• türkiye'deki mimari rezalete muhteşem değinmiş. gümbür gümbür bir yazar. yıllardır der dururum, bizim milletteki bu para sevdası, her şeyden önce paraya tapma durumu bu ülkeyi maalesef daha da yaşanmaz bir yer haline getirecek. etmeyin toprak sahibi efendiler, eylemeyin müteahhit efendiler. daha fazla kıymayın şu ülkeye! şu yazarın yazdıklarına kulak verin.

    --- spoiler ---

    türkiye, yangından mal kaçırır gibi gecekondu mantığı ile dikilen apartmanlara kurban oldu. harala gürele yapılan daireler, kötü işçilik, kötü mimari ve paragöz müteahhitler ülkenin mimarisine çıkmaz bir leke bıraktı.

    önceliği geleceği değil de cebi olan karakterlerin bilinçli bir toplumda prim bulması zor olurdu. hatta imkânsızdı. ancak müteahhitlere çanak tutan “para kazanma” hırsı, daha çok “mal mülk sahibi olma” sevdası, mimarinin katlini kolaylaşırdı.

    evet, bu durumu tek kelime ile özetleyen en güzel tabir bu olmalı: katletmek. ülke arazilerinin üzerinde tepinen müteahhitler ve onların ekmeğine yağ süren toprak sahipleri, bana göre ülkenin bağrına hançer üstüne hançer sapladı.

    türkiye mimarisi artık sekerat anını yaşayan bir hastadan farksız. gözünü beton bürümüşlerin acıması yok. gelecek gibi bir kaygıları da yok. onlar için varsa yoksa para, para ve daha çok para.

    gidişat durmadı. hatta yavaşlamadı bile. bilhassa istanbul’da ve dahi hemen bütün türkiye’de betonlaşma dolu dizgin sürüyor. satışların yavaşlaması bile bu ihaneti durdurmaya yetmedi. kodamanlar, şehirlerin mimarisini dizginlerinden boşanan bir at gibi karanlığa sürüyorlar.

    teknoloji alanında bir arpa boyu kadar yol gidemeyen ülkemiz, semaya yükselen betonlardan medet umuyor. geleceğin betonda değil de teknolojide aranması gerektiğini anladığımızda elimizde soğuk duvarlar kalacak. ve o duvarların soğukluğu, gelecek neslin yüreğinde yakılan yangını söndürmeye yetmeyecek.

    --- spoiler ---
  • "hasbihâl" adlı kitabında cengiz aytmatov, farid farjad, murat göğebakan, ediz hun, çelik erişçi, zeki alasya, murat kekilli, erhan güleryüz, ali müfit fürtuna, neslihan, ceyhun yılmaz, ismail yk, etyen mahçupyan, baha, yücel arzen ve bedirhan gökçe’nin söyleşilerine yer veren yazar ve aynı zamanda haberaktuel'in genel yayın yönetmeni.
  • cem toker röportajı ile tanıdığım gazeteci. epey bir röportajını izledim. sorularına bakılırsa ne şiş yansın ne kebap havasında. ancak türkiye'de gazeteciyim diyen nicelerinin de eline verir o ayrı.
  • bana söyle'deki bütün röportajlarını izlediğim gazeteci. ne yazık ki gazetecilerin baskılar altındaki sıkışmışlığını sonuna kadar hissediyorsunuz röportajlarında. ne acı! gazetecilik, korku duvarlarının gölgesinin karanlığında kaybolmuş. ne diyelim, basının yeniden hür olduğu günlerin özlemiyle...
  • türk gazeteci. youtube’da dubai için hazırladığı videolar çok verimli. linkini de bırakıyorum:

    https://youtube.com/…g_uqdvust-rth0hbfq-u4lqnegepuj
hesabın var mı? giriş yap