• arabayı hareket ettiren pistonların, o kadar sürtünmeye rağmen yanmamalarının sağlayan buluş.
  • bazen kötü lokantalardaki yemeklerin yapılışı sırasında bundan kullanıldığı iddia edilir.
  • (bkz: açık yağ)
  • motor yağı, motorun tüm hareketli aksamı üzerinde film şeklinde ince bir tabaka oluşturarak sürtünme ve aşınmayı azaltır, bu da tekerleklere daha fazla güç aktarıldığı anlamına gelir. motor yağı içerdiği deterjanlar vasıtası ile motoru temizlemeye yardımcı olur, pasa karşı korur ve aynı zamanda silindirlerin çevresindeki aşırı sıcağın bir bölümünü kartere indirmeye yardımcı olur.
    viskozite basit şekliyle bir yağın kalınlığının ölçüsüdür. belirli bir sıcaklıkta yağın ne kadar akıcı olduğunu göstermek için de viskozite endeksi kullanılır. genellikle bir yağ kalınsa viskozitesi yüksek, ince ise viskozitesi düşüktür.
  • 1 litresi 800.000 lt (neredeyse 1 kiloton) içme suyunu kirletecek kapasiteye sahiptir...
    (bkz: gereksiz bilgi yok az ve çok gerekli bilgi vardır)
  • 10 numara olanını kamyoncular mazot yerine kullanır yarı fiyatı kadardır çevrenin amına koyar
  • doğa için çok zehirli olan madde. yere tek bir damla damlatılmaması gerekir özünde.
  • bunu aracı kaldırmadan, motorun içine enjektör gibi şeyler sokturarak değiştirmeyin lütfen. efendi gibi serviste/ustada araç kaldırılsın, altına kap konulsun, yağ filtresi sökülerek motordaki tüm yağ boşatılsın, süzdürülsün, sonra da yepisyeni yağ filtresi takılarak motor yağı konulsun.

    şayet bunu yapmazsanız kuvvetle muhtemel motorun içinde eski yağ kalacaktır, daha iyi performans için süzdürmek en iyisi.
  • araba için önemini anlamak için motorun yanmasını beklememenizi öneririm. çok uzun zaman önce yaklaşık 10 bin km yapmadan önce tabi, benzincide "bu arabada hiç yağ yok, yağ alın" uyarısı almış ama hiç umursamamıştım, sonra da gelen geçen "yağ koy şu arabaya"" dedi durdu ama "lan her gün mazotuna para veriyom bi de yağa mı vercem" demiştim bsg demiştim çünkü yağı sordum 1 lt 25 tl idi, çok zeki bi insan olarak açık yağı keşfettim ve 4 ltsi 20 tl buldum, "doldur panpa" dedim... aman da ne bok yemişim, 2011 arabaya gamyon yağı doldurtarak motorun ebesini ağlatmışım, derken dumanlar falan sesler değişince tabi, o yağın boşaltılması, filtre değişimi, daha kaliteli inceciiiik bir yağ eklenmesi falan başta cimrilik edip almadığım yağdan kat kat güzel faturalara mal oldu benim için. ve böylece öğrendim ki motor yağı önemli bişiiii...
hesabın var mı? giriş yap