• karakter sınırına takılmamış hali "muhalif bir derneğin yurdunda yangın çıksa malum kesimin diyeceği şeyler" olan başlık.

    aslında birkaç saat önce aklımdan geçmişti bu konu ancak yanlış taraflara çekilir diye yazmadım. fakat ömür boyu ergen kalmaya and içmiş bir ruh haline sahip serkan inci denilen kişinin attığı şu twit: https://twitter.com/…tus/803705271247835136?lang=tr bu merakımı daha da arttırdı.

    eğer bugünkü yangın çydd veya başka bir ilerici derneğin yurdunda çıkmış ve böylesi bir felakete sebep olmuş olsa şu an twitter'da "hak ettiler", "zaten öbür tarafta yanacaklardı" gibi pek çok insanlık dışı yorumu görüyor olacağımız gibi ertesi günü beklemeden, henüz bu gece üst düzey yöneticilerden yurdun idaresine kadar pek çok kişi gözaltına alınırdı.
    malum kesimin tabanı ise o çocukların bir günah yuvasında kaldığı için yandığına inanır, eğer bir cemaatin bünyesinde barınsalar allah'ın onları koruyacağını düşünürdü.
    hiç de bu kadarı da olmaz demeyin. özgecan aslan cinayeti, soma maden faciası, ensar vakfındaki istismar olayı ve daha nice trajik olayda yapılan yorumları unutmayın.

    neyse ki biz henüz onlar kadar vicdansız olmadık. bugünkü felakette ölenlerin birer insan, her şeyden önce masum çocuklar olduğunun farkındayız ve kaybettiğimiz çocukların ailelerinin ne inancı ne de siyasi görüşü bizim için önemli değil.
    kötülük çıtasını öyle bir yükselttiler ki böyle felaket olaylarında tüm toplumun takınması gereken en tabii ve makul olan bu tavrı takınmak belli bir tarafla özdeşleşti ne yazık ki.
  • merdiven kilitli mi?
    önlemler alınmış mıydı?

    bunlar söylenirdi, muhalif olduğu için zaten her türlü önlem aldırılmış olunurdu!

    yani sike sike her türlü denetime yirmi defa sokulmuş olurdu o yurt ve keşke öyle bir yurt yansaydı! böyle küçücük çocukların acımasızca katledilmesine şahit olmazdık en azından, en azından gereken önlemler alındığı için can kaybı olmazdı!

    lan muhaliflerin çocuklarının kaldığı değil yanan yurt, cemaatçilerin dincilerin çocuklarının kaldığı yurt ama onu bile savunmamıza izin vermiyorlar beee!

    allah belanızı versin emi.
  • bence bunu düşünmeyelim, tartışmayalım.
hesabın var mı? giriş yap