• dr. oetker'in 50 saniyede hazır sloganıyla piyasaya sürdüğü
    mikrodalga keki. budur.
  • toz halinde satılan ürün. kupaya boşaltılıp 4 kaşık süt ilave ediliyor. mikrolama işlemi sonrasında kenarlardan bıçakla çevirip çıkarılıyor.
  • kupkuru, plastik gibi tadı olan ürün. asla o şekil yenmez, üzerine bol miktarda çikolata sosu falan dökülmeli ya da dondurma falan konmalı.
  • az önce deneyip başarılı bulduğum, dr. oetker'in mikrodalga keki.

    ayrıca, sütü tariften birazcık daha fazla koyup 600 santigrad derecede 1 dakika pişirirseniz yumuşacık olur efenim.
  • tadi fena degil ama biraz yagli sanki,mikrodalga disinda da hazirlanabilse keske mikrodalgasi olmayanlar denemesin mi?
  • dr. oetker'in mucizevi icadı. çikolatalı olanı biraz fazla yağlı gibidir, ancak fındıklısı her gün yemek için idealdir. bir de fincandan taşma konusunda ciddi dikkat gerektirir.
  • evdeki malzemelerle görünüş ve tat olarak çok benzeri yapılabiliyor. paket olanı da güzel ama sanırım mikrodalgadan kaynaklı o plastiğimsi tat ve koku ev yapımında çok daha az. muffine güzel bir alternatif bence.
  • bugün ofiste deneme şansı bulduğum dr. oetker şeysi. karışımı döktüğünüz bardağa 4 yemek kaşığı süt eklemelisiniz. benim fincanım baya leğen gibi olduğu için arkadaşın biraz daha insani boyutlarda olan fincanını yürütmek durumunda kaldım, yürütmeseymişim daha iyiymiş çünkü kek oldukça kabarıyor. bir şeyin yanında iyi gidebilir.
  • hazır olanı değil evde kendi yapımım olanı denedim, iddia ediyorum yüzyılın icadı budur. bir porsiyonluk, üç dakikada hazırla, 2 dakikada pişir. tatlı krizi için birebir. sadece 1 yumurta çok geliyor, başka çözüm bulmak lazım, onun için de yabancı tarifleri araştıracağım.

    tarif şurada :
    kupada çorbadan sonra kupada kek alışkanlığı edindirecek parmaklarınızı yedirten 11 tarif - onedio.com
    http://onedio.com/…arinizi-yedirten-tarifler-633648
  • pratik, tek kişilik, hemen hazır mikrodalga keki.

    gece gece tatlı krizine girince evi aradım taradım hiçbir şey yok. evet hiçbir şey. sadece karamel sosu var. dışarısı da çok soğuk olunca internetten biraz araştırdım ve ev yapımı mug cake tarifi buldum. karamel sosla karıştırıp yaptım, mükemmel oldu. tarifi aşağıya bırakıyorum.

    2,5 çorba kaşığı un
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    4 tatlı kaşığı pudra şekeri
    buraya kadar olan malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerine
    3 çorba kaşığı süt veya su
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    ve kekiniz neli olsun istiyorsanız onu ekleyin. tarifte damla çikolata vardı ama ben 1 çorba kaşığı karamel sosu koydum. mikrodalgada 2 dk kadar en yüksek ısıda pişirin. ben kupadan yemeği seviyorum. ters çevirmek falan uğraşamam hem daha az bulaşık çıkıyor. piştikten sonra üzerine biraz daha karamel sosu döktüm. gayet güzel oldu.
hesabın var mı? giriş yap