• yakında çıkacak vergi, demedi deme ibrahim.
  • karayollarımızı kullanan ama motora sahip olmayan taşıt sahiplerinin, vergisini ödeyen motorlu taşıt sahibi vatandaşla aynı imkanlardan ücretsiz yararlanmalarının önüne geçilmesi adına geliştirilmesi gereken vergi türü. sabah kalkmışsın zar zor işe yetişeceksin bir de bakıyorsun iki şeritlik yolun yarısını maratoncular öbür yarısını bisikletçiler kapatmış.

    biraz tepki çekecek belki ama türkiye'de petrol fiyatlarının ulaşılabilir düzeye çekilmesini beklemeden ununu elemiş eleğini asmış birtakım şanslı zümrenin sabah sporu keyfi için -hele hele tüm modern ülkelerde şahsi kullanım yerine toplu taşıma araçlarının kullanılmasının salık verildiği bir dönemde- milyonlarca liralık alt yapı maliyeti gerektirecek bir bisiklet yolu projesi için ayaklanılmasını anlamak güç. ne yazık ki halk olarak modernleşme adına her türlü gelişimin en üst seviyesi batılı devletlerde neyse onu istiyoruz. ancak ne ülkemizde mevcut düzenin idame ettirilebilmesi için döndürülmesi gereken dişlilerden haberimiz var ne de batılı çağdaşlarımızın bu noktalara gelene kadar başlarından geçenleri araştırmışız, sallıyoruz da sallıyoruz ulaşım için bisiklet yolu diye. arkadaşlar mevcut yollarımız bisiklet yolu ayırmak üzere yapılmadı. eğer bisikletlere bir şerit ayrılacaksa bunlar mevcut şeritler daraltılarak elde edilecek ve eğreti bir çözüm olacak, sonuçta ise daha büyük kazalar ve facialarla karşılaşacağız. büyüzden bazen elinde olmadan bisikletlileri sıkıştırmak zorunda kalan otobüs şöförlerini anlayabiliyorum.

    ayrıca biliyorsunuz motorlu taşıt vergisi, akaryakıt vergisi, ötv ülke ekonomisini ayakta tutan temel ögeler. kaynak yaratmadan bu vergiyi ödeyen halkın büyük bölümünü ücretsiz ulaşıma heveslendirmek yıkım olacaktır. kaldı ki hem istanbul gibi bir büyük metropolde yaşama keyfini çıkarıp hem de bedavaya ulaşım istemenin vatanseverlikle nasıl bağdaştırıldığını anlamak güç. bunun yerine izmir, amasya, çanakkale gibi daha kırsal ve sahil yolu motorsuz araç trafiğine daha müsait olan beldelerimizde plot çalışmalar yapılabilir. bunun ise karşılığında motorsuz taşıt vergisi adı altında yeni bir düzenleme yapılmalıdır. neticede bunlar dağ bisikleti değil çoğu asfaltta kullanılmak üzere geliştirildi.

    tasarının meclisten geçmesi halinde, bisiklet gibi taşıtların her yılın nisan ayında "motorsuz arac muayene istasyonları"nda mekanik kontrollerinin yapılmasını gerektirecek düzenleme. muayene pulu haricinde ayrıca trafik yavaşlatma bedeli adı altında ek kaynak sağlanması planlanmaktadır.
  • bunun yerine motorlu taşıtlar vergisi kaldırılsa nasıl olur bay çok bilmiş? illa vergi alacaksınız değil mi? vergileri kaldıralım diyen yok
  • nerede kaldı dediğim vergi.
    nasıl akıllara gelmedi, nasıl unutuldu, ah maliye ah.
  • (bkz: aav)
    validenin şeyi vergisi, afedersin!
  • (bkz: deli dumrul)
  • izmir'i kırsal olarak görenleride gördük. şükür.

    tanım : çok yakında gündeme gelebilecek olan vergi.
  • aslında var olan vergi.

    tır dorseleri yamulmuyorsam mtv kapsamında oluyor. kendi plakası ve ruhsatı var.
  • (bkz: eşşek)
    (bkz: karpuz kabuğu)
hesabın var mı? giriş yap