• mozart'ın ne kadar güzel bir piyanist olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz. ama bir düşünün lütfen bu adam neden sadece klasik müzik türünde eserler vermiş.
    herhangi bir rock bardan yakalayacağınız uzun saçlı metalci bir kardeşimizin bile yeterince çalışmayla caz'dan türk halk musikisi'ne, k-pop'tan isveç death metali'ne, delta blues'dan edm'e kadar her türlü müzik türünü icra edebileceğini biliyoruz. normal insanlar bile çeşitli müzik türlerinde eserler ortaya koyarken mozart arkadaşımız klasik müzik yapmaya karar vermiş.ben bunun nedeninin mozart'ın dar görüşlü tırt bir müzisyen olmasına bağlıyorum.
    klasik müzikçilerin doğaçlama yapamadığı da bilinen bir gerçek iken yine bir rock bardan aldığımız kardeşimizin en basit pentatonik gamla bile mozart'tan daha iyi bir doğaçlama sergileyebileceğini söyleyebiliriz.
    yani demek istediğim mozart doğaçlama yeteneği olmadığı ve diğer müzik türlerinden anlamadığı için klasik müzik türünde eser verebilmiş bir müzisyendir.

    edit: arkadaşlar özür dilerim:((
    edit 2: yine özür dilerim ama hem bana ve hem de aklı başında insanlara sözlükte ne kadar kafası çalışmayan insan var olduğunu gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
    edit 3: tamam ben de format vs. ne varsa içine etmiş olabilirim belki ama siz koskoca sözlügü reddit'in whoosh subredditine çevirdiniz davarlar.
  • (bkz: peki)
  • daha sığ bi yorum görmedim
  • (bkz: #98903669)

    doğuştan mı böylesin yoksa özel olarak mı böyle gerizekalı yetiştirildin
  • olağanüstü bir saptama. derler ya; "keskin zeka keramete kıç attırır".
  • hassssssiktir, bu kadar tatlı bir ironiyi ve müthiş bir tespiti anlamamış mal dolmuş başlık bir anda
    ilgili yazıyı okumadan sadece başlığı okuyarak yorum yazacak kadar arrak kafalı mısınız yoksa yazıyı okumanıza rağmen bu yorumları yazacak kadar daha da büyük arrak kafalı mısınız?

    tanım : mozart’a o konuda ben de çok kızgınım dedirten başlıktır, bu sığlığı ile ancak sarayda hatun düşürebilirdi ki bildiğimiz kadarıyla da onu yapmış herif.

    anlamayan ve anlamamış olmasına rağmen hala geri zekalılıkta ısrar edenler için edit : yazar burada 4 akorla tüm müzik türlerini icra edebildiğini sanan ancak müziğe dair hiç bir fikri olmayan malları eleştiriyor, yani konunun mozart’la neredeyse hiç alakası yok, mozart’ı ironisini güçlendirmek için bir kıyas noktası seçmiş
  • (bkz: mozart'ın abartılmış bir balon olması) olarak değiştirilmesi gereken başlık. olmamış böyle.
  • bir bestecinin tek bir müzik dalında üretiyor olmasının onun tırt bir müzisyen olmasına yol açtığını iddia eden bir troll kardeşimizin iddiası. bu durumda beethoven da tırt, dede efendi de, selahattin pınar da, chopin de, ıtri de ve hatta michael jackson da. bi sen tırt değilsin amk çomarı seni.
  • müziğin m'sinden anlamayanlar gelip artisltik yapmak için sözde dalga geçmeye çalışıyorlar. üstüne gidilecek bir şeyin kokusunu aldılar ya asdadsa.

    internet işleri değiştirdi ve artık dünyadaki insanların ne kadar çok olduğunu ve kıyıda köşede değişik yeteneklere sahip birileri olduğunu gösterdi bizlere.

    ve evet ben de dahil doğaçlama yaparak mozart'tan daha iyi eserler üretebilecek bir kaç insan bu sözlükte de kesinlikle var. zira bu çok da matah bir şey değil.
hesabın var mı? giriş yap