• ocak ayında kolombiya'da ortaya çıkan, diğer varyantlara göre aşıya karşı daha dirençli, diğer varyantlardan daha bulaşıcı ve doğal yolla gelişen bağışıklığa karşı da dirençli olan covid-19 varyantı. şu anda, amerika'da, bu varyantın görülmediği tek eyalet nebraska'ymış.

    41 ülkeye yayılmış olan mu varyantı, amerika'da vaka sayıları nüfusa oranlandığında, en çok hawaii ve alaska'da görülüyor. şu anda, amerika'daki covid vakalarının %1'inden azı mu varyantı kaynaklı olsa da bu varyantı hem aşıya hem de doğal bağışıklığa karşı dirençli olduğundan sağlık otoritelerinin dikkatle takip ediyor.

    mu varyantının en sık görüldüğü yani vaka sayılarının en yüksek olduğu eyaletler maine, connecticut ve florida.

    amerika'da şu anda görülen covid-19 vakalarının %99'u delta varyantı. fauci, mu varyantı ile olarak şu anda ciddi bir tehdit teşkil etmiyor, ancak varyantı yakından takip ediyoruz demiş. mu varyantı temmuz ortasında amerika'da peak yapmış ve şu anda, rakamlar azalıyormuş.

    kaynak: https://www.newsweek.com/…ound-49-us-states-1626472

    ilave: şu web sitesinden, hem mu varyantının hem de diğer varyantların yayılımına dair güncel bilgilere ulaşmak mümkün. https://outbreak.info/situation-reports/mu
  • (bkz: mark up)
  • mu varyantını sikeyim.

    böyle düzenin dibine sıçayım.

    hayatlarımız alt üst oldu, ne psikoloji kaldı, ne gelecekten umut.

    hepsi siz covid seviciler yüzünden, yasak hayranları, otorite yalayıcıları sayesinde.

    tebrik ederim.
  • bu varyantlar pasaportlamı dolaşıyor. nasıl tespit ediyorlar. aylarca türkiye görülmemişti birden çıkageldi. korona. ilginç, bize gelmedi deyince gelmiyorlar demekki. bize gelmemiştir gelse bilirdik. o zaman gelmemiştir yohtur bizde.
  • an itibari ile türkiye'de 2 kişide görülmüştür
  • kayıp varyanttır.
  • virüsler çok hızlı çoğalıyor ve insan evriminden çok daha hızlı mutasyon geçirebiliyorlar.

    1980'lerde insanlar nükleer savaştan korkuyorlardı ama bugünün tehdidi artık virüsler.

    varlığı bilinen ama henüz insanlara bulaşmamış başka virüsler de var. birilerinin bize biyolojik savaş açmasına da gerek yok. dünya pek de dost canlısı bir yer değil.
  • ne zaman koronayı unutup biraz rahatlasam yeni varyant çıkıyor amk.
  • aslında mu değil mü varyantıdır.
hesabın var mı? giriş yap