• star gazetesinde maç, futbol, rövöşata geyikleri yazan köşe yazarı
  • ortasahanın yıldızıydı, küçük vücut yapısına rağmen "dinamo" sıfatını hakedecek şekilde, bitmek tükenmek bilmez bir enerjiyle koşar, coşar, coştururdu muhammet; "mami" derlerdi takım içinde.

    bir trafik kazasından -beyin sarsıntısı da geçirmişti sanırım- sonra toparlayamadı, bir ara iyice parasız falan kalmıştı, oynamaya çalıştı, 1,5-2 sene yedek bekledi, sonra sahip çıkanlar oldu çok şükür; galatasaray'a çok şey verecekken, sönen bir yıldızdır mami, severdik mami'yi...
  • zeytinburnu yada sarıyere* ortasahanın 10 metre gerisinden gol atmış futbolcu...
  • 7 haziran 1987 de eskişehirspor'a maçın ikinci golünü atarak şampiyonluğu getirmiş kişidir ( edit: maçın stresinden dolayı ben dahil bir kısım taraftar o gölü maç 1-1 iken atılmış gibi hatırlamaktadır. *) bu taraftar kramponlarının altını öpse döktüğü terlerin hakkını ödeyemez.
  • cevat prekazi'nin hamalıydı bu adam.cevat koşmazdı.bu adam iki kişilik koşar onun gediklerini kapatırdı..tam görev adamıydı.ta ki o kazaya kadar.
  • bir nissan nx coupe ile kaza yapmıştı ve o güne kadar hastası olduğum* arabadan soğumuştum. hala da sevmem*.
  • 6 numaralı formayı giyerdi.

    uğur tütüneker'le gaza geldiklerinde rakip orta sahayı hacamat ederlerdi. tanju'nun gol kralı olmasında, cevat prekazi'yle birlikte en fazla katkısı olan adamdı.
  • gelişim spor dergisi vardı bir zamanlar. hıncal uluç ve temel özalak sürekli galatasaray'in başarilarinda en büyük payin muhammet'in enerjisinde sakli olduğunu, cevat'in açtığı büyük gedikleri ustalıkla kapadığını yazarlardı köşelerinde. tabi o zamanlar yıldız futbolcu düşkünü mahalle topçuları olduğumuzdan bir türlü anlam veremezdik buna. zira muhammet; ne prekazi gibi seri ve artistik çalımlar atıp frikiklerden gol atardı, ne de tanju gibi leblebi gibi artistik gollere imza atardı. büyüyüp azıcık futboldan anlamaya başlayınca muhammet gibi adamların nasıl "görünmez kahramanlar" olduğunu, generallerin yanında asker sıfatıyla nasıl onurlu mücadeleler verdiklerini anladık. geçirdiği kaza ile anılması normal gibi gözükse de, muhammet'in kısa süren kariyeri boyunca takımı için verdiği emek ve sembol haline gelmiş o hırslı futboluyla hatırlanmasını isterim.
  • geçirdiği talihsiz kazayı mistik açıdan yorumlayanların da bulunduğu futbolcu.

    bir rivayete gore; muhammet yeni araba almıştır. çevresindekiler "bir kurban kestir, kan akıt, alnına sür" diye telkinde bulundularsa da, muhammet bunu yapmamış ve akabinde kazayı yaşamıştır.
  • kaza yaptığı arabanın plakası "mhm" idi. o kadar formata rağmen bu bilgiyi hala nasıl silemiyorum bilmiyorum.
hesabın var mı? giriş yap