• o anki ruh halinize gore iskencenin diger adi yada kendi kendinizi eglendirebileceginiz bir olay olabilir. beyninizle mi yoksa boynunuzla mi, yada sair omurganizla mi ilgili olduguna gore degisik aparatlar vardir. ilgili aparati yatacaginiz kisma koyarlar. sonra yatarsiniz. sonra da sizi bir aletin icine sokarlar. yaklasik olarak belinize kadar bu aletin icine girersiniz. duruma gore 20 dakika ile 45 dakika arasinda, bazi durumlarda goruntudeki kontrasti saglamak icin ilac da verilerek o cihazin icinde kalirsiniz. rahatsiz eden kismi berbat gurultulu olmasidir. ama o zaman da polyanna hanimi hatirlayip gurultuden baska bir sey dusunmeye yada o gurultuden zevk almaya calisirsiniz. o gurultu gibi olan sesler aslinda 4/4lukbir ritmdir. dinlerseniz cok kolay bulabilirsiniz. ama melodi olmadigi icin rahatsiz eder.
  • (bkz: mr)
    (bkz: manyetik rezonans)
  • mr cektirirken kipirdamamak gerekir, ancak aletin icinde o kadar zaman kipirdamadan durmak, ozellikle de fazla hareketli biriyseniz** baya zordur. farkinda olmadan saga sola doner, kolunuzu bacaginizi sallamaya baslarsiniz. bazen de kaslariniz gerilir, kendiliginden hareket etmeye hoplamaya ziplamaya baslar. bu gibi durumlarin sonucunda siz oh bitti sonunda derken, tekrardan mr odasina, o gurultuyu cekmeye geri gonderilirsiniz.
  • futbolcuların mr cektirme haberlerini okuyup,aa metin mistır çektiriyomuş diyenler olurdu.
    bide aa diyor sanki biliyo mistır ne mr ne.
  • dakikalarca dinlemek zorunda kaldiginiz seslerin akabinde duydugunuz gokgurultusunun sizi yasama daha da bagladigini kesfetmenize neden olan canli canli toprak altina girmek.
  • baş kısmı için çektireceksiniz, ayaklarınız dışarda kalır. bel altı herhangi bir bölümde ise başınız açıktadır, ferahtadır. ama tam bel ve karın hizası için mr çektiriyorsanız, tabuta kompil girmişsinizdir. hafifte iri bir insansanız vay halinize, yazık o radyoloğa.

    içeride rahat edemeyince sürekli oynaşırsınız. kıyafet kolları kasar, hareket etme diye bağlanan deli bağları sıkar. 4. kez baştan alınacaktır çekim:

    radyolog: bak abicim, biliyorum sığamadın rahatsızsın. ama sabret bir 10 dakka. hemen bitiricem söz.
    cuma: baba yüzüstü yatsam ben? valla daha az kıpırdarım.
    r: ahahaha olmaz abicim, olmaz. sırtüstü olman lazım.
    c: offff! kolları indiriym?
    r: aaaa! ahaha olmaz o da!
    c: ula rahat edemedim ben burda yaa! sesler dert değil de, yerim dar oynayamıyorum. ehehee..zaten karnım aç sizin yüzünüzden!
    r: ahahaha dur o zaman dur!
    içeir koşar, elinde 3-4 tane kirazla gelir:
    r: al abicim (eliyle yedirir şehzadeye)
    c: ooggh, vaglla süpfermiş.
    r: hadi ufak ufak ye onları fazla hareket etmeden, şunu bitirelim.
    c: gnom gnom taam..
    içeri geçer, hoparlörden seslenir:
    r: başlıyoruz..
    (vzoooyyng! bziiiiiing! tak! tak! tak! tak! tak! bziiing!!)
    - cuma moves as usual -
    hoparlör dile gelir:
    r: abicim yine ne oldu? neden kıpırdıyosun?
    c: bagba, çehgirdekhlari tuhtamdıgm ağhzımdah. tüghkürüygm mü?
    r: ahahahahahahha!

    (bkz: hey gidi günler)
  • diri diri mezara girmektir. başka da bir tanım ya da örnek veremem. (çekindiğimden değil sinir bastığından. yoksa çekinmem, detaylı tanım da veririm, gerekirse örneklerle de açıklarım.)
  • hareketsiz durulması gerektiği bilinse de, insanda ritm tutma arzusunu ortaya çıkaran olay.

    makinaya girmeden önce görevli beyefendinin "gözlerinizi açmayın, korkabilirsiniz" dediğinden sonra gözler açıldığında görülen mavi, yeşil ışıklar bir disko havası yaratabiliyor, "motor sesi gibi sesler duyacaksınız, tedirgin olmayın" dediği sesler de dörtnala koşan at nalı, kapı çalma, mızıka seslerine benzetilebilir, oldukça sıkıntılı, 20 dakika bir yerde kapalı kaldığında hayal gücü devreye giren biri tarafından.

    yahut, ardı ardına yaklaşık 2 dakika boyunca tekrarlanan seslerin de "ay ay ay ay ay ay ay...", "evet dedi evet dedi evet dedi" şeklinde algılanması da oldukça olağan tabi. çok acayipti valla.

    hah elbette bir de; hareketsiz durmaya çalışırken özellikle ayak ve kol kaslarında kasılmaya, uyuşmaya ve karıncalanmaya sebep oluyor.
  • piercing i olanlar içinde zor 1,5 saatte kapanır o dil kıkırdaktan eser kalmaz önleminizi alın gidin
  • insanın kendisini taş fırına giren ekmek gibi hissetmesine neden olan sağlık taraması. ya da solaryum gibi. evet solaryum daha doğru. içerideki sıcaklık o hissi veriyor insana. yalnız kulak memelerim tam yanmadı, bir dahaki sefere onları da bronzlaştıracağım.
hesabın var mı? giriş yap