• hey imanlı imanlı, mucize yolları taşlı.
    kamera neyin çıktı, imanlıların gözü yaşlı.
  • mucizeler her zaman gerçekleşir.

    sadece bugün, bilimsel ve teknolojik "mucize"ler çağındayız. 500 ya da 1000 sene önceki insanı zaman makinesiyle bugüne getirsen, kendisini mucizelerle sarılı halde duyumsayacağı kesin. çünkü aslında mucize diye birşey yoktur. yalnızca belli bir bilgi ya da varlık düzeyinde son derece normal bir olayın, o düzeyden daha düşük düzeyde olan gözlemcilerde yarattığı hayret ve şaşkınlık duygusu vardır.

    günümüzde insanlık, sözde bilimsel ve teknolojik mucizelerin etkisi altında kalarak kendi gelişimini bilgi düzeyindeki gelişimle eş değer tuttuğu, yani varlık anlamında çok çok düşük bir seviyede olduğı için, diğer belli türdeki "mucize"ler de onun için tamamen görünmez bir haldedir.

    (bkz: bilgi ve varlık)
    (bkz: büyü/#61720048)
    (bkz: insanlığın aslında gelişmemesi/#61478758)
    (bkz: insanın doğaüstü güçlere duyduğu ilginin nedeni)
  • bize göre gerçekleşmiyor. bezelye büyüklüğünde beyinleriyle şeyh kıçı yalayanlara sorsan çörekotu yağı bile mucize.
  • apocalypto filmini izleyenler güneş tutulması sahnesini hatırlar.

    ayin yaparken ve tanrılara insan kurban ederken güneş tutulur. gündüz vakti güneş aniden kaybolunca ayini izleyen halk panik olur, çıldırır. tam bu esnada din adamı bağırarak dualar okur, birşeyler söyler, halk da izler. güneş belirmeye başladıkça daha da heybetli ve gaza gelmiş bir şekilde söyler.

    tüm halk buna bir mucizeymişçesine inanır. çünkü o esnada güneş tutulması olduğunu, bunun arkasındaki sırrı bilmemektedir. bunu sadece bilen din adamı ve kraldır.

    kısacası eğitimsizliğin ve cehaletin olduğu yer mucizeden geçilmez.

    edit: sözkonusu sahne; spoiler içerir.
  • mucizenin ne olduğunun öğrenilmesiyle giderilebilecek cehalet.

    (bkz: peygamber)

    (bkz: mucize)

    (bkz: son peygamber)
  • bilgili kültürlü 'sözlük' yazarlarının bi sözlük açıp bakmadıkları için mucizenin ne olduğunu bilmeden kendilerince yaptıkları zekice tespite sebep arama gayeleri...
    komik çocuklar...
  • mucizelerin peygamberlere özgü olmasindan olabilir mi acaba..
  • eskiden gerçekleşmiş mi ki?

    konuyla ilgili önce aşağıdaki ayetleri okuyun sonra da google'i açıp hz muhammed'in mucizeleri diye aratıp binlerce mucizeden seçin begenin.

    _____
    yemin olsun, biz senden önce de resuller gönderdik, onlara da eşler ve evlatlar verdik. hiçbir resul, allah`ın izni olmadıkça herhangi bir mucize getiremez. her süre için bir yazı vardır.
    rad suresi 38

    dediler ki: “ona rabbinden mucizeler indirilseydi ya!” de ki: “mucizeler allah katındadır. bana gelince, ben açıkça uyaran biriyim. hepsi bu. ”
    ankebut suresi 50

    dediler ki: “bizim için yerden bir pınar fışkırtmadığın sürece sana asla inanmayacağız!”
    “yahut senin, hurmalardan, üzümlerden oluşan bir bahçen olmalı. onların aralarından şarıl şarıl ırmaklar akıtmalısın. ”
    “yahut iddia ettiğin gibi göğü, parçalar halinde üzerimize düşürmelisin, yahut allah`ı ve melekleri karşımıza dikmelisin. ”
    “yahut altından bir evin olmalı, yahut göğe yükselmelisin. ancak senin göğe çıktığına, okuyacağımız bir kitabı bize indireceğin zamana kadar, asla inanmayız!”
    de ki: “rabbimin şanı yücedir. ben, insan bir resulden başka neyim ki? ”
    isra suresi 90-93

    dediler ki: “ona rabbinden mucizeler indirilseydi ya!” de ki: “mucizeler allah katındadır. bana gelince, ben açıkça uyaran biriyim. hepsi bu. ”
    karşılarında okunup duran bir kitabı sana indirmiş olmamız onlara yetmiyor mu? bunda, inanan bir toplum için elbette ki bir rahmet ve bir öğüt vardır.
    ankebut suresi 50-51

    küfre sapmış olanlar şöyle derler: “ona rabbinden bir mucize indirilseydi ya!” sen sadece bir uyarıcısın ve her topluluk için doğruyu ve iyiyi gösteren bir önder vardır.
    rad suresi 7

    eğer yüz çevirip gitmeleri sana ağır geldiyse, haydi gücün yetiyorsa, yerin içinde bir delik yahut gökte bir merdiven ara da onlara bir mucize getir. allah dileseydi onları doğru ve güzelde birleştirirdi. artık cahillerden olma.
    en`am 35

    bizi, mucizeler göstermekten alıkoyan, daha öncekilerin onları yalanlamış olmasından başka bir şey değildir.
    isra suresi 59

    tüm yeminleriyle allaha yemin ettiler ki, eğer kendilerine bir mucize gelirse ona mutlaka inanacaklar. söyle onlara*ın katındadır. ” mucize geldiğinde de iman etmeyeceklerini anlamıyor musunuz?
    en`am suresi 109
    _____

    mucize gösteririm ama göstersem de inanmayacaksınız ki demek çok zekiceymiş.
hesabın var mı? giriş yap