*

  • az evvel iceri bi tanesi girdi ve resmen uzayli gormus gibi oldum
  • ye$ilse ve elinde kulaginin icine kacacakmi$ gibi duran bir ericsson varsa neden olmasin...
  • bunlar oraya buraya paket zarf felan goturen emekci kardeslerimizden olup, trafike falan takilmasinnar die motorsiklet uzerinde seyahat ederler. motorlari genelde mz, java ya da mobilet olmakal beraber bunlari bir harley edasiyla surmelerinden yollarda taninirlar kolayca. sirt cantalarinda da sirketlerinin telefonu yazar. arkadan bunlara carpcak kadar yaklasip okursunuz numarayi.
  • karda, yağmurda, çamurda ya da kavurucu sıcakta, belgeleri gitmesi gereken yere 1 saatte taşıyan, şirketler için cok önemli insanlardır. bazıları cok karizmatiktir, özgür bi işleri olduğuna inanırlar.
  • odunla dövülesi insanlardır.. şeritlerin arasından gitme hakkına sahip olduklarını düşünürler.. hemen hepsi gişelerden kaçak geçer.. çoğunun ehliyeti yoktur..onlar yüzünden diğer motorsiklet kullanıcıları otomobillerin tacizine uğrar, adam yerine koyulmazlar..
  • motorsiklet uzerinde giden bir salatalık olarak hayal ettigim varlık.
  • özellikle iş yerlerinin yoğun olduğu bölgelerde adamı zıvanadan çıkaran oluşumlar. diledikleri gibi ters yönden gidebildikleri gibi yoldan kaldırıma çıkmaları ve kaldırımdan ilerlemeleri normalmiş gibi davranan, bir de üzerine kaldırımda yürüyen zatialinize ufaktan çarpınca "ne bakuyon" triplerine girebilen,yemek taşıyan motorcularla birlikte motorcuların yüz karası güruh.
  • ekmek parası kazanmaya çalışan her emekçi gibi bu insanlar da işlerini yapmaya çalışırlar. ne talihsizliktir ki trafik terörünün lanetine uğramışlardır ve görevlerini ifa etmeye çalışırlarken elbette uygunsuz hareketler yaparlar. otomobil sürücülerini deli etseler de trafik sorununu aşmak için mecburen motosiklet kullanmak zorunda bırakılmışlardır. üstelik çoğunun üzerlerindeki giysiler, son nefesleri çekilerek otomobillerin camlarından bir fıske ile fırlatılmış sigara izmaritleri yüzünden delik deşiktir.

    yeşil sahalarda, şu veya bu sebepten ötürü iyi bir maç çıkaramamış futbolcu ile aralarındaki farklardan biri, bir tanesine bütün tirübün kalayı basar, diğerine münferit küfürler savrulur. üstelik çoğunlukla kendilerinin duyamayacağı şekilde yapılır bu hareket. diğer fark ise kazandıkları para ile çektikleri çilenin ters orantılı oluşudur.
  • hiç gocunmadan rorrrrr diye kaldırıma dalarlar. laf söylenmeye gelmez kostümlerine güvendikleri için hemen motordan inip kavgaya hazırdırlar. üzerlerindeki kask ve kalın kıyafetler yüzünden bunları dövmek hemen hemen imkansızdır.

    şerit üzerinde giderler. ani şerit değiştirirler. trafikte arabaları sağdan geçerler. eğer tehlikeli biçimde yaklaşırsanız sizi suçlarlar. vukuatları saymakla bitmez.

    benim en çok korktuğum, kaldırıma fırladıklarında kalabalık arasında bir çocuğa zarar vermeleri. sebebi, burası türkiye olduğu için böyle bir trajedi yaşanmadan ve haber bültenlerinde bangır bangır ''bakın bakın, kaldırıma fırlayan motorlu kurye çocuğu nasıl ezdi'' gibisinden haberler yapılmadan bunlara önlem alınmayacak olmasıdır.
  • trafiğin annesini öpen insanlardır. her yerden çıkarlar. tabi mecburiyetten, adamlar acele yetiştirmek zorunda vs.. ama kaza olunca daha mı iyi?
hesabın var mı? giriş yap