• bugün itibariyle motorin fiyati 6.37 iken benzin fiyatının 6.42 olma durumudur. iyi ki amcamın aklına uyup dizel araç almadım.
    eskiden fark 1 lira civarındaydı. şuanda benzin fiyati iniyorken dizel fiyatının inmeme sebebi nedir bilen var mı?
  • uzun yolda 1.4 turbo aracımın yakıt masrafi 5 ile 5.5 lt arasında değişiyor.basarsam 6litre maksimum.istanbul sehir içi de 7.5lt masrafi.aracın dizel fiyati 40bin tl fazlayken evet iyi ki dinleyip almamışım. dingil dingil konuşacağına önce bir sorar insan.
    edit: soranlara söyleyim aracım 2018 model suzuki vitara
    1.4s 4x4 . 140beygir 220nm tork
  • geri gelir yine zamlar fazla sevinmeyin
  • uzun yolda 10 litre yakan benzinli araba oldugunu sanan insanlarin savundugu baslik.

    evet sehir icinde trafikte hala dizel araclar avantajli ama uzun yol ornegi vermek biraz sacma. bir cok turbo benzinli araclar uzun yolda 5,5-6,5 arasi yakiyo hiz kurallarina uyuldugu vakit.
  • turbo zurbo filan olmayan 1.6 motorlu aracım uzun yolda 6.3 lt/100km yakıyor. 10 lt/100 km ne? tank mı o?

    bir gün dizel benzini geçecektir. normali budur.

    tanım: fazla olan farktır. eksiye dönecektir.
  • te allaam . dizel ve benzin arasındaki otv vergi, falan filan... gibi bilgiler verilmesi gerekirken benzin dizel kapışmasına dönen başlık. yok bu atışmayı yapacaksanız zaten vardır başlığı gidin oraya yazın. hakketten benzin neden neredeyse dizel fiyatına neredeyse eşit oldu?

    not:bu arada benim sahip olduğum araç benzinli. sonuç olarak benzin her türlü avantajlı muhahaha....
  • dizelcilerin "sıtırkin de pıhılıya sıtıyırım" klişesinin yakında götlerinde patlamasına sebep olacak inme.

    adam halen benzinli araçların çok yakmasına takmış. evet 100 km başına 3 litre fazla yakıyor diyelim. 1000 km de 180 lira yapar. yılda 2 bin lira yapar ortalama. aracı zaten 20 bin fazla paraya almışsın. o parayı da kredi çektin muhtemelen. aradaki farka ödediğin faiz bile yıllık tüketim farkına denk geliyor. bu neyin ekonomisi.

    bir arkadaş var dizel daha keyifli diyor. aracı da 90 hp b segmenti. tork varmış. bir akşam çıktık 8000 rpm de vites değiştirdiğimi görünce özür diledi adam.

    avrupada elinde dizel olan adam satmaya kalkınca benzinliden ucuza satıyor artık. 2 sene sonra burada da aynı durum olacak. o sataken de pahalıya giden sözüm ona zarar ettirmeyen dizeller göte kaçabilir.

    amk sözlüğünde zaten herkes mühendis ekonomi uzmanı. hesap kitap uzmanı.

    bak daha dizelin masraf çıkarma durumunu yazmadım bile. çünki çok bilmiş ibişlere sorsan 1.3 multi jetle 500 bin yapmıştır anahtar değmemiştir.
  • türkiye'de kullanılan dizel miktarı benzin miktarının 5-6 katı kadar olduğu için benzine gelen zamları ötv'den karşılayabilirken aynı durumu dizelde uzun süre devam ettirmeye idarecilerin hem götleri hem de bütçemiz yetmeyeceğinden gayet normal olan durumdur.
  • hala uzun yolda benzinli arabanın 10 lt yaktığını falan düşününler var ilginç. ne anlatacaksın bu adama.
  • arkadaş manyak mısınız ya. adam 5. vites 80le gidiyor 6 litre yakaladım diyor benzinle. tabi yakalarsın. dizelde amaç daha hızlı kullanıp daha az ödemektir. ben de benzinli araç kullanıyorum 1 6 motor. 100 kmde şehir dışı 6.5 yakıyor hızım da 100 120 arası değişiyor ama aynı şekilde dizel araç olsa 4 e kadar düşecek bu. her türlü dizel daha avantajlı fiyatı aynı olsa bile. ancak günümüzde araba fiyatlarının boku çıktığı için benzinli ile dizel arasında 30 40 binlik fark oluyor. hal böyle olunca da direk benzinli araç almak en mantıklısı oluyor.
hesabın var mı? giriş yap