• millet oturacak yer bulamayıp yerlerde oturuyorken thynin business class yolcularına ve miles&miles platinum sahiplerine ait özel uçuş öncesi bekleme odasındaki * deri koltuklarda keyif yapanları boğma isteği uyandıran havaalanı
  • sigara icilebilinen bolumun, sigara ile savasanlar vakfı tarafından yaptırıldıgı izlemini uyandırır. havalandırması calısmayan, etrafı camekan essek gibi gunes altında sigara tutturmek her babayigidin harcı degildir. bu minicik havaalanın icinde bir adet north shield bulunmakta agır abiler ucustan once ickilerini yudumlamaktadır.
    bodrumun icine havasın seferleriyle 40 dakikada ulasılabilinir. ayrıca her ucak saatinden iki saat once havas arabaları bodrum otogarından kalkmaktadır.
  • icao kodu ltfe'dir.
  • bulundugu konum o bolgedeki havalimani yapmak icin en uygun konumdur, havalimani yapilacak yer soforler odasi tarafindan taksi soforlerince secilmediginden, olusan durumdan soforlerin yararlanabilecegi bir durumun ortaya cikmasi tamamen soforlerin sansi ile aciklanabilir.
  • telefon: +902525230129
  • ic hatlar ile dis hatlari arasi epey mesafe bulunan havaalani.gece istanbuldan gelmisseniz eger, o yorgunlugun ustune dolmus mantigiyla bi sonraki ucagi da beklemek isteyen havas otobus soforu homurdanmak icin ideal hedef.bir saatte bodruma indiyseniz hemen sevinmeyin oyle -vay be otobos dunyanin saati suruyor bak sen hemencik geldik diye..bir saatte de sehir icine gidilecegi akildan cikmamali.
  • ic hatlar terminali yillik 600.000 yolcuyu, di$ hatlar terminali yillik 2.000.000 yolcuyu kar$ilayabilecek toplamda 19.200 m2'lik terminal binasi mevcuttur. havalimani ise yillik olarak 122.640 ucagi kar$ilayabilecek $ekilde duzenlenmi$tir. ayrica isminden de anla$ilacagi uzre "bodrum milas" havalimanidir, milas'a 17 km bodruma 30 km mesafesi ile oldukca uygun bir konumdadir.

    kadikoy'de oturan $ahisin ye$ilkoy'de ucaga binmek icin gittigi yol, cektigi trafik du$unuldugunde pek $ikayet edilecek bir durum yok ortada.
  • iata kod'u bjv'dir.

    koordinatlar:

    latitude:37.2506
    37° 15' 2.20" n
    longtitude:27.6643
    27° 39' 51.52" e

    pistler:

    11/29 9842ft * 148ft
  • $imdi gelelim ulkemiz havalimanlarini tanitalim programimizin bodrum milas uluslararasi havalimani ayagina;

    guvenlik;

    guvenlik olarak ulkemizin yuz karalarindan birisi diyebiliriz, havalimani giri$ine koyduklari iki adet tumsek, iki adet barikat ve ortalikta oylesine dolanan bir kac guvenlik gorevlisi var ve havalimaninin giri$inden itibaren yapisi sebebi ile ucaklar ile burun burunasiniz, sapan ile ucak motoruna ta$ atabileceginiz kadar burun buruna diyeyim vehamet daha bir anla$ilir olsun. oldukca fazla eksigi var havalimaninin, ozellikle dalaman gibi bir alternatifin guzelligini ve yapilanmasini gordukten sonra burasi vasat bile denemeyecek kadar kotu durumda kaliyor.

    ula$im;

    hava$ otobusleri ile bodruma ula$iminiz ortalama 35 dakika surmekte, yolculuk keyifli denebilecek kadar manzarali geciyor, en azindan dogayi seven, dag orman gormekten keyif alan birisi olarak yolu seyrederek yolculugu sanki 10 dakikalik mesafeymi$cesine tamamladim (yolda gprs ustunden internete bagli olmamin da etkisi olabilir), bu seyahat kar$iligi $u gunlerde hava$a 12 milyon(12ytl) lira odemeniz gerekiyor. islak mendil, yol dergisi gibi ekstra hizmetlerden yararlanabiliyorsunuz.

    terminaller:

    ic hatlar binasi bir unversite kantinine, di$ hatlar binasi ise kucuk bir ilimizin otobus terminaline benziyor, kapasite\hizmet bakimindan konumlandirirsak du$uk yatirim\aman cali$sin yeter mantalitesinin urunu oldugunu gorebiliyoruz. bir havalimani goruntusu sergilemiyor, daha cok dalaman'dan kalkan ucaklarin bodrumdan otostop ceken yolculara durmasi icin yapilmi$ bir yer goruntusu sergilemekte.

    sonuc;

    bir cok tatil beldemize bu kadar yakin olmasi ile oldukca ciddi potansiyel te$kil eden bodrum milas havalimani daha fazla yatirimi hakediyor gibi, kesin olarak hakediyor demeden once havalimani istatistiklerini incelemekte yarar var. haliyle $imdilik "gibi" diyerek bu yazimi noktaliyorum, 2003-2004 ve 2005'in ilk 6 ayinin istatistiklerini aldiktan sonra daha kesin yorumlarda bulunabilirim.

    boeing 747 - 2005
  • gece geç saatte bir arkadaşınızı yolcu etmek için arabasız gittiyseniz sabah 8'e kadar rehin kalacağınız yerdir.ben sabahın 5'inde rehin kaldığımda hiçbir tur otobüsü beni bodruma kadar kabul etmedi.
hesabın var mı? giriş yap