• 2011 genel seçim sonuçlarından sonra akla gelen ihtimal.
  • (bkz: ah keşkem)
  • eğer kaset skandalından sonra gerçekleşseydi, şu anda seçim galibi olarak muharrem ince'nin balkon konuşmasını dinliyorduk.
  • seçim sonuçlarından sonra chp destekçilerinin "keşke kılıçdaroğlu yerine başka birisi gelseydi sonuç daha farklı olurdu" tezini ortaya atıcakları bundan çok daha önce zaten dillendirilmişti.
  • heyecanlı, sinirli ve güzel tespitler yaptığı halini gerektiğinde sakin ve akılcı bir üslupla değiştirmeyi başarabilecekse neden olmasın dedirten ihtimal. kılıçdaroğlunun -ne yazık ki- altı boş hareketliliği yerine bu adamın gerçekten dinamik bir duruşu var. ve lider özelliği de kılıçdaroğlundan fazla. chpli olmayan ya da chp sempatizanı olmayan herhangi bir insanın bile rahat bi şekilde destekleyebileceği bir isim. tabi bunların olabilmesi için chpyi de kendi ritminde kendi temposunda sürükleyebilmeli. ve yalancıktan değil gerçekten kucaklayabilmeli halkı. aslında gerekli olan şu anki muharrem ince'den daha fazlasıdır. ama olabileceğinin en iyisi de o gibi gözükmektedir chp için.
  • chp adına hiç şeyi değiştirmeyecek olan olaydır.asıl mesele zihniyetin değişmesinin gerekliliğidir.chp,(bkz: kemalizm) in eleştirisini kendi içinde yapamadığı sürece,tek partili dönemde halka ettiği zulümleri,gerek müslümanlara gerek gayrimüslim halka yaşattıklarının (bkz: dersim katliamı)(bkz: varlık vergisi) iç muhasebesini yapamadığı sürece bu ülkenin vatandaşlarının gözünde din düşmanı,tektipleştirici, bir parti olmaktan kurtulamayacaktır.artık devir,atatürk'ün devrimlerinden 2011 yılında hala nemalanmaya çalışmanın devri değildir.yeni şeyler söylemek lazımdır.chp bunu yapamadığı sürece,akp ve rte'nin gücünde ve sarsılmaz liderliğinde en ufak değişime bile neden olamayacaktır.değil muharrem ince,onların tabirince''mezarından atatürk kalkıp gelse de bu şeriatçılardan kurtarsa bizi'' şeklinde bir yakarışla başarıya ulaşması imkansız olacaktır.
  • keramet hitabet sanatının iyi olmasındaysa osman bölükbaşı bu ülkenin vazgeçilmez siyasetçisi olurdu.
    deniz baykal ekolü iyi bir ekol olsaydı yıllardır kendi partisinde ve ülke siyasetinde iktidar mücedelesi yürüten deniz baykal bir kerecik olsun iktidar olurdu.
    misak-ı milli ruhuna sahip olması iyi bir şey olsaydı misak-ı milli ya da kuvayı milliyeciler şuan cezaevinde olmazdı ya da en azından kendileri içerde fikirleri dışarda olurdu...

    özetle bütün bu iyi gibi görünen yanları toplayıp muharrem ince'ye yükleseniz ya da zaten kendisinde var diye düşünseniz bile muharrem ince'nin alacağı oy %25 i geçmez hadi %5te benden olsun %30u geçsin tayyip erdoğan istifa edip koltuğu bu adama bıraksın.

    bi kere bu adam da ekip yok, yanına isa gök'ü alsa ne olur.
    bu adam halktan uzak öğretmendi, halkçıydı vs. demeyin artistin teki, beyaz bir türk işte.
    misal bu adam doğu nedir bilmez. bilse bile görmezden gelir. deniz baykal da öyle yapıyordu çünkü.

    karizma yoksunudur, eline not kağıdı alıp sallaya sallaya konuşmak siyasette artı değer kazandırmaz. gerekirse erdoğan gibi cihazdan oku, cihaz arızalanırsa sende sus ama eline not kağıdı alıp ordan kopya çekme, hiç olmadı bahçeli gibi yap düz oku.
    ayrıca davetiye ile duyuru arasındaki farkı bilemeyen ya da bunun üzerinden siyaset yapan adamdan neyin lideri olur allasen...

    son olarak siyaset sadece eleştirme ya da laf sokma sanatı değildir. muharrem ince'nin ekonomik, sosyal siyasal alanda çözüm önerileri sunduğu konuşmaları da dinlemek isteriz.
  • ekşisözlük chp kollarını coşturacak olaydır. hemen akabinde ince'yle ilgili tüm eleştiriler zamanın ötesine gönderilecek, her eleştiren kişiye şakirt-liboş yakıştırması yapılacak, bu eleştiriler önümüzdeki seçimde kendisinden korkulmasına bağlanacak, bu kadar şakirt-liboşu rahatsız ettiğine göre iyi şeyler yapıyor denecek; en nihayetinde seçim yenilgisi sonrası azalarak bitecektir. aha da buraya yazdım.
  • mısır'da rejim değişikliği için organizasyonun yapılmasındaki en büyük araç olan facebook, bu genel başkan değişikliğinde de rüzgarın yönünü gösteriyor sanki. sürekli muharrem ince videoları, giydirmeleri dolanıyor.
  • forward mail'leri biriktirip meclis'te bağırarak okudu diye hitabet gücü, güya hitabet becerisi var diye de chp'yi % 98'le iktidarın tepesine dikme becerisi var zannediliyor.

    şunu dememe izin verin: bu tip chp'linin çok daha gelişmiş ve nitelikli olanı vardı: deniz baykal. hitabet, karizmatiklik, katı devletçi refleks, militarizm, düz milliyetçilik... çılgın bir chp'li için "aradığınız lider kim?" testinden %100'lük bir oranla tasdiklenerek çıkabilecek güçte kendisi hala.

    girdiği, en yakın tarihli seçimlerdeki oy oranı neydi? ben yazmayayım ekşi sözlük chp gençlik kolları buraya yazsın.

    bu bellek, bu kıssadan hisse alma becerileriyle chp'nin ufku geniş ahfadının canan arıtman'ı chp'nin başına geçireceği günler de gelecektir.
hesabın var mı? giriş yap