecekondu yapip, camurlu yollardan isime gelip gidecegim, sonra da mortgage gelip beni villalara sokacak...
    peri degnegi mi bu? hic mi normal bir ev gosterilmez, hadi ondan gectim, sistem nedir ne degildir hic mi dogru duzgun anlatilmaz.
    anladigimiz tek sey bes katli villalar oldugu, bunlarin da mortgage ile alinabilir oldugu.
    normal bir daire istiyorum kardesim acaba mortgage sadece 200m2 uzeri jakuzili evler icin bir sistem midir? yoksa kitlesel bir algilama hilesi ile mi karsi karsiyayiz?
  • hayatında hiç amerika görmemiş bir türk vatandaşı olarak yazılmaya karar verdiğim sistem.
    birşeyi kırk kere söylersen olur derler. belki artık mail yoluyla ısrar etmekten vazgeçerler.
  • monopoly'de eğer tapunuzu mortgage ediyorsanız, oranın üstüne gelen oyuncu değerinin yarısını ödeyerek tapunuzu alıverir elinizden.. ağlarsınız sonra.
  • kendini ve yaşamını bir eve kiralama sözleşmesi.
hesabın var mı? giriş yap