• sadece motor gücüyle bir yerden bir yere gitme kabiliyetinde olan kamaralı yada kamarasızdenize yakışıp yakışmadığı şaibeli olan.
    genellikle süratli yada lüks olanların milletin dikkatini cezbettiği, ahşap,plastik,fiber,polyester,sac,yada muhtelif karışımlardan muteber deniz aracı.
    motorları bozulunca sıçtın demek olan deniz aracı kısa ve öz hatta harbi tanımıdır!!!
  • yelkensiz, kocaman, lüks deniz aracı.
    güç göstergesidir. dünyanın en gereksiz taşıtıdır. herkese, her şeye zararlıdır.
    (bkz: kapitalizmin oyuncakları)
  • en makul fiyat - kalite dengesini baylinerlarda bulabileceğiniz deniz taşıtı.
  • denizciligin makbulu kimilerine gore yelkenli olsa da vakti kisitli olan ve denizden maksimum keyif almak isteyenlere uygun olan teknedir. onyargilarin aksine hepsi cok buyuk, cok luks ve cok pahali degildir. doviz kurlari, surrealist –ve dovize endeksli- marina ucretleri ve benzinin asiri pahali olusundan mutevellit ulkemizde ust tabaka hobisi olarak gorulse de, yurtdisinda deniz kenari bolgelerde ortadirek ailelerin en buyuk keyfidir. 8 metre civarinda eli yuzu duzgun bir tekne 4 kisilik bir aileyi rahatca agirlayabilir ve turkiye’de ortalama bir araba fiyatina rahatlikla satin alinabilir. halbuki adalar ve bogaz gibi muhtesem guzellikleri olan ve tekneciligin anayurdu olmasi gereken istanbul’da bu kosullara ulasmak mumkun olmadigindan, simarik zengin cocuklarinin tekneleriyle haber olmasi pek de sasirtici degildir.
  • allah kısmet ederse hedefimde şöyle 28 metre, açık bir tanesini almak olan deniz taşıt türü. resimdeki canavarın ikinci elleri 1,5-2 milyon arası değişkenlik göstermekte.

    denize yakışmadığına ve gereksiz olduğuna katılmıyorum.
  • artık ciddi ciddi sünmeye niyetlendiğim. her çaylak gibi ben de yelkenli vs motoryat araştırması içine girdim ve karar verdim ki yelken işi bana göre değil*.

    -kendimi olduğum gibi kabul ediyorum. tembelim ben. bir o kadar da tez canlı. tuhaf bi kombin yani. esti mi kontağı çevirip basıp gidebilmem lazım. öbür türlü her yeltenmede yav şimdi kim uğraşacak moduna girerim, onca masrafa ve emeğe yazık olur. yelkenlinin nazını tuzunu çekemem. benim için teknede tuz olayı margarita bardağıyla yalaşmaktan ibarettir. `:yalaşmak işteş fiil diyen yeterince margarita içmemiştir.` *

    -ılık denizciyim. öyle ceviz kabuğu gibi sallangaç bi şeye binip okyanus aşacak kaporta yok bende. gece açılıp şehrin ışıklarına karşı işeyebilmek en uzak hedefim şimdilik. bi de yaşadığım yere yakın güzel adalar var, sahilden bile görünüyolar. gideceğim yerlere sırtımı dönüp amuda kalksam yine bulurum onları. bu da aylık yakıt masrafının abarmasının önüne geçer diye umuyorum.

    ilerde kaşarlanınca yelkene meyledersem ne ala. yok motoryatla zırt oraya pırt buraya fink atma olayının mesafesini arttırırsam o zaman çevreci yanım, mühendis kafam ve cüzdanımda açılan yakıt masrafı deliğini bir araya getirip bi icat çıkarırım.

    -ilginç bir iş programım var. bir cumartesi günü yirmilik diş çektirmeye kalktığımda, diş hekiminin eli ağzımdayken kırk kere arayıp zorla ofise getirtecek türden bi sektörde çalışıyorum. herhangi bir normal mesai gününde öğlene kadar uyusam kimse bi şey demiyo ama. yani bi durum olsa da ofise ışınlanmak gerekse motoryatı marinaya getirir, hortumu yarım yamalak fışlatır işimin başına dönerim. yelkenli öyle mi, diil!

    bu sebeplerden ötürü bazı yazarların okyanus gereksizi dediği güzelliğe meylediyorum yani. yoksa bit kadar veletken, yelkensiz/motor gücüyle okyanus aşan koskocaman gemilere gönlünü kaptırmakla falan hiç ilgisi yok!
  • her açıdan yelkenliden geride olan deniz taşıtı.

    yelkenli ucuzdur, rüzgarı yakaladın mı sıfır maliyetle istediğin yere gidersin.

    yelkenli güvenlidir, motorum bozuldu arıza çıktı kaldım denizin ortasında derdi yoktur en fazla yelkende sorun çıkar o zamanda motorları çalıştırırsın sorun çözülür.

    motoryat ile rotanı çoğu zaman yakıt ikmali yapabileceğin limanlara göre seçmek zorundasın, her yerde yakıt bulunmaz özellikle küçük teknelerde bu daha büyük sorundur yeterli yakıt depolayamazsın sürekli tetikte olman lazım vs uzar gider bu liste.

    rahatlığına rahattır ama bakmayın yelkenli de atla deve değildir.
  • (bkz: azimut)
    (bkz: #93396566)

    edit. ben yelkenciyim abi.
  • motoryatçılar pers, yelkenciler yunan soyu ve kardeşliği mensubu sayılır. kadıköy'de fenerbahçe marina daha çok yelkenci orta sınıf, kalamış marina ise yelkenci veya motoryatçı kodaman ağırlıklıymış.
hesabın var mı? giriş yap