• altın portakal'da bu sene siyad ödülleri kategorisinde en iyi uluslararası uzun metraj ödülünü goodbye - güle güle filmiyle aldı.
  • iranlı sosyolog & yönetmen. değişen bir durum yoksa halen cezaevinde. 2016 gibi serbest bırakacaklardı. ayrıca yurt dışına çıkması, röportaj vermesi, festivallere katılması, film yapması da yasak. suçu: düşünmek, eleştirmek, muhaliflik. semih kaplanoğlu, resulof'a destek olarak iran'ın bal için verdiği ödülü almamıştır. goethe'den gelsin: dünyanın en tehlikeli hali, cehaletin örgütlü eyleme geçme halidir.

    (bkz: keshtzarhaye sepid)
  • dürüst bir adam (bkz: un homme intègre) filmi fransa'da gösterime girdi.
    iran rejimini eleştirdiği ve toplumsal yozlaşmayı ve ahlaksızlığı her fırsatta dile getirdiği için iran'da yasaklı yönetmenler arasında.

    6 yıl hapis cezası 1 yıla indirilen yönetmen, hala iran devleti tarafından ''akıllı ol'' uyarılarına maruz kalmakta. gösterimde olan filmi en kısa zamanda izleyip tadını çıkarmak lazım.
    bu filmde de yine boş durmamış, hükümete yönelik bir dolu eleştiri dile getirmiş. iran'da sansür yiyeceği kesin.
  • 1 yıl hapis cezası verilen iranlı yönetmen. a man of integrity filimi yayınlandığı 2017 yılından beri pasaportuna el konulduğu için iran'dan ayrılamıyor. suçu "ulusal güvenliği tehlikeye atmak" ve "islam devletine karşı propaganda yapmak" olarak belirtilmiş. iran'dan ayrılması da 2 yıl yasaklanmış. umarım en kısa zamanda ailesinin yanına hamburg'a dönmeyi başarır.
  • iran’daki idam cezasını konu alan dört kısa filmden oluşan çalışması “sheytan vojud nadarad” (şeytan yok) 70. berlin film festivalinde en iyi film kategorisinde “altın ayı” ödülünü aldı.
  • rejim karşıtı olan rasoulof islam hükümetine karşı propaganda yapma suçundan iran devrim mahkemesi tarafından bir yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. başka söylenecek bir söz yok izlenmesi için en büyük nedenlerinden biri de bu zaten ,üzerine saaatlerce konusulacak cok sey var dolu bır film sheytan vojud nadarad
  • "şeytan yok" filmini izlediğim iranlı yönetmen. yönetmen despot iran rejimini, odağa idam cezasını alarak sert bir şekilde eleştirmiştir.
  • sheytan vojud nadarad filmi ile 2020 yılında düzenlenen 70.berlin film festivali (berlinale) altın ayı ödülünü kazanmış, kendi ülkesinde filmleri yasaklı olan iranlı yönetmen.
hesabın var mı? giriş yap