• yapmaması gereken saçma durumdur. chp içinde muhalif olarak kalması her zaman daha iyidir.
  • muharrem ince gibi birinin chp'de kalması gerekir. iktidara muhalefet olamayan chp en azından muharrem ince'nin kemal'e muhalefet olması ile bir şeyler düzelebilir.
  • burası değerlenir.

    (reserved)
  • güzel olacak olandır
  • adında "sol" kelimesi geçen bir partiye başkan olarak halka "beni %30'un üzerine asla çıkarmayın" mesajı vererek harakiri yapmasıdır.
  • olması gerekendir. kılışdar chp’si ne yapar eder en avantajlı durumu bile aleyhine çevirir.

    utanmadan, arlanmadan da dsp’yi küçümser. başarisizliklarina günah keçisi olmasi için algı operasyonlarına alet eder.

    ince, seçimlerden hemen sonra yeni bir karaoğlan edasiyla dsp’nin başina geçmelidir.

    son skandal için: (bkz: selman hasan arslan'ın mikrofonu açık unutması)
  • eğer böyle bir şey olursa seçmen gözünde şahıslar mı parti markasından daha önemli yoksa parti markası mı şahısların kendisinden daha önemli olacak ikileminin cevabını öğrenmiş oluruz. ayrıca zaman zaman ben de doğru olanın hangisini olduğuna karar veremiyorum. mesela ecevit dsp işine girdiğinde bir değişim rüzgarı yaratmayı başarmıştı ama o zaman ki toplum ile şimdiki toplumun bakış açısı aynı değil. bugün muhtemelen iktidar partisinin seçmenlerinde fanatiklik şahıs üzerine kurulu yani rte. yani partiyle ilgili şikayet etseler bile hep erdoğan'ın bunları hizaya sokacağını düşünüp ona güveniyorlar. muhalif seçmen ile olaya kurumsal bakıyor gibi. chp'nin kılıçdaroğlundan önce var olduğu gibi ondan sonra da var olacağına inanıyoruz örneğin. chp'ye oy verenlerin çoğu ana muhalefet olarak bayrağı elinde tuttuğu için oy veriyor. muharrem dsp'ye geçse bile yine birileri "dsp zaten baraj altı, siyasette zayıflamış bir parti zaten şansı yok biz yine bildiğimiz gibi chp'den devam etmeliyiz" gibi düşünecektir mutlaka.
    bu bahsettiğim konunun bir denemesini şişli'de göreceğiz bu seçimlerde. bakalım mustafa sarıgül aslında gücünü nerden alıyordu; kendisi olduğu için mi oy alıyordu yoksa chp'den aday olduğu için mi?
  • aslında 24 haziran seçimlerinden sonra bir an önce olması gerekliyken, oldukça geç kalınmış bir girişimdir.

    mevcut durumda chp ne solcu, ne ulusalcı, ne yeşil siyasetin temsilcisi, ne de milliyetçidir. muharrem ince'nin son kurşunu merhum ecevit gibi inisiyatif alarak halkçı bir sol parti kurmak veya dsp'nin başına geçerek chp'nin kendisine çeki düzen vermesini sağlamaktır.
hesabın var mı? giriş yap